• Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
  • 100 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
  • Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!

FAQ over houtdraadbouten - ovar veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen over houtdraadbouten.

Houtdraadbouten

Veel gestelde vragen over houtdraadbouten.

Welke boordikte moet ik houtdraadbouten voorboren?

Wovar levert houtdraadbouten in verschillende diktes. Voor het kiezen van de juiste boormaat om de houtdraadbouten voor te boren neemt u de dikte van de houtdraadbouten en haalt daar 2 mm vanaf. Nu heeft u de juiste boormaat om de houtdraadbout voor te boren. 

Als voorbeeld neemt u een houtdraadbout M8. Deze is 8 mm dik. Hier haalt u 2 mm vanaf =6.0. U kiest dus voor een houtboor 6.0 mm dik.

Sluiten
Wat is een houtdraadbout

Een houtdraadbout is een sterke houtschroef voorzien van een zeskantkop aandrijving. Houtdraadbouten zijn verkrijgbaar in rvs en verzinkt staal. Doordat wat dikkere houtdraadbouten erg sterk zijn worden deze veel gebruikt voor zware houtconstructies. Door de zeskantkop dient u de houtdraadbouten te verwerken met een ring-, steek-, of dopsleutel. De zeskantkop maakt het mogelijk de bouten extra stevig aan te draaien. Het wordt aangeraden houtdraadbouten voor te boren.

Een houtdraadbout heeft een punt waardoor deze rechtstreeks in het hout wordt geschroefd. Dit is de enige bout waar geen moer bij wordt gebruikt om materialen te bevestigen.

Sluiten