• Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
  • 100 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
  • Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!

Veiligheidsscharnier SKG 3 Sterren 89 x 89 mm Verzinkt met Ronde Hoek - Per stuk

€ 4,99
€ 2,92
€ 2,41 excl. BTW
Niet bestelbaar

Waarom kiezen voor Veiligheidsscharnier SKG 3 Sterren 89 x 89 mm Verzinkt met Ronde Hoek - Per stuk?

  • Veiligheidscharnier
  • SKG 3 sterren keurmerk
  • Met dievenklauw

Productkenmerken

Fabrikant
Wovar
Artikelnummer
8720574796551
Barcode
8720574796551
Kenmerk
Voorzien van een veiligheidspen
Kenmerk
SKG 3 sterren
Kenmerk
Ronde hoeken
Materiaal
Verzinkt staal
Keurmerk
SKG 3 sterren
Afmetingen
89 x 89 mm
Prijseenheid
Per stuk
Dikte
2.4 mm
Kleur
Grijs verzinkt
Voordeel 1
Veiligheidscharnier
Voordeel 2
SKG 3 sterren keurmerk
Voordeel 3
Met dievenklauw
Veel gebruikt voor
Buitendeuren
Veel gebruikt voor
Ramen
Hoogte
89 mm
Breedte
89 mm

Veiligheidsscharnier SKG 3 Sterren 89 x 89 mm Verzinkt met Ronde Hoek - Per stuk

Met de SKG*** scharnieren van Wovar zijn uw deuren en ramen extra beveiligd. Deze scharnieren hebben namelijk een dievenklauw die ervoor zorgt dat een inbreker uw raam of deur niet uit de scharnieren kan tillen.

Veiligheidsscharnier 89x89 mm met ronde hoeken

Dit scharnier met SKG 3 sterren keurmerk heeft een losse pen en is van verzinkt staal gemaakt. Door de extra zinklaag is dit scharnier beter bestand tegen roest en corrosie. De veiligheidspen is 18 mm hoog en het scharnier heeft in de geopende stand een afmeting van 89 x 89 mm en dikte van 2.4 mm. 

Wanneer u drie van deze veiligheidsscharnieren tegelijkertijd gebruikt, hebben zij een draagkracht van 45 kg. Dit is ruim voldoende voor een standaard binnendeur. Voor een optimale werking en levensduur raden wij echter aan om minimaal vier scharnieren te gebruiken. Hiermee bent u tevens verzekerd van een minimale draagkracht van 60 kg.

Om de SKG 3 sterren klasse te behouden zult u echter minimaal vijf van deze veiligheidsscharnieren moeten plaatsen. Wanneer u er drie of vier gebruikt, zit u in de SKG 2 sterren klasse.

Scharnieren met SKG keurmerk 89 x 89 mm bevestigen

De SKG scharnieren van 89 x 89 mm hebben schroefgaten met een diameter van 4.5 mm. Ter bevestiging adviseren daarom om gebruik te maken van onze spaanplaatschroeven verzinkt 4.5 x 50 mm. 

Daarnaast moet u tijdens de montage rekening houden met de dievenklauw. Hier zult u een gat voor moeten boren. Gebruik hiervoor een 16 mm brede vlinderboor. Voor een optimale werking van de dievenklauw boort u het gat in het kozijn, maximaal 20 mm diep. De dievenklauw wordt dus aan het bewegende gedeelte van de deur geschroeft en valt dan in het gat in het kozijn. 

Tevens zult u voor een goede werking van het scharnier een uitsparing moeten maken. Dit doet u door een omtrek van het scharnier af te tekenen op de plek waar u hem gaat monteren. Gebruik vervolgens een hamer en beitel om een 2.4 mm diepe uitsparing te maken, zodat het scharnier hierin kan verzinken. Hebt u nog een hamer of beitel nodig? Deze vindt u in de categorie handgereedschap onder houtbewerking.

Tip: Voor het maken van een uitsparing maakt u voor het snelste en beste resultaat gebruik van onze freesmal voor scharnieren. Deze vindt u in onze categorie freesmallen.

Is uw deur, raam of kozijn gemaakt van hardhout? Boor dan ook de schroefgaten lichtelijk voor, ongeveer 10 mm. Hiermee voorkomt u het eventueel splijten van het hout. Om deze gaten voor te boren maakt u gebruik van onze 2.5 mm hardhoutboor.

In de schematische weergave hieronder ziet u waar u de schroeven het beste kunt plaatsen voor een optimale werking. De deur in dit voorbeeld is een standaard deur van 2325 x 930 mm.

kogelscharnieren monteren

Scharnier met dievenklauw 89 x 89 mm met ronde hoeken bestellen

Bestel dit scharnier met dievenklauw vandaag nog voor een aantrekkelijke prijs bij Wovar. En wanneer u een bestelling van 15 stuks of meer plaatst, maakt u al gebruik van onze staffelkorting. 

Hebt u een bouw- of klusbedrijf of bent u een hovenier? Meld u zich dan aan voor een zakelijk account en grijp extra voordeel, zoals een vaste korting en een eigen contactpersoon! 

Is een scharnier met dievenklauw niet helemaal wat u zoekt? Bekijk dan eens volledige assortiment scharnieren. Naast veiligheidsscharnieren leveren wij ook kogelscharnieren, paumelle scharnieren, bommerscharnieren, pianoscharnieren en zwarte scharnieren.

Product reviews

* Verplicht

Nog geen beoordelingen voor dit product.

Veelgestelde vragen

Stel hier uw vraag over dit product

Stel hier uw vraag over dit product

A-Merk voor al uw schroeven, bouten en andere ijzerwaren
Goedkoper dan bouwmarkten
Gratis bezorging vanaf 79 euro
A-Merk voor al uw schroeven, bouten en andere ijzerwaren