• Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
 • 100 dagen recht op retour
 • Veilig achteraf betalen
 • Gratis bezorging vanaf 79 euro
 • Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
Zinken Dakgoot Repareren - Reparatie renovatie van goten! 24 mei

Zinken Dakgoot Repareren - Reparatie renovatie van goten!

Terug naar overzicht

Een goede dakgoot is natuurlijk belangrijk voor het afvoeren van water van uw dak. Een dakgoot wordt het hele jaar blootgesteld aan de invloeden van het weer. Denk aan de brandende zon die zorgt voor uitdroging, harde regen die zorgt voor slijtage, wind en impact van bijvoorbeeld takken of gewicht. Al deze invloeden hebben gevolgen voor uw dakgoot. Na verloop van tijd is de kans dan ook groot dat er scheurtjes of gaten ontstaan in uw dakgoot. Wij leggen uit hoe u deze kleine beschadigingen kunt repareren zonder uw dakgoot (gedeeltelijk) te moeten vervangen. Hier zijn namelijk een aantal hele handige producten voor!

Het belang van (tijdig) uw dakgoot repareren

Het is belangrijk om uw dakgoot tijdig te repareren. Na verloop van tijd gebeurt het namelijk vaak dat er in een goot kleine scheurtjes ontstaan. Dit probleem zorgt in het begin vak nog voor kleine problemen. Denk aan een druppende goot. Echter is dit wel het moment dat u gelijk in moet grijpen. Doordat er water door de kleine scheurtjes heen drupt, wordt de scheur steeds wat groter als gevolg van erosie. Op deze manier wordt het probleem steeds groter. Hoe groter de scheur, hoe meer water er doorheen sijpelt. Hoe meer water er doorheen sijpelt, hoe sneler de scheur vergroot. Wanneer de scheuren te groot worden, is repareren niet meer mogelijk. Dan dient uw dakgoot vaak vervangen te worden. Wees er daarom snel bij en voorkom de grote klus! Het repareren is namelijk eenvoudiger en ook goedkoper dan het vervangen van een dakgoot. 

Dakgoot repareren gietgoot

Dakgoot repareren met gietgoot

De eerste optie is, om uw dakgoot te repareren met gietgoot. Dit is een uniek middel dat vloeibaar is bij het aanbrengen en vervolgens uithardt tot een nieuwe, elastische laag in uw dakgoot. Deze laag is waterdicht en zorgt er voor dat alle (kleinere) scheuren en gaten gedicht worden. Het resultaat van de gietgoot heeft een zink-kleur die doorgaans overeenkomt met uw dakgoot. Het gebruiken van de gietgoot werkt in 8 eenvoudige stappen. Om het extra duidelijk te maken, hebben wij hier ook een handige video bij. 

 1. Maak de goten (of andere ondergrond) schoon. Dit betekent droog, vrij van stof en vrij van vet! Doe dit met een harde borstel en een beetje water. Laat het geheel eerst drogen voor het aanbrengen van de gietgoot.
 2. Verwijder de zwarte dop.
 3. Sla een gat in in het bovenste deel van het blik, doe dit met een spijker en een hamer.
 4. Laat component A uitlopen in Component B.
 5. Roer het geheel minstens een minuut goed. Stop pas wanneer er een homogene kleur is ontstaan. 
 6. Giet vervolgens het mengsel in de goot en verdeel het zoveel mogelijk met een (blok)kwast.
 7. Er zal nu automatisch een vloeiende laag van ongeveer 1 mm dik ontstaan.
 8. Laat het geheel goed drogen. Na ongeveer 3 uren is het regenbestendig.

Voor meer informatie over de gietgoot scrollt u een stukje naar beneden en klikt u op het plaatje van de gietgoot. 

Uw dakgoot repareren met vloeibaar rubber

Een andere optie, is het gebruik van vloeibaar rubber. De werking is eigenlijk heel vergelijkbaar met die van de gietgoot. Vloeibaar rubber is verkrijgbaar in 3 verschillende kleuren. Bij grotere scheuren en gaten kunt u een textielband gebruiken die u zowel onder als boven voorziet van een dikke laag vloeibaar rubber. U brengt het vloeibaarrubber ruim aan op het gebied rond de beschadiging. Vervolgens laat u het geheel goed drogen. Dit zal uitharden tot een zeer elastische en waterdichte ondergrond. Vloeibaar rubber heeft als voordeel ten opzichte van de gietgoot dat het wat dikker is en daardoor makkelijker lokaal aan te brengen is met een kwast. De gietgoot is meer uitvloeiend voor een vlakker en egaler resultaat dan vloeibaar rubber. Vloeibaar rubber kan ook gebruikt worden op allerlei andere ondergronden en voor allerlei andere doeleinden waarbij waterdichtheid van belang is. Denk aan palen in de grond, lichtkoepels waterdicht maken, daken repareren en nog veel meer!

Producten die passen bij deze blog