• Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
  • 100 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
  • Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!

FAQ overig gestelde vragen - Wovar

Overige veel gestelde vragen bij Wovar.

Overige vragen

Overige veel gestelde vragen bij Wovar.

Wat is het verschil tussen geel en grijs verzinkt?

Deze schroeven zijn beide even sterk. Het "ouderwetse" Geel verzinkt wordt vaak gebruikt bij Lariks Douglas hout vanwege de kleur. Steeds meer klanten gaan over op grijs verzinkt, immers hout vergrijsd ook. Geel verzinkt is iets meer beschermd tegen oxidatie. Maar dit verschil ten opzichte van grijs verzinkt is minimaal.

Sluiten
Waarvoor staan de letters Wovar?

Wovar is een fantasienaam voor ons A-merk. De letters zijn geen afkorting van iets. 

Sluiten
Wat is een karabijnhaak?

Een karabijnhaak is een haak met een scharnierend deel. Karabijnhaken worden ook wel carabiner of festonhaak genoemd. Karabijnhaken zijn verkrijgbaar in verzinkt staal en rvs. Karabijnhaken worden gebruikt voor snelle verbindingen. Ook zijn ze populair in de bergsport. 

Naast de traditionele karabijnhaken, zoals hiernaast afgebeeld, heb je nog verschillende uitvoeringen. Zo heb je bijvoorbeeld ook karabijnhaken met een oog en karabijnhaken met een schroefaansluiting voor extra veiligheid. Wovar levert traditionele karabijnhaken in verschillende maten van verzinkt staal en in roestvast staal vaak al de volgende dag bij u thuis.

Sluiten
Wat is RVS 410?

Dat is een ijzersterke staalsoort met minder nikkel. Doordat er minder nikkel in deze staalsoort zit is deze veel harder en daarom dus sterker. Wel kan RVS 410 licht oxideren. 

Voor het monteren van vlonders wordt altijd aangeraden onze speciale vlonderschroeven rvs 410 schroeven te gebruiken. Deze zijn veel harder dan RVS a2 schroeven. Hierdoor kunnen zij de werking van het hout veel beter opvangen. 

Sluiten
Wat is een musketonhaak?

Dit is een afsluitbare haak, hier werden vroeger geweren mee opgehangen. Het alternatief is een karabijnhaak. 

Sluiten