• Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
  • 100 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
  • Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!

Filters

Sorteren
Dikte
Lengte
Aandrijving kop
Draad
Punt
Voorraad
Prijs
tot

Tuinschroeven Wit

Wit is een prachtige en neutrale kleur, ook in uw tuin of rondom uw woning. Bij uw klus met witte bouwmaterialen zoals witte planken, hoort ook een witte schroef. Met de witte schroeven van Wovar kunt u het karwei volledig in stijl klaren. Schroeven met witte kop maken het totaalplaatje compleet, doordat deze witte schroefkop bijna niet waarneembaar is op witte materialen. Deze tuinschroeven wit zijn gemaakt van RVS 410 roestvast staal. Dit betekend dat de schroeven corrosiebestendig zijn. De schroeven wit zullen lange tijd meegaan en zijn niet gevoelig voor roest, zout en chloor. Wovar tuin schroeven in het wit komen in diverse diktes en lengtes. 

Naast deze witte tuinschroeven, heeft Wovar een breed aanbod tuinschroeven, in diverse varianten. Denk ook aan onze verzinkte tuinschroeven, potdekselschroeventellerkopschroeven en RVS tuinschroeven voor buiten. Liever geen schroeven maar bouten? Wovar heeft ook diverse soorten en maten  en  van topkwaliteit.

2 producten
Sorteren op voorraad
1-2 van de 2 producten

Veelgestelde vragen

Witte schroeven zijn in de basis gelijk aan normale schroeven. Het verschil zit hem echter in de witte schroefkop bij deze schroeven. Witte schroeven zijn voorzien van een witte schroefkop, waardoor de schroeven wit wegvallen in het geheel. Wanneer u witte planken heeft bijvoorbeeld, valt de witte schroefkop nauwelijks op. 

Witte schroeven zijn speciaal gemaakt om in witte materialen te draaien. Een normale grijze schroefkop valt soms erg op in uw witte plank of muur. Door een schroef met witte kop te kiezen, valt de schroef (bijna) helemaal weg in het geheel. Witte schroeven vormen dus een blinde montage bij witte bouwmaterialen. 

Het gebruik van witte schroeven is nagenoeg hetzelfde als een normale schroef. Het enige aandachtspunt is de coating op de schroefkop. Wanneer u de witte schroeven mooi wit wilt houden, is het gebruik van een passend schroef bitje erg belangrijk. Op deze manier wordt de witte schroefkop niet aangetast en blijft de witte coating op de schroeven wit het mooiste. 

Witte schroeven zijn in de basis corrosiebestendig wanneer deze gemaakt zijn van roestvast staal. Wanneer de witte coating over de gehele schroef is aangebracht, maar het toch een verzinkte schroef betreft kunt u toch een vergelijkbare werking verwachten. De witte coating neemt dan de roestwerende taak van het rvs over. 

Witte schroeven zijn altijd roestvast wanneer deze gemaakt zijn van roestvast staal. Een witte schroef van verzinkt staal kan een vergelijkbare werking hebben, wanneer de witte coating op de gehele schroef is aangebracht. 

Wovar Blog
Alle laatste trends op klusgebied!
Lees meer
Zakelijke klant worden

Steeds meer klusbedrijven, hoveniers en houthandels ontdekken Wovar

  1. Extra korting voor grootverbruikers;
  2. Direct contact met opgeleide specialist;
  3. Een handige bestelgeschiedenis;
Lees meer

Witte schroeven van Wovar zijn voorzien van extra scherpe snijpunt, waarmee u de schroeven gemakkelijk inbrengt in het houtoppervlak. De scherpe punt drukt de schroef ook gemakkelijk door het hout, aangedreven door het fijne schroefdraad van deze potdekselschroeven. De montage van witte schroeven in hardhout kunt u het beste doen door even voor te boren. Neem hiervoor een kijkje bij onze hardhoutboren voor een geschikt boortje. Deze witte schroeven staan ook wel bekend als potdekselschroeven en zijn uitgerust met een torx aandrijving. Hierdoor heeft u meer grip op de schroefkop en kunt u sneller en beter schroeven monteren. Met de juiste bitjes voorkomt u een beschadigde schroefkop, waardoor uw schroeven geen of minder snel roestvorming vertonen. Dit maakt dat de schroeven langer meegaan en u dus langer van uw constructie kunt genieten.

Witte schroeven

De kop van deze witte schroeven is speciaal behandeld met een poedercoating. Deze coating is van hoge kwaliteit en is daarom enorm slijtvast. De schroefkop is gehard met een speciale warmtebehandeling, waarbij de schroeven eerst verhit worden en vervolgens snel gekoeld. 

De witte schroeven hebben schachtribben onder de schroefkop. Deze ribben nemen de spanning van de schroef af, waardoor de krachten gelijk verdeeld worden over de schroef. Zo behoudt de schroef zo goed mogelijk zijn kracht in het houtoppervlak. Ook geeft de schroef hierdoor minder weerstand tijdens het indraaien. Dit bespaart u niet alleen moeite, maar ook uw acculading gaat hierdoor langer mee. U kunt zo meer witte schroeven per acculading schroeven met uw accuschroefmachine.