• Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
  • 100 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
  • Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!

Veiligheidsscharnier SKG 2 Sterren 76 x 76 mm Verzinkt met Rechte Hoek - Per stuk

Waarom kiezen voor Veiligheidsscharnier SKG 2 Sterren 76 x 76 mm Verzinkt met Rechte Hoek - Per stuk?

  • Veiligheidscharnier
  • SKG 2 sterren keurmerk
  • Met dievenklauw

Productkenmerken

Fabrikant
Wovar
Artikelnummer
8720574796520
Barcode
8720574796520
Kenmerk 1
Voorzien van een veiligheidspen
Kenmerk 2
SKG 2 sterren
Kenmerk 3
Rechte hoeken
Materiaal
Verzinkt staal
Keurmerk
SKG 2 sterren
Afmetingen
76 x 76 mm
Prijseenheid
Per stuk
Dikte
2.0 mm
Kleur
Grijs verzinkt
Voordeel 1
Veiligheidscharnier
Voordeel 2
SKG 2 sterren keurmerk
Voordeel 3
Met dievenklauw
Veel gebruikt voor
Buitendeuren
Veel gebruikt voor
Ramen
Hoogte
76 mm
Breedte
76 mm

Veiligheidsscharnier SKG 2 Sterren 76 x 76 mm Verzinkt met Rechte Hoek - Per stuk

Met het veiligheidsscharnier 76 x 76 mm van Wovar zijn uw deuren extra beveiligd. Deze scharnieren zijn namelijk voorzien van een dievenklauw en een SKG 2 sterren keurmerk. Zo kunnen inbrekers de deur niet uit de scharnieren tillen. 

Het veiligheidsscharnier SKG** 76x76 mm

Dit SKG scharnier is gemaakt van verzinkt staal en heeft een losse pen. De dievenklauw is 18 mm hoog.  Wanneer dit scharnier is opengevouwen, heeft deze een afmeting van 76 x 76 mm en een dikte van 2 mm. 

De draagkracht van één scharnier is circa 10 kg. Voor een gemiddelde binnendeur hebt u aan drie van deze scharnieren voldoende. Wij adviseren echter om altijd vier scharnieren te gebruiken. Hiermee bent u tevens verzekerd van een minimale draagkracht van 40 kg.

Video: Veiligheidsscharnier met dievenklauw monteren

Monteren van veiligheidsscharnieren 76x76 mm

Deze veiligheidsscharnieren hebben acht schroefgaten met een diameter van 4.5 mm. Wij raden daarom aan om onze spaanplaatschroeven verzinkt 4.5 x 50 mm meteen mee te bestellen. Zo kunt u uw deur of raam gelijk ophangen.

Daarnaast hebt u een vlinderboor van 16 mm nodig om een gat te boren voor de dievenklauw. Voor een optimale werking van de dievenklauw is het belangrijk dat u dit gat in het deurframe boort. De kant waar de dievenklauw aan zit, bevestigt u dus aan de deur.

Tevens zult u voor een goede werking van het scharnier een uitsparing moeten maken. Dit doet u door een omtrek van het scharnier af te tekenen op de plek waar u hem gaat monteren. Gebruik vervolgens een hamer en beitel om een 2 mm diepe uitsparing te maken, zodat het scharnier hierin kan verzinken. Hebt u nog een hamer of beitel nodig? Deze vindt u in de categorie handgereedschap onder houtbewerking.

Is uw deur van hardhout gemaakt? Dan raden wij tevens aan om de gaten lichtelijk voor te boren, ongeveer 10 mm diep. Gebruik hier onze 2.5 mm hardhoutboor voor.

In het schema hieronder kunt u zien hoe u de scharnieren het beste kunt bevestigen. De deur in dit voorbeeld is een standaard deur van 2325 x 930 mm.

kogelscharnieren monteren

Verzinkt scharnier 76 x 76 mm met ronde hoeken bestellen

Bestel dit veiligheidsscharnier met SKG 2 sterren keurmerk voor een scherpe prijs bij Wovar. En bij een bestelling vanaf 15 stuks maakt u al gebruik van onze kwantumkorting. 

Hebt u een bouw- of klusbedrijf of bent u een hovenier? Grijp dan uw extra voordeel met een zakelijk account en geniet onder andere van een vaste korting en een eigen contactpersoon! 

Is een veiligheidsscharnier niet helemaal wat u zoekt? Bekijk dan eens volledige assortiment scharnieren. Naast veiligheidsscharnieren leveren wij ook kogelscharnieren, paumelle scharnieren, bommerscharnieren, pianoscharnieren en zwarte scharnieren.

Product reviews

* Verplicht

Nog geen beoordelingen voor dit product.

Veelgestelde vragen

Stel hier uw vraag over dit product

Stel hier uw vraag over dit product

A-Merk voor al uw schroeven, bouten en andere ijzerwaren
Goedkoper dan bouwmarkten
Gratis bezorging vanaf 79 euro
A-Merk voor al uw schroeven, bouten en andere ijzerwaren