• Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
  • 100 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 59 euro
  • Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
Tijdelijke actie: gratis verzending vanaf €59,- in plaats van €79,-

Epdm rubber dakfolie met lijm voor Max. 500x520 cm Daken

Laatste kans - Uitlopend product!
€ 799,95
€ 699,99
€ 578,50 excl. BTW
Per Set
Ma-do voor 16:00 uur besteld: morgen in huis

Waarom kiezen voor Epdm rubber dakfolie met lijm voor Max. 500x520 cm Daken?

  • Kant en klare set dakbedekking met lijm
  • Eenvoudig aan te brengen
  • Scherp geprijsd
  • Alleen geschikt voor houten daken

Productkenmerken

Fabrikant
Wovar
Artikelnummer
7141269026363
Barcode
8720365537202
Kenmerk
Complete set
Kenmerk
1.0 mm dik EPDM
Kenmerk
Voor daken met een afmeting tot 500 x 520 cm
Levertijd
Ma-do voor 16:00 uur besteld: morgen in huis
Materiaal
EPDM
Afmetingen
Netto 540 x 560 cm
Prijseenheid
Per set
Dikte
1.0 mm
Voordeel 1
Kant en klare set dakbedekking met lijm
Voordeel 2
Eenvoudig aan te brengen
Voordeel 3
Scherp geprijsd
Nadeel 1
Alleen geschikt voor houten daken

Epdm rubber dakfolie met lijm voor Max. 500x520 cm Daken

Op zoek naar een pakket waarmee u zelf EPDM-dakbedekking legt op uw houten dak? Dit kant-en-klare pakket maakt het mogelijk geheel eenvoudig zelf rubberen dakfolie op het dak van uw overkapping of veranda. Het complete dakfolie pakket voorziet u in alle benodigdheden bij het leggen van EPDM-dakfolie en is geschikt voor houten daken tot een maximale afmeting van 500 x 520 cm. 

Wilt u het pakket gebruiken voor een ander formaat dak? Dat is geen probleem. Doordat het EPDM gemakkelijk is in te snijden met een stanley mes of schaar, is het pakket ook geschikt voor kleinere daken. Hierbij is het belangrijk dat u het EPDM 40 cm over de randen laat vallen. Voorbeeld: heeft u een dak van 420 x 480? Zorg er dan voor dat u een stuk EPDM gebruikt van 460 x 520 cm. 

Wat zit er in een EPDM-pakket? 

De set bestaat natuurlijk uit de grote rol EPDM-dakfolie van 540 x 560 cm. Zoals u ziet, houdt u hiermee dus ook 40 cm vrij over de randen wanneer u uw dak van 500 x 520 cm gaat leggen. Voor hechting van het EPDM op het houten dak worden er twee soorten lijm meegeleverd. Een 5L vat voor EPDM op hout voor het bevestigen voor het grootste middengedeelte van het dak en een koker spuitlijm voor het bevestigen van de randen. Daarnaast vindt u in het pakket een dakdoorvoer voor plaatsing tussen het dak in uw regenpijp met een bijbehorende koker kit voor EPDM op EPDM. Tot slot vindt u nog een vachtroller met twee extra rollers en een setje handschoenen. 

Schone ondergrond

Voor u begint met het leggen van het rubberen dakfolie, zorgt u ervoor dat de ondergrond schoon. Maak het dak vrij van vuil- en stofresten. Dit zorgt ervoor dat het EPDM het beste hecht op het hout. 

Stappenplan voor het leggen van EPDM op houten dak

Voor het leggen van het EPDM is het belangrijk dat u de rol met EPDM op de juiste plek van het dak neerlegt, dit maakt het uitvouwen straks gemakkelijk. De juiste plek staat vermeld op de handleiding die in de doos wordt meegeleverd. Na het leggen van de rol vouwt u de rol volledig uit over het dak en laat u deze vervolgens 10 minuten rusten. 

Lijm EPDM op hout aanbrengen

Nu het dakfolie verdeeld is over het gehele houten dak, is het tijd het dak in te smeren met lijm voor EPDM op hout. Vouw de eerste helft van het EPDM terug over de andere helft van het dak, hierdoor komt een helft vrij voor het aanbrengen van de lijm uit het 5L vat. Smeer de eerste helft in met de lijm en houd hierbij de randen 15 cm vanaf de kant lijmvrij. Vouw daarna het EPDM-dakfolie terug over het ingesmeerde gedeelte en veeg met een zachte bezem oneffenheden weg. Het unieke aan de lijm is dat het EPDM nog 30 minuten corrigeerbaar is, zodat u het dakfolie nog eenvoudig corrigeert. 

Voer deze stap vervolgens nogmaals uit voor de andere helft van het dak. 

Randen lijmen en afwerken

Na het leggen van het middengedeelte gaat u de randen leggen. Sla de randen terug en spuit deze samen met de houten ondergrond in met de spuitlijm. Vouw hierna het EPDM weer terug over de randen en druk deze vervolgens goed aan. Gebruik bij voorkeur een aandrukroller, zodat het dakfolie beter hecht. Een aandrukroller vindt u bij bijbehorende producten en bestelt u eenvoudig mee. Let op: de spuitlijm heeft een snellere hechtingstijd, waardoor deze na aanbrengen niet lang te corrigeren is. 

EPDM-pakket compleet bestellen 

Bestel nu uw complete set EPDM rubber dakfolie voor 500 x 520 cm daken voor een zeer scherpe prijs bij Wovar. Heeft u een bouw-, klus- of hoveniersbedrijf? Profiteer dan van een vaste korting en vele andere voordelen door u aan te melden met een zakelijk account.

Op zoek naar een EPDM pakket voor een ander formaat dak? Bekijk dan al onze pakketten EPDM folie.

Product reviews

* Verplicht

Nog geen beoordelingen voor dit product.

Veelgestelde vragen

Stel hier uw vraag over dit product

Stel hier uw vraag over dit product

A-Merk voor al uw schroeven, bouten en andere ijzerwaren
Goedkoper dan bouwmarkten
Gratis bezorging vanaf 59 euro
A-Merk voor al uw schroeven, bouten en andere ijzerwaren