• Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
  • 100 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
  • Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!

Epdm rubber dakfolie met lijm voor Max. 550x520 cm Daken

€ 839,95
€ 694,17 excl. BTW
Niet bestelbaar

Waarom kiezen voor Epdm rubber dakfolie met lijm voor Max. 550x520 cm Daken?

  • Kant en klare set dakbedekking met lijm
  • Eenvoudig aan te brengen
  • Scherp geprijsd
  • Alleen geschikt voor houten daken

Productkenmerken

Fabrikant
Wovar
Artikelnummer
7141269026325
Barcode
8720365537219
Kenmerk 1
Complete set
Kenmerk 2
1.0 mm dik EPDM
Kenmerk 3
Voor daken met een afmeting tot 550 x 520 cm
Levertijd
Ma-do voor 16:00 uur besteld: morgen in huis
Materiaal
EPDM
Afmetingen
Netto 600 x 560 cm
Prijseenheid
Per set
Dikte
1.0 mm
Voordeel 1
Kant en klare set dakbedekking met lijm
Voordeel 2
Eenvoudig aan te brengen
Voordeel 3
Scherp geprijsd
Nadeel 1
Alleen geschikt voor houten daken

Epdm rubber dakfolie met lijm voor Max. 550x520 cm Daken

Op zoek naar een pakket waarmee u zelf EPDM-dakbedekking legt op uw houten dak? Met dit complete ´doe het zelf´ pakket legt u zelf geheel eenvoudig rubberen dakfolie op het dak van bijvoorbeeld uw overkapping, garage of veranda. Dit dakfolie pakket is geschikt voor houten daken tot een maximale afmeting van 550 x 520 cm. 

Heeft u een ander formaat dak? Geen probleem! Het EPDM is namelijk gemakkelijk in te snijden met een stanleymes of schaar. Zo kunt u helemaal zelf het folie snijden, tot het door u gewenste formaat. Hierbij is het wel belangrijk dat het EPDM-folie net over de randen van het dak valt. Bijvoorbeeld: De afmetingen van uw dak zijn 420 x 480 cm. Zorg er dan voor dat u een stuk EPDM gebruikt van 460 x 520 cm. 

Wat bevat het EPDM-pakket allemaal? 

De set bestaat allereerst natuurlijk uit een grote rol EPDM-dakfolie van 590 x 560 cm. Zoals u zelf waarschijnlijk al ziet, houdt u hiermee dus ook 40 cm vrij over de randen, wanneer u uw dak van 550 x 520 cm gaat leggen. Om de folie op het dak te laten hechten, bevat het pakket ook twee soorten lijm. Ten eerste een 5L vat voor EPDM op hout, voor de bevestiging van het middengedeelte op het dak. Ten tweede een koker spuitlijm voor het bevestigen van de randen. Daarbij bevat het pakket ook een dakdoorvoer, voor plaatsing tussen het dak in uw regenpijp met een bijbehorende koker kit voor EPDM op EPDM. Tot slot bevat het pakket een vachtroller met twee extra rollers en daarbij een setje handschoenen. 

Zorg voor een schone ondergrond

Het is belangrijk dat u, voordat u het dak gaat beleggen met folie, de ondergrond goed schoonmaakt. Verwijder zo goed mogelijk alle vuil- en stofresten. Op deze manier zorgt u voor de beste hechting van de folie op het dak. 

EPDM-dakbedekking zelf aanleggen

Voor het leggen van het EPDM is het belangrijk dat u de rol met EPDM op de juiste plek van het dak neerlegt, dit maakt het uitvouwen straks gemakkelijk. Het pakket bevat een handleiding waarin de juiste plek vermeld staat. Na het leggen van de rol vouwt u de rol volledig uit over het dak, waarna u deze vervolgens 10 minuten laat rusten. 

Lijm EPDM op hout aanbrengen

Nadat het dakfolie is gelegd, is het tijd om het dak in te smeren met lijm voor EPDM op hout. Vouw de eerste helft van het EPDM terug over de andere helft van het dak, hierdoor komt een helft vrij voor het aanbrengen van de lijm uit het 5L vat. Smeer de eerste helft in met de lijm en houd hierbij de randen 15 cm vanaf de kant lijmvrij. Vouw daarna het EPDM-dakfolie terug over het ingesmeerde gedeelte en veeg met een zachte bezem eventuele oneffenheden weg. Het unieke aan de lijm is dat het EPDM nog 30 minuten corrigeerbaar is, zo kunt u eenvoudig de positie van het dakfolie nog corrigeren.

Herhaal vervolgens deze stappen voor de andere helft van het dak. 

Randen vastlijmen en afwerken

Na het leggen van het middengedeelte is het tijd om de randen te leggen. Sla de randen terug en spuit deze samen met de houten ondergrond in met de spuitlijm. Vouw hierna het EPDM weer terug over de randen en druk deze vervolgens goed aan. Gebruik bij voorkeur een aandrukroller om het dakfolie beter te laten hechten. Een aandrukroller kunt u vinden tussen de bijbehorende producten en voegt u eenvoudig toe aan uw bestelling. Let op: de spuitlijm heeft een snellere hechtingstijd, waardoor deze na het aanbrengen niet lang meer te corrigeren is. 

EPDM-pakket compleet bestellen 

Bestel nu uw complete set EPDM rubber dakfolie voor 550 x 520 cm daken voor een zeer scherpe prijs bij Wovar. Heeft u een bouw-, klus- of hoveniersbedrijf? Profiteer dan van een vaste korting en vele andere voordelen door u aan te melden met een zakelijk account.

Op zoek naar een EPDM-pakket voor een ander formaat dak? Bekijk dan al onze pakketten EPDM folie.

Product reviews

* Verplicht

Nog geen beoordelingen voor dit product.

Veelgestelde vragen

Stel hier uw vraag over dit product

Stel hier uw vraag over dit product

A-Merk voor al uw schroeven, bouten en andere ijzerwaren
Goedkoper dan bouwmarkten
Gratis bezorging vanaf 79 euro
A-Merk voor al uw schroeven, bouten en andere ijzerwaren