• Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
  • 100 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
  • Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!

FAQ over slotbouten - Wovar veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen over slotbouten.

Slotbouten

Veel gestelde vragen over slotbouten.

Hoeveel schroefdraad heeft een slotbout?

Het aantal mm schroefdraad van onze slotbouten staat weergegeven op de product foto. Het aantal mm schroefdraad van onze verzinkte slotbouten is verschillend. RVS slotbouten beschikken altijd over volledig schroefdraad.

Sluiten
Welke boormaat heb ik nodig voor het voorboren van slotbouten?

Hanteer de vuistregel: Slotbout dikte + 1 mm = boor dikte. Heeft u bijvoorbeeld een slotbout van m10 dik, gebruik dan een 11 mm boor voor het voorboren. Naast standaard houtboren kunt u ook kiezen voor onze slangenboren. Deze laatstgenoemde boren zijn handig als u dieper dan 4 cm wilt boren. Sla met een rubberen hamer de slotbout door uw boorgat. 

Sluiten
Waarom heeft een slotbout een vierkante achterkant bij de kop?

Zo blijft uw slotbout vast zitten en kan deze niet meer rondraaien. U geeft met een rubberen hamer een tik op de halfronde kop. Hierdoor klemt het vierkante gedeelte in het hout en draait de bout niet mee tijdens het aandraaien van de moer.

Sluiten
Wat is een slotbout?

Een slotbout is een bout met schroefdraad en halfronde kop waar een vierkant gedeelte onder zit. Bij slotbouten van Wovar worden standaard moeren en ringen geleverd. Zonder moeren is het niet mogelijk slotbouten te gebruiken. Het vierkante gedeelte onder de halfronde kop zorgt ervoor dat de bout niet meedraait wanneer de moer wordt aangedraaid. Slotbouten zijn geschikt voor metaal en hout. Bij het verbinden van metaal dient het vierkante gedeelte precies in een vierkant gat te vallen. Bij hout verbinding slaat u de halfronde kop met een rubberen hamer vast in het hout. 

Wovar levert slotbouten in verzinkt staal, RVS en in het zwart. Alle slotbouten worden bij Wovar compleet geleverd met moer en ring! De diktes variëren van M6 tot en met M12. De lengtes zijn verkrijgbaar van 30 mm tot 300 mm.

Sluiten
Worden slotbouten geleverd met moer en ring?

Ja, alle slotbouten van Wovar worden compleet geleverd met zeskantmoer en sluitring! Mocht u liever borgmoeren of carrosserieringen willen gebruikten dient u die apart bij te bestellen.

Sluiten
Wat is het verschillen tussen tapbouten en slotbouten?

Tapbouten hebben volledig draad en een zeskantkop. Slotbouten hebben alleen op het uiteinde draad en doorgaans een ronde kop. 

Sluiten