• Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
  • 100 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
  • Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!

Veiligheidsscharnier SKG 3 Sterren 89 x 89 mm Verzinkt met Rechte Hoek - Per stuk

Waarom kiezen voor Veiligheidsscharnier SKG 3 Sterren 89 x 89 mm Verzinkt met Rechte Hoek - Per stuk?

  • Veiligheidscharnier
  • SKG 3 sterren keurmerk
  • Met dievenklauw

Productkenmerken

Fabrikant
Wovar
Artikelnummer
8720574796537
Barcode
8720574796537
Kenmerk
Voorzien van een veiligheidspen
Kenmerk
SKG 3 sterren
Kenmerk
Rechte hoeken
Materiaal
Verzinkt staal
Keurmerk
SKG 3 sterren
Afmetingen
89 x 89 mm
Prijseenheid
Per stuk
Dikte
2.4 mm
Kleur
Grijs verzinkt
Voordeel 1
Veiligheidscharnier
Voordeel 2
SKG 3 sterren keurmerk
Voordeel 3
Met dievenklauw
Veel gebruikt voor
Buitendeuren
Veel gebruikt voor
Ramen
Hoogte
89 mm
Breedte
89 mm

Veiligheidsscharnier SKG 3 Sterren 89 x 89 mm Verzinkt met Rechte Hoek - Per stuk

Beveilig uw deuren en ramen extra met de veiligheidsscharnieren van Wovar. Deze scharnieren hebben een dievenklauw en zijn voorzien van een SKG 3 sterren keurmerk. De dievenklauw is een anti-inbraakvoorziening die ervoor zorgt dat een inbreker uw deur of raam niet uit de scharnieren kan tillen.

SKG*** veiligheidsscharnier 89x89 mm

Dit SKG scharnier heeft een losse pen en is van verzinkt staal gemaakt. Deze zinklaag geeft het scharnier extra weerstand tegen roest en corrosie. De dievenklauw is 18 mm hoog. De afmetingen van dit scharnier zijn in de geopende stand 89 x 89 mm en het heeft een dikte van 2.4 mm. 

De draagkracht van dit veiligheidsscharnier is 45 kg per drie stuks en een standaard binnendeur weegt gemiddeld tussen de 30 en 40 kg. U hebt daarom meestal voldoende aan drie scharnieren. Ons advies is echt om altijd minimaal vier te gebruiken. Hiermee bent u tevens verzekerd van een minimale draagkracht van 60 kg.

Het aantal veiligheidsscharnieren heeft overigens ook invloed op de SKG klassificering. Wanneer u minimaal drie van deze scharnieren gebruikt, zit u in de SKG 2 sterren klasse. Wilt u een SKG 3 sterren klasse behalen? Dan zult u vijf scharnieren moeten plaatsen. 

Video: Veiligheidsscharnier met dievenklauw monteren

Veiligheidsscharnieren 89 x 89 mm bevestigen

Dit schroefgaten van dit SKG scharnier hebben een diameter van 4.5 mm. Voor een strakke montage raden wij daarom aan om onze spaanplaatschroeven verzinkt 4.5 x 50 mm te gebruiken en mee te bestellen. 

Om het gat voor de dievenklauw te boren hebt u een vlinderboor van 16 mm nodig. Boor dit gat maximaal 20 mm diep. Houd er rekening mee dat u de dievenklauw aan de deur monteert en en het gat hiervoor in het deurframe boort. Dit zorgt voor een optimale werking van het scharnier.

Daarnaast zult u voor een goede werking van het scharnier een uitsparing moeten maken. Dit doet u door een omtrek van het scharnier af te tekenen op de plek waar u hem gaat monteren. Gebruik vervolgens een hamer en beitel om een 2.4 mm diepe uitsparing te maken, zodat het scharnier hierin kan verzinken. Hebt u nog een hamer of beitel nodig? Deze vindt u in de categorie handgereedschap onder houtbewerking.

Hebt u een deur of raam die van hardhout is gemaakt? Dan adviseren wij om de schroefgaten lichtelijk voor te boren, maximaal 10 mm. Gebruik hier onze 2.5 mm hardhoutboor voor.

In de schematische weergave hieronder ziet u waar u de schroeven het beste kunt plaatsen voor een optimale werking. De deur in dit voorbeeld is een standaard deur van 2325 x 930 mm.

kogelscharnieren monteren

Scharnier met SKG*** keurmerk 89 x 89 mm met rechte hoeken bestellen

Bestel dit veiligheidsscharnier met SKG 3 sterren keurmerk voor een scherpe prijs bij Wovar. En bij een bestelling vanaf 15 stuks maakt u al gebruik van onze kwantumkorting. 

Hebt u een bouw- of klusbedrijf of bent u een hovenier? Grijp dan uw extra voordeel met een zakelijk account en geniet onder andere van een vaste korting en een eigen contactpersoon! 

Is een veiligheidsscharnier niet helemaal wat u zoekt? Bekijk dan eens volledige assortiment scharnieren. Naast veiligheidsscharnieren leveren wij ook kogelscharnieren, paumelle scharnieren, bommerscharnieren, pianoscharnieren en zwarte scharnieren.

Product reviews

* Verplicht

Nog geen beoordelingen voor dit product.

Veelgestelde vragen

Stel hier uw vraag over dit product

Stel hier uw vraag over dit product

A-Merk voor al uw schroeven, bouten en andere ijzerwaren
Goedkoper dan bouwmarkten
Gratis bezorging vanaf 79 euro
A-Merk voor al uw schroeven, bouten en andere ijzerwaren