• Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
  • 100 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
  • Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!

FAQ over hengen en duimen - Wovar veel gestelde vragen

FAQ van veel gestelde vragen over Duimhengen en plaatduimen.

Hengen

FAQ van veel gestelde vragen over Duimhengen en plaatduimen.

Wat is het verschil tussen hengen met en zonder verzet

Hengen zonder verzet zijn helemaal recht. Hengen met verzet hebben een kleine knik. Zo komt u deur gelijk met de paal waaraan u uw plaatduim heeft bevestigd. Bij hengen met bocht kunt u de hengen aan de achterkant monteren op een duim en de hengen aan de voorzijde van uw deur of hek in het zicht krijgen.

Hengen met verzet springen circa 2 centimeter naar binnen. Hierdoor valt uw deur precies in het deurkader. Bij rechte hengen steekt uw deur iets voor het deurkader uit.

Sluiten
Waarom hebben hengen een vierkant gat bij het eerst gat?

Zodat u met een slotbout de heng stevig kunt verankeren. Slotbouten hebben achter de kop een vierkante vorm. Deze valt precies in het vierkante gat zodat de heng niet meer van zijn plek gaat. Ook heeft het een anti-inbraak functie. Door slotbouten op 2 verschillende manieren te monteren is het onmogelijk deze van 1 gat los te schroeven.

Sluiten
Hoe groot is het verzet van hengen met verzet?

Het verzet van hengen met verzet is 19 mm. Het verzet zorgt er dus voor dat uw deur 19 mm terugvalt. Als u een normale plaatduim kiest, komt de achterkant van de heng gelijk met de achterkant van de plaatduim. Als u bijvoorbeeld de plaatduim op een tafel legt, en een heng met verzet over de duim schuift ligt de heng net als de plaatduim plat op de tafel.

Sluiten
Wat is een duimheng?

wat is een duimhengEen duimheng is een lange scharnier waar je schuttingdeuren, tuindeuren, tuinpoorten op tuinhekken mee monteert. Wovar levert hengen in verzinkt staal en in het zwart. Duimhengen hebben een hoge draagkracht. Dit maakt ze zeer geschikt voor zware deuren. Een duimheng dien je altijd te combineren met een plaatduim. De plaatduim schroeft u aan de paal, en de heng schuift u over de duim van de plaatduim heen zoals op de afbeelding kunt zien.

Een duimheng bestaat grofweg in 3 varianten. Dat zijn hengen recht, hengen met verzet (kleine knik) en hengen met bocht. Welke u kiest, hangt af van de gewenste deurpositie. Bekijk in de video hieronder welke soort duimheng het beste bij u past!

Sluiten