• Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
 • 100 dagen recht op retour
 • Veilig achteraf betalen
 • Gratis bezorging vanaf 79 euro
 • Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!

Epdm rubber dakfolie met lijm voor Max. 550x380 cm Daken

Laatste kans - Uitlopend product!
€ 660,95
€ 529,99
€ 438,01 excl. BTW
Niet bestelbaar

Waarom kiezen voor Epdm rubber dakfolie met lijm voor Max. 550x380 cm Daken?

 • Kant en klare set dakbedekking
 • Eenvoudig aan te brengen
 • Incl. unieke corrigeerbare EPDM lijm
 • Alleen geschikt voor houten daken

Productkenmerken

Fabrikant
Wovar
Artikelnummer
7141269026554
Barcode
8720365537165
Kenmerk 1
Complete set met lijm en dakdoorvoer
Kenmerk 2
1.0 mm dik EPDM
Kenmerk 3
Voor daken met een afmeting tot 550 x 380 cm
Levertijd
Ma-do voor 16:00 uur besteld: morgen in huis
Materiaal
EPDM
Afmetingen
Netto 590 x 420 cm
Prijseenheid
Per set
Dikte
1.0 mm
Voordeel 1
Kant en klare set dakbedekking
Voordeel 2
Eenvoudig aan te brengen
Voordeel 3
Incl. unieke corrigeerbare EPDM lijm
Nadeel 1
Alleen geschikt voor houten daken

Epdm rubber dakfolie met lijm voor Max. 550x380 cm Daken

Wilt u graag zelf uw EPDM-dakbedekking leggen? Dat kan geheel eenvoudig met dit alles in één EPDM rubber dakfolie pakket met alle bijbehorende benodigdheden. Dit pakket is geschikt voor alle houten daken met een maximale afmeting van 550 x 380 cm.

Dit betekent dat het pakket dus ook geschikt is voor kleinere daken. Hiervoor kort u het EPDM-folie eenvoudig in met een mes of schaar. Houd er hierbij rekening mee dat u aan alle kanten van het dak 40 cm overhoudt. Voorbeeld: bij het leggen van EPDM op een dak van 150 bij 200 cm gebruikt u een vlak EPDM rubber van 190 bij 240 cm. Dit maakt het pakket geschikt voor daken in verschillende formaten. 

Waar bestaat dit EPDM-pakket uit? 

Zoals aangegeven voorziet dit pakket u in alles wat u nodig heeft bij het leggen van EPDM op uw dak. Wat eventueel nog aan te raden is bij gebruik, maar wat niet in het pakket is inbegrepen, is een aandrukroller. Deze helpt enorm bij het aanrollen van het EPDM, wat zorgt voor een betere binding van het EPDM rubber op uw houten dak. Het pakket bestaat uit de volgende producten: 

 • Rol EPDM rubber dakfolie 590 x 420 cm 
 • Ronde dakdoorvoer
 • 5L emmer lijm voor EPDM op hout 
 • Koker spuitlijm 
 • Koker kit voor EPDM
 • Vachtroller inclusief twee rollers 
 • Een paar handschoenen

Schone ondergrond

Het leggen van EPDM rubber op uw houten dak is vrij eenvoudig. In een meegeleverde instructie staat op welke plek u de EPDM rol als eerste neerlegt. Houd deze plek aan om de rol het makkelijkst uit te rollen over het gehele dak. Zorg er allereerst voor dat de houten ondergrond schoon is, zodat het EPDM later goed kan hechten. 

Hoe EPDM-dakbedekking leggen? 

Rol het EPDM rubber volledig uit, zorg er hierbij voor dat er aan alle randen ongeveer 40 cm EPDM-folie over is. Laat deze vervolgens 10 minuten rusten. Vouw hierna de helft van het EPDM weer terug over de andere kant van het dak, zodat de helft van het dak weer vrijkomt. Dit geeft de mogelijkheid om de eerste helft van het houten dak in te smeren met de lijm voor EPDM op hout uit het grote vat. Deze unieke lijm is na aanbrengen 30 minuten corrigeerbaar, wat de mogelijkheid geeft het EPDM gemakkelijk nog goed te leggen. Houd hierbij circa 15 cm vanaf iedere rand lijmvrij, hier komt later andere lijm op. 

Na het insmeren van het dak vouwt u het EPDM weer terug over het ingesmeerde deel van het dak en veeg vanuit het midden oneffenheden weg met een zachte bezem. Vouw vervolgens het nog losse gedeelte weer terug over het gelijmde stuk en herhaal dezelfde stappen.

Randen EPDM insmeren met contactlijm

Nadat het gehele vlak is ingesmeerd, het EPDM op het dak ligt en de oneffenheden zijn er zachtjes uitgeveegd, is het tijd voor de randen. Vouw de randen van het EPDM rubber terug en spray deze samen met de randen op het houten dak goed in met de contactlijm. Let op: deze lijm is na aanbrengen niet gemakkelijk corrigeerbaar en zal eerder hechten. Vouw hierna het folie weer terug en druk deze stevig aan. Zorg met een aandrukroller voor de beste hechting en rol de randen goed aan. 

Het plaatsen van de dakdoorvoer

Nadat het gehele houten dak is voorzien van EPDM, brengt u de dakdoorvoer aan. Zaag hiervoor een rond gat in het dak. Deze dient iets groter te zijn dan de diameter van de dakdoorvoer. Snijd het gedeelte van het gat netjes uit in het EPDM. Smeer vervolgens de rand van de dakdoorvoer in met EPDM kit op 2 cm van de binnenkant en op 1 cm van de buitenkant. Zo ontstaan er twee cirkels met EPDM kit, een aan de binnenkant en een aan de buitenkant. Plaats de doorvoer in het gat, druk het folie goed aan en rol deze goed na. 

Het afwerken van randen op houten dak

Zorg met onze daktrimmen of L-profielen voor een nette afwerking. Ook deze zijn gemakkelijk te monteren en zorgen voor een strak uiterlijk. Kies bijvoorbeeld voor een aluminium kleur, antraciet of antraciet zwart. Deze vindt u onder onze aluminium profielen

EPDM-pakket compleet bestellen 

Bestel uw complete set EPDM rubber dakfolie voor 550 x 380 cm daken nu voor een scherpe prijs bij Wovar. Heeft u een bouw-, klus- of hoveniersbedrijf? Meld u dan aan voor een zakelijk account en profiteer van een vaste korting en vele andere voordelen. 

Op zoek naar een ander formaat EPDM-pakket? Bekijk dan al onze pakketten EPDM folie.

Product reviews

* Verplicht

Nog geen beoordelingen voor dit product.

Veelgestelde vragen

Stel hier uw vraag over dit product

Stel hier uw vraag over dit product

A-Merk voor al uw schroeven, bouten en andere ijzerwaren
Goedkoper dan bouwmarkten
Gratis bezorging vanaf 79 euro
A-Merk voor al uw schroeven, bouten en andere ijzerwaren