• Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
  • 100 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
  • Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!

Filters

Sorteren
Voorraad
Prijs
tot

Hijskatrollen

Hijskatrollen zijn uitermate geschikt om objecten op te hijsen. Het polyamide wiel zorgt daarbij voor een vloeiende beweging wanneer er wordt gehesen. Wovar biedt verschillende soorten katrollen waarmee u kunt hijsen. Zeer populair is de katrol met 1 oog en 1 wiel. Ook kunt u schroefkatrollen in ons assortiment vinden. Deze katrollen zijn voorzien van schroefdraad en dus simpel in uw plafond te monteren. Daarnaast verkopen wij ook scharnierkatrollen. Het sharnier zorgt ervoor dat het polyamide wiel naar de zijkanten kan bewegen terwijl er wordt gehesen. Met de staande katrollen van Wovar kunt u met beperkte kracht relatief zware lasten verplaatsen. Voor alle specificaties per katrol, waaronder de vereiste breedte van het koord en de draagkracht van de katrollen, verwijzen wij u naar de productpagina´s.

Zoekt u toch een ander soort katrol? In het assortiment katrollen vindt u onder andere markieskatrollen en schuifdeur rollers voor kastdeuren.

0 producten
Sorteren op voorraad
1-0 van de 0 producten
Wovar Blog
Alle laatste trends op klusgebied!
Lees meer
Zakelijke klant worden

Steeds meer klusbedrijven, hoveniers en houthandels ontdekken Wovar

  1. Extra korting voor grootverbruikers;
  2. Direct contact met opgeleide specialist;
  3. Een handige bestelgeschiedenis;
Lees meer

Met de hijskatrollen van Wovar kunt u vele verschillende werkzaamheden uitvoeren. Van het bedienen van zonwering, het verstellen van lampen, hijsen en verplaatsen van verschillende zware objecten, het kan allemaal. Katrollen worden vaak in meerdere getale gebruikt. Met meerdere losse en vaste katrollen kunt u namelijk de benodigde hoeveelheid kracht om iets op te hijsen verminderen. U hoeft niet meer rechtstreeks iets omhoog op te tillen. Door aan het koord te trekken, welke door de katrollen is gespannen, kunt u met beperkte kracht al relatief zware objecten ophijsen en vervolgens verplaatsen. 

Soorten katrollen

Bij Wovar kunt u verschillende soorten katrollen kopen. Een veel gebruikte katrol is de hijskatrol, welke u aan verschillende objecten kunt ophangen. De meest simpele manier om deze op te hangen is aan een haak in het plafond. De losse katrol zal meebewegen met de bewegingen van het koord. Een scharnierkatrol kunt u eenvoudig met schroeven vastzetten. De katrol zit dan vast, maar kan nog steeds naar links en rechts meebewegen door het sharnier. Staande katrollen en schroefkatrollen zitten na montage vast en zijn zeer geschikt voor werkplaatsen waar regelmatig objecten, zoals gereedschappen en machines, verplaatst moeten worden. De universele katrol is zeer klein, wat deze katrol zeer geschikt maakt voor bijvoorbeeld het bedienen van zonwering en het verstellen van lampen. Alle katrollen zijn in verschillende maten en varianten verkrijgbaar.

 

Katrol bevestigen

U kunt de verschillende katrollen zowel op de muur als op de wand en de grond monteren. Wanneer u een katrol op een hardhouten ondergrond monteert raden wij aan om lichtjes voor te boren. Dit kunt u doen met een hardhoutboortje. U kunt deze direct meebestellen uit ons assortiment hardhoutboren.Wanneer u een katrol op een stenen of betonnen ondergrond monteert is het belangrijk om een plug te gebruiken. Doordat er veel trekkracht op een katrol komt te staan moet deze goed en stevig worden bevestigd. De wielen van de katrollen verschillen in diameter en hebben ook verschillende groefbreedtes. Let goed op de groefbreedte, zo kunt u het bijpassende koord ook meebestellen.

Katrollen kopen

Koop uw katrollen nu zeer voordelig bij Wovar! Met meerdere katrollen kunt u zonder al teveel kracht te gebruiken relatief zware lasten hijsen en verplaatsen. Daarom krijgt u bij aanschaf van 10 of 20 van dezelfde katrollen een hoge staffelkorting. Hebt u een eigen klus- bouwbedrijf of bent u hovenier? Profiteer dan van vele andere voordelen met een zakelijk account. U ontvangt dan namelijk een vaste zakelijke korting en u krijgt een vast contactpersoon.

Naast alle verschillende hijskatrollen kunt u bij Wovar ook terecht voor markieskatrollen en schuifdeur rollers.