• Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
  • 100 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
  • Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!

Veel gestelde vragen over boren - Wovar

Veel gestelde vragen over boren.

Boren

Veel gestelde vragen over boren.

Hoe boor ik een gat in hout?

Gebruik een speciale houtboor, hardhoutboor of metaalspiraalboor voor het boren in hout. Bij met name hardhout nooit in 1 keer boren maar per circa 2 cm de boor leegmaken door deze uit het boorgat te halen en de houtvezels te verwijderen. Gaat uw boor roken? Dan boort u te ver in 1 slag. U loopt dan kans dat de boor gaat knappen. Gebruik eventueel olijfolie zodat houtvezels gemakkelijker van uw houtboor glijden. 

Duw slechts lichtjes op uw boormachine, anders heeft u kans dat uw boor knapt, zeker bij dunne 2 tot 4 mm boortjes. Zorg voor een sterke hand, zodat u recht boort en niet te veel uitzwenkt tijdens het boren. Zorg verder voor een goede boormachine, bij voorkeur 12 volts of met stekker. Zet deze op de boor stand. 

Sluiten
Hoe boor ik een diep gat in hout?

Gebruik hiervoor onze speciale slangenboor, deze zijn maar liefst 46 cm lang. Net als bij al onze hardhout boren is het belangrijk dat de boor niet te heet wordt. Boor circa 2 cm in het hout en haal de boor weer omhoog zodat het zaagsel afgevoerd kan worden. Laat altijd de boor het werk doen. Slangenboren van Wovar beschikken over een speciale boorpunt. Deze trekt de boor als het ware zelf door het hout heen.

Sluiten
Moet ik een tellerkopschroef voorboren?

Wij raden aan altijd tellerkopschroeven voor te boren. Dit versoepeld het inschroeven enorm en zorgt ervoor dat de kop van de schroef niet beschadigd. Ook zult u zien dat de schroef dan mooi recht in het hout wordt gedraaid. Tellerkopschroeven 8 mm dik dient u voor te boren met een 6.0 mm hardhoutboor of voor langere tellerkopschroeven een slangenboor 6.0 mm. Als u een boor dikte 6 mm gebruikt heeft de schroef nog genoeg vlees om zich stevig in het hout te verankeren.

Sluiten