• Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
  • 100 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
  • Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!

Wat is kozijnplug? Hoe monteer ik een balk aan de muur?

Een kozijnplug wordt ook wel slagplug genoemd. Kozijnpluggen worden gebruikt om balken aan een muur te monteren of houten kozijnen vast te zetten. Het voordeel van de kozijnpluggen is dat deze beschikken over een Torx 40 aandrijving. Dit maakt het mogelijk de kozijnpluggen weer te verwijderen nadat ze zijn ingeslagen in de muur. Wovar kozijnpluggen hebben een extra dikke kern. Hierdoor beschikken de kozijnpluggen over nog meer draagkracht!

Welke afmeting moet ik kiezen?

Alle kozijnpluggen van Wovar zijn 10 mm dik. De lengtes variëren van 100 tot en met 180 mm. U kiest de juiste lengte door de dikte van uw balk te vermenigvuldigen met 2. U monteert dus een balk van 50 mm dik met kozijnpluggen 10 x 100 mm.

Hoe monteer ik een balk aan de muur met behulp van de Wovar kozijnpluggen?

Als eerst bepaalt u op welke punten van de balk u kozijnpluggen wilt bevestigen. Verspreid de pluggen gelijkmatig over de balk met een tussenafstand van circa 50 cm. Boor volledig door de balk heen met een 11 mm hardhoutboor. Vervolgens houdt u de balk op de gewenste plek. Stip met onze 12 mm dikke SDS-plus hamerboor de muur aan om de kozijnpluggen op de juiste plek voor te boren. Voor de stevigheid is het belangrijk dat de kozijnplug mooi in het volle steen verankert wordt.

Bij een 50 mm dikke balk komt een kozijnplug 10x100 mm voor 50 mm in de muur. Hier telt u 10 mm bij op. In totaal boort u dus een gat met een boordiepte van 60 mm.

Bekijk hieronder de video over hoe u een balk aan de muur monteert met Wovar kozijnpluggen