• Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
 • 100 dagen recht op retour
 • Veilig achteraf betalen
 • Gratis bezorging vanaf 79 euro
 • Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!

Loodvervanger Zelfklevend Flex Zwart 450 mm breed - Rol 10 Meter

€ 369,99
€ 305,78 excl. BTW
Niet bestelbaar

Waarom kiezen voor Loodvervanger Zelfklevend Flex Zwart 450 mm breed - Rol 10 Meter?

 • Snelle en eenvoudige montage
 • Vervangt bladlood volledig
 • Zelfklevend

Productkenmerken

Fabrikant
Wovar
Artikelnummer
8720365547775
Barcode
8720365547775
Kenmerk
EPDM Loodvervanger
Kenmerk
UV-bestendig
Kenmerk
Lange levensduur
Materiaal
EPDM
Afmetingen
450 mm x 10 meter
Prijseenheid
Rol 10 Meter
Dikte
2.4 mm
Lengte
10 meter
Voordeel 1
Snelle en eenvoudige montage
Voordeel 2
Vervangt bladlood volledig
Voordeel 3
Zelfklevend
Veel gebruikt voor
Dakkappellen
Veel gebruikt voor
Schoorstenen

Loodvervanger Zelfklevend Flex Zwart 450 mm breed - Rol 10 Meter

Gaat u een overkapping of dak maken? En wilt u deze waterdicht op uw woning of een andere constructie aansluiten? Dan maakt u gebruik van loodvervanger. Loodvervanger is een aansluitband die vrij is van lood. Traditioneel wordt er veel gebruik gemaakt van bladlood en afdekrollen van lood om voegen tussen muren en daken af te sluiten. Bij gebruik van lood komen echter milieuonvriendelijke stoffen vrij. In deze rol loodvervanger is het lood vervangen door een mix van EPDM is versterkt met aluminium. Daarnaast is de rol voor een deel opgebouwd uit gerecyclede stoffen; kortom een duurzame keuze die langdurig bescherming biedt. Deze zwarte rol is 10 meter lang en heeft een breedte van 450 mm. Daarbij heeft de voegband een zelfklevende werking.

Muuraansluiting

Met deze rol loodvervanger aangesloten op uw spouwmuur, heeft u een naadloze afwatering waarbij geen water tussen uw muur en dak zal lopen. De loodvervanger band brengt u aan tegen de spouwmuur, het midden tussen uw binnen- en buitenmuur. Bij de meeste woningen zit hier een sleuf of metalen profiel, waar de loodvervanger in aangebracht wordt. Bij bestaande, oudere, woningen zit hier vaak bladlood in. In sommige gevallen zit er nog geen sleuf of profiel. Dit kan zijn doordat u een overkapping tegen uw woning bouwt of het gebouw is net gebouwd. In dat geval is het verstandig om deze zelf aan te brengen aan/in de muur. Dit is namelijk nodig om een waterdichte en naadloze installatie te garanderen. Een dak wordt blootgesteld aan veel temperatuurverschil. In de winter kan er vorst op het dak zitten, terwijl in de zomer de brandende zon op het dak schijnt. Dit zorgt voor werking in het materiaal. Om deze werking zo goed mogelijk op te vangen, is het belangrijk om een flexibel materiaal te gebruiken. Ook is het verstandig om uw muuraansluiting op te delen in stukken van maximaal 1 meter. Op deze manier kan de werking het beste worden opgevangen. 

Loodvervanger dak

Maak uw dak of overkapping compleet met behulp van loodvervanger muurband. Nadat u de loodvervanger in een sleuf of muur heeft aangebracht, is de bevestiging bijna klaar. U kunt de rand nog vullen met cement of kit, om water uit een eventuele ruimte weg te houden. Hierna kunt u de loodvervanger goed bevestigen op het dakleer of op de EPDM folie die de toplaag van uw dak vormt. U kunt de bevestiging extra verstevigen met behulp van zelftappende schroeven met EPDM ring, of met een kit. Denk hierbij bijvoorbeeld aan EPDM lijm. Bij de montage van deze voegband, maar ook bij een dak in het algemeen, is het belangrijk om een aflopende hoek aan te houden. Dit afschot zorgt ervoor dat het water naar de regenpijp of dakgoot kan lopen. Voor de afwerking van de dakranden kunt u gebruik maken van daktrimmen, welke u monteert met speciale dakschroeven

Benodigdheden Loodvervanger:

 • Witte pen of stift
 • Aandrukrol 
 • Rubberen hamer
 • Schaar of mes
 • Kitspuit
 • Montagelijm
 • Aluminium profielen
 • Rol loodvervanger

Loodvervanger kopen

Is deze rol zelfklevende zwarte loodvervanger wat u zocht? Bestel uw loodvervanger dan vandaag nog bij Wovar en profiteer van scherpe prijzen. Zakelijke klanten profiteren extra bij Wovar, in combinatie met een zakelijk account. Hiermee kunnen diverse zakelijke klanten zoals bouw- en klusbedrijven aanvullende voordelen aanvragen, waaronder een vaste zakelijke korting. 

Is deze loodvervanger niet wat u zocht? Voor andere maten en kleuren ziet u ons volledige assortiment loodvervanger. Voor bijpassende dakbedekking kunt u terecht bij ons aanbod EPDM folie

Product reviews

* Verplicht

Nog geen beoordelingen voor dit product.

Veelgestelde vragen

Stel hier uw vraag over dit product

Stel hier uw vraag over dit product

A-Merk voor al uw schroeven, bouten en andere ijzerwaren
Goedkoper dan bouwmarkten
Gratis bezorging vanaf 79 euro
A-Merk voor al uw schroeven, bouten en andere ijzerwaren