CURRENT LOCALE nl-nl

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.7 uit 8671 reviews
 • 100 dagen recht op retour
 • Veilig achteraf betalen
 • Gratis bezorging vanaf 99 euro

Epdm rubber dakfolie met lijm voor Max. 650x380 cm Daken

wovar_epdm_pakket_1_2
wovar_epdm_pakket_2_2
epdm_dakbedekking_2_2
epdm_dakbedekking_2
wovar_epdm_pakket_1_2
wovar_epdm_pakket_2_2
epdm_dakbedekking_2_2+1
€ 738,95
€ 610,70 excl. BTW
Niet bestelbaar
Betaal veilig en vertrouwd
Ook achteraf betalen met Klarna mogelijk!

Waarom kiezen voor Epdm rubber dakfolie met lijm voor Max. 650x380 cm Daken?

 • Kant en klare set dakbedekking
 • Eenvoudig aan te brengen
 • Incl. unieke corrigeerbare EPDM lijm
 • Alleen geschikt voor houten daken

Epdm rubber dakfolie met lijm voor Max. 650x380 cm Daken

Op zoek naar een pakket waarmee u zelf uw houten dak met EPDM rubber kunt leggen? Dit alles in één pakket EPDM rubber dakfolie maakt het wel heel gemakkelijk. Het pakket is voorzien van alle benodigdheden en is geschikt voor houten daken met een maximale afmeting van 650 x 380 cm.

Kleinere houten daken bedekken met EPDM

Heeft u een kleiner dak? Ook dan is dit kant-en-klare pakket EPDM-dakfolie zeer geschikt. Het EPDM is gemakkelijk in te korten met een schaar of afbreekmesje. Houd er hierbij rekening mee dat u aan alle kanten 40 cm over houdt. Dus in de lengte en in de breedte van het dak moet het EPDM-folie 40 cm over de rand komen. Zo zorgt u ervoor dat u bij het leggen van het EPDM rubber altijd voldoende folie heeft. Bij een dak van 250 x 300 cm snijdt u het EPDM dus af op 290 x 340 cm. 

Wat is de inhoud van dit EPDM-pakket? 

Het pakket bestaat uit de volgende producten: 

 • Een rol EPDM rubber dakfolie 690 x 420 cm 
 • Een emmer lijm 5L voor EPDM op hout
 • Een bus spuitlijm 
 • Een koker EPDM kit 
 • Een dakdoorvoer rond 
 • Een vachtroller met twee rollers
 • Een paar handschoenen
 • Een schets met instructies

De meegeleverde emmer lijm is alleen geschikt voor EPDM op hout. Wat niet is inbegrepen in dit pakket, maar wat wel wordt aangeraden te gebruiken, is een aandrukroller. Deze zorgt ervoor dat u het EPDM aan kunt rollen zodat het beter hecht. Deze wordt vooral gebruikt bij het aanleggen van de hoeken en randen. 

Hoe leg ik EPDM aan op mijn houten dak?

Het aanbrengen van EPDM rubberen dakfolie is gemakkelijker dan u denkt. Allereerst legt u de complete rol EPDM op de juiste plek op het dak. In het pakket vindt u een meegeleverde schets, hierop staat op welke plek u de rol het beste neer kunt leggen. Houd deze plek aan, om zo het uitklappen en uitrollen zo eenvoudig mogelijk te houden. 

Rol het EPDM-dakfolie volledig uit en verdeel deze over het dak. Zorg er voor dat aan alle randen van het dak zo'n 40 cm EPDM overblijft. Na het uitrollen laat u het EPDM 10 minuten rusten. Hierna vouwt u het EPDM vanaf een kant voor de helft van het houten dak weer terug, zodat u ruimte maakt om het dak voor de helft in te smeren met de lijm voor EPDM op hout. Smeer het open stuk in met de lijm. Houd hierbij alle randen zo'n 15 cm van de kant lijmvrij. Deze lijm is uniek in zijn soort en is na het insmeren op het hout en het leggen van EPDM nog 30 minuten corrigeerbaar. Hierdoor kunt u na het leggen van dit gedeelte het EPDM nog gemakkelijk corrigeren. 

Oneffenheden wegwerken

Nadat u het open gedeelte heeft ingesmeerd, vouwt u het rubberen dakfolie weer terug over het ingesmeerde oppervlak. Leg deze voorzichtig neer, zodat er geen grote ophopingen ontstaan. Werk vervolgens oneffenheden weg. Doe dit met een zachte bezem, door vanuit het midden de oneffenheden er uit te vegen. Vervolgens vouwt u het nog losse gedeelte van het EPDM weer terug, zodat u dezelfde stappen kunt volgen voor de andere helft van het houten dak. 

Randen insprayen met contactlijm

Wanneer het houten dak compleet gevuld is met de rubberen dakfolie en deze goed is aangeveegd, slaat u de randen van het EPDM op alle hoeken terug. Vervolgens sprayt u de randen van zowel het EPDM-folie als het houten dak goed in met de contactspray. Vouw deze daarna terug en druk deze goed aan. Gebruik hiervoor bij voorkeur een aandrukroller, om zo extra kracht uit te kunnen oefenen zodat het EPDM beter hecht aan het hout. 

De dakdoorvoer plaatsen

Voor het weg laten lopen van water op het dak, plaatst u de dakdoorvoer. Hiervoor zaagt u een gat in het dak op een plek waar eventueel een regenpijp of andere afvoer geplaatst kan worden. Snijd het gedeelte van het gat voorzichtig uit in het EPDM met een schaar of afbreekmesje. Smeer de rand van de dakdoorvoer vervolgens in met de EPDM kit. Maak hierbij de cirkels, een aan de binnenkant en een aan de buitenkant van de rand. Plaats daarna de doorvoer in het gat en druk de rand goed op de folie. Rol deze bij voorkeur nog even na met een aandrukroller, om zo voor de beste hechting te zorgen. 

Randen afwerken

Voor het netjes afwerken van uw dak kunt u bijvoorbeeld onze L-profielen of daktrimmen gebruiken. Deze zijn zeer eenvoudig te plaatsen, maar zorgen al snel voor een strakke afwerking. Neem hiervoor een kijkje bij onze aluminium profielen

EPDM-pakket 650 x 380 cm bestellen 

Bestel dit alles in één EPDM-pakket nu voor een scherpe prijs bij Wovar. Heeft u een bouw-, klus- of hoveniersbedrijf? Meldt u dan aan voor een zakelijk account en profiteer van een vaste korting en vele andere voordelen. 

Op zoek naar een ander formaat EPDM-pakket? Bekijk dan al onze pakketten EPDM-folie.

Product reviews

€ 738,95
€ 610,70 excl. BTW
Niet bestelbaar
Betaal veilig en vertrouwd
Ook achteraf betalen met Klarna mogelijk!
A-MERK VOOR AL UW SCHROEVEN, BOUTEN EN ANDERE IJZERWAREN
GOEDKOPER DAN BOUWMARKTEN
GRATIS BEZORGING VANAF 99 EURO