• Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
  • 100 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
  • Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!

Popnagels Aluminium 4 x 16 mm - Doos 500 Stuks

Waarom kiezen voor Popnagels Aluminium 4 x 16 mm - Doos 500 Stuks?

  • Razendsnelle montage
  • Hoge draagkracht
  • Bevestiging vanaf één zijde
  • Popnageltang nodig voor montage

Productkenmerken

Fabrikant
Wovar
Artikelnummer
7141269014872
Barcode
8720365537974
Kenmerk 1
Gemaakt van aluminium/verzinkt staal
Kenmerk 2
Zorgen voor een nette afwerking
Materiaal
Verzinkt staal, Aluminium
Afmetingen
4 x 16 mm
Prijseenheid
Doos 500 stuks
Dikte
4 mm
Lengte
16 mm
Kleur
Grijs
Voordeel 1
Razendsnelle montage
Voordeel 2
Hoge draagkracht
Voordeel 3
Bevestiging vanaf één zijde
Veel gebruikt voor
Het bevestigen van plaatmateriaal
Nadeel 1
Popnageltang nodig voor montage

Popnagels Aluminium 4 x 16 mm - Doos 500 Stuks

Opzoek naar popnagels om bijvoorbeeld plaatmateriaal aan elkaar te bevestigen? Deze popnagels 4 x 16 mm is gemaakt van een aluminium pen met een stalen kop, mede daardoor is het bevestigen van plaatmaterialen aan elkaar eenvoudig.De uitstekende trekpen van deze popnagel is 4 mm breed en 16 mm lang. De popnagel beschikt over twee verschillende koppen. De kop in het midden, ook wel de nagelkop genoemd, is 8 mm breed. Dan heb je nog de bovenste kop, ook wel trekpenkop genoemd, die is 2.18 mm breed en 2.7 mm lang. Het is mogelijk om met deze popnagel materiaal van tussen de 10.0 en 12.5 mm dik aan elkaar te bevestigen.  

Materialen voorboren

Blindklinknagels worden voornamelijk gebruikt om plaatmaterialen aan elkaar te bevestigen. Om de popnagel te kunnen plaatsen gebruikt u dezelfde maat boor als de breedte van de nagel. Deze twee oppervlakten boort u daarom eerst voor met een 4 mm dikke (metaal)boor. Om de popnagel te kunnen plaatsen, gebruikt u een daarvoor bijbehorende popnageltang. 

Montage met popnageltang

Zorg ervoor dat u de trekpen, het dunne gedeelte van de van de popnagel, in de popnageltang doet. De kop steekt hierdoor nog uit de tang, deze plaatst u in het te bevestigen gat. Knijp vervolgens de blindklinknageltang helemaal in, zodat de kop en de pen van de popnagel naar elkaar toe worden getrokken. Trek de tang weer uit elkaar en knijp deze nogmaals in. Hierdoor zal de trekpen uit de popnagel vallen en de materialen zijn aan elkaar bevestigd. 

Draagkracht

De draagkracht van een popnagel wordt uitgedrukt in de afschuifsterkte en treksterkte. De afschuifsterkte geeft aan wat de maximale belasting mag zijn wanneer materialen van elkaar verschuiven, in horizontale richting dus. Voor het van elkaar afschuiven van de opppervlakten in verticale richting wordt de treksterkte gebruikt. De afschuifsterkte voor deze 4 x 16 mm popnagel is 122 kg, de treksterkte 163 kg. Deze gelden alleen bij juiste montage van de blindkklinknagel. 

Popnagels Aluminium 4 x 16 mm kopen 

Bestel 4 x 16 mm popnagels aluminium nu voor de scherpste prijs bij Wovar. Profiteer van een flinke staffelkorting bij afname van 5 of 10 doosjes 500 stuks popnagels. Heeft een bouw-, klus- of hoveniersbedrijf? Meld u dan aan voor een zakelijk account en profiteer van vele voordelen zoals een vaste korting. 

Product reviews

* Verplicht

Nog geen beoordelingen voor dit product.

Veelgestelde vragen

Stel hier uw vraag over dit product

Stel hier uw vraag over dit product

A-Merk voor al uw schroeven, bouten en andere ijzerwaren
Goedkoper dan bouwmarkten
Gratis bezorging vanaf 79 euro
A-Merk voor al uw schroeven, bouten en andere ijzerwaren