CURRENT LOCALE nl-nl

  • Voor 20:00 uur besteld, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 59 euro
AfdichtingsbandDak en Gevel

Afdichtingsband

U kent vast wel het gezegde 'een goed begin is het halve werk', echter is een klus pas volledig af wanneer alles tot in de puntjes is geregeld. Een perfecte lucht- en waterdichte afwerking hoort hierbij. Hiermee is het resultaat niet alleen veel mooier, maar verhoogd een perfecte lucht- en waterdichte afwerking de levensduur en voorkomt dit warmteverlies. Aangezien warmteverlies de grootste boosdoener is van een hoog energieverbruik zorgt een goede afdichting ook voor een lagere energierekening.

Bij Wovar leveren wij afdichtingsbanden van hoge kwaliteit in allerlei soorten en maten. Zo heeft u voor elke klus een perfect passend product. Zo hebben wij butylbanden in 3 verschillende breedtes op rollen van 10 meter die u als elastische tape voor vele doeleinden kunt gebruiken. Ook hebben wij tengelbanden die u kunt gebruiken om montage gaten te dichten of om te gebruiken tussen het houten regelwerk en uw dampopen folie of uv-werende gevelfolie, dit zorgt ervoor dat de folie beschermd is tegen zuren en chemicaliën die uit het hout kunnen trekken. Ten slotte hebben wij nog compressieband om kieren of naden te dichten rondom uw kozijnen om zo tocht tegen te houden. Onze compressieband komt in verschillende breedtes en diktes en zwelt op tot maximaal 5x de oorspronkelijke breedte.

Butylband

Butylband, ook wel butyltape genoemd, is een zelfklevende tape uv-bestendige tape van aluminiumfolie met een zelfklevende laag butyl. Deze zwarte tape is blijvend zeer elastisch en wegens het gekozen materiaal dampremmend en waterkerend. Ook kenmerkt het zich dat het eenvoudig overschilderbaar is en zeer goed hecht op bijna elk ondergrond. De Wovar butylband wordt geleverd in drie breedtes (50 mm, 100 mm & 150 mm) en heeft een lengte van 10 meter. U kunt eenvoudig zelf met een afbreekmesje deze op de gewenste lengte snijden voor gebruik. 

Butylband heeft vanwege de goede hechting en sterke flexibiliteit evenals de materiaalspecifieke (butyl) eigenschappen vele toepassingen. Zo kan Butylband zowel binnen als buiten voor diverse klussen worden gebruikt. De meest voorkomende toepassingen van butylband zijn afdichting en reparatie werkzaamheden die lucht en waterdichte afdichting nodig hebben.

Vanwege de zelfklevende butyllaag kunt u deze eenvoudig bevestigen door eerst de folie los te maken, daarna de tape er half te plakken en te vormen door er druk op te zetten, vervolgens plakt u het uiteinde vast. Vanwege de flexibiliteit van het butyl kunt u dit makkelijk uitrekken waar nodig. 

Tengelband

Tengelband is een afdichtingsband dat op twee verschillende manieren kan worden gebruikt. De bekendste (zoals de naam ook suggereert) manier is het aanbrengen van de deze afdichtingsband op houten regelwerk (tengels en panlatten) om een luchtdichte en waterdichte laag te creëren tussen het houten regelwerk en de folie die u op het regelwerk aanbrengt. Deze luchtdichte en waterdichte laag zorgt ervoor dat de natuurlijke zuren en chemicaliën van het hout niet in de folie kan trekken en deze folie kan aantasten.

Compressieband

In kozijnen kunt u naden en kieren tegenkomen, deze naden zorgen voor ongewenste tocht en zijn hierdoor verantwoordelijk voor een groot aandeel van uw warmteverlies wat tot onnodige energiekosten leidt. Compressiebanden werken uitstekend om deze holle ruimtes op te vullen en zo deze tocht tegen te gaan. 

Compressiebanden zorgen niet alleen voor een voor waterdichte tochtafdichting, maar ze verbeteren ook de temperatuurregeling en zorgen voor een betere geluidsisolatie. Dit heeft een positief effect op uw wooncomfort. Ook zal uw energierekening lager uitvallen, omdat warmte beter blijft hangen in uw huis, waardoor de kachel een graadje lager kan. En dat met behulp van deze eenvoudig aan te brengen en voordelige oplossing.

Afdichtingsband kopen

Maak u klus af met afdichtingsband van Wovar. Hiermee bent u verzekerd dat uw klus volledig lucht- & waterdicht is. Bent u een zakelijke klant en wilt u gebruik maken van een extra korting? Voor onder andere klus- en bouwbedrijven is er vaste korting beschikbaar, maakt hiervoor enkel een zakelijk account aan.