• Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
  • 100 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 59 euro
  • Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
Tijdelijke actie: gratis verzending vanaf €59,- in plaats van €79,-

Filters

Sorteren
Materiaal
Dikte
Lengte
Kleur
Aandrijving kop
Draad
Voorraad
Prijs
tot

Bout

Wovar levert verschillende soorten bouten, verzinkt, rvs en zwart. Wovar bouten komen in de meeste gevallen compleet met moer en ring. Een bout is een ronde metalen staaf waar schroefdraad op zit. Verder is deze staaf voorzien van een kop, welke van bijvoorbeeld een zeskant voorzien is. Met deze staaf kunt u verschillende materialen aan elkaar bevestigen. Het grote verschil tussen een schroef en een bout is het schroefdraad. Bouten zijn voorzien van metrisch draad waar een moer op gedraaid kan worden. Schroeven zijn voorzien van schroefdraad, ook wel houtdraad. Dit is veel grover en bedoeld om in het houtoppervlak te draaien en klemmen. Een combinatie van deze beiden is ook mogelijk; de zeskantkop met houtdraad. Deze speciale bout heet een houtdraadbout. 

4 producten
Sorteren op voorraad
1-4 van de 4 producten
Wovar Blog
Alle laatste trends op klusgebied!
Lees meer
Zakelijke klant worden

Steeds meer klusbedrijven, hoveniers en houthandels ontdekken Wovar

  1. Extra korting voor grootverbruikers;
  2. Direct contact met opgeleide specialist;
  3. Een handige bestelgeschiedenis;
Lees meer

Bout kop

Bouten zijn verkrijgbaar met verschillende koppen. De kop van een bout kan bestaan uit een platte kop (slotbouten), een zeskantkop (tapbouten) of een torx kop. Ook is er een duurzame schroef-variant van de bout verkrijgbaar. Deze variant heeft én een zeskantkop én een torx kop in 1. 

Bout schroefdraad 

De schroefdraad van de bout is in principe altijd zo gemaakt dat met de klok mee draaien zorgt voor het indraaien van de bout. Wanneer u dan tegen de klok in draait, zult u zien dat de bout weer losgaat. Er zijn uitzonderingen mogelijk voor speciale varianten van de bout. Dit kan voor sommige producten wenselijk zijn maar is niet hoe de gangbare bout werkt. 

Bout kwaliteit

De bouten zijn vaak gemaakt van een vorm van staal. Dit kan verzinkt staal zijn, maar ook roestvast staal of gecoat staal. Staal wordt vaak gebruikt omdat het enorm sterk is. Daarom kunnen bouten grote gewichten dragen, zonder dat deze afbreken. Op de kop van de meeste bouten staat een nummer, welke de mechanische eigenschappen weergeven. Neem bijvoorbeeld 8.8, waarbij de eerste 8 voor 1% van de trekkracht staat. Deze 8 is één honderdste deel van de nominale kracht, wat neerkomt op 8 x 100 = 800 Newton/millimeter2. De tweede 8 staat voor één tiende van de vloeispanning. 

Bout maat

Bouten zijn verkrijgbaar in veel verschillende maten. Als eerste is er de diameter, deze wordt vaak aangegeven met een M voor metrisch schroefdraad. Wovar heeft M6 bouten, M8 bouten, M10 bouten, Bouten M12 en nog veel meer. Wovar levert zelfs tot bout M18 en bout M20. Op aanvraag zijn er altijd meer maten mogelijk mocht uw maat hier niet tussen zitten.  Bouten variëren van bout 16 mm tot bout 300 mm in lengte.

Assortiment bouten

Wanneer u opzoek bent naar een bout, zult u bij Wovar zeker slagen. Wovar heeft slotbouten, tapbouten verzinkt, slotbouten zwart en houtdraadbouten. Naast bouten levert Wovar alle soorten schroeven en andere ijzerwaren direct uit eigen voorraad. Zo kunt u snel bezig met uw klus. Daarnaast kan Wovar door haar grote voorraad leveren tegen aantrekkelijk lage prijzen. Voor zakelijke klanten is er de mogelijkheid tot een zakelijk account, waarmee nog meer voordeel mogelijk is!