CURRENT LOCALE nl-nl

  • Voor 20:00 besteld, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 59 euro

Filters

Pianoscharnieren

11 producten
A-MERK VOOR AL UW SCHROEVEN, BOUTEN EN ANDERE IJZERWAREN
GOEDKOPER DAN BOUWMARKTEN
BETROUWBARE LEVERING UIT EIGEN VOORRAAD

Pianoscharnieren

Op zoek naar pianoscharnieren voor een uitgelijnde en strakke bevestiging? Pianoscharnieren worden veel gebruikt voor kleine deurtjes, luiken of meubels. Ze hebben hun naam natuurlijk te danken aan het feit dat ze in piano's gemonteerd zijn en daar de klep boven de toetsen dragen. Pianoscharnieren onderscheiden zich op meerdere aspecten van gewone scharnieren. Zo verschillen ze flink in formaat in vergelijking met andere scharnieren.

Pianoscharnieren zijn smaller en worden vaak in langere lengtes verkocht. De breedtemaat van de scharnieren zijn vrijwel altijd 32 mm. De lengtemaat varieert tussen 300, 500 en 1000 mm, dit kan achteraf altijd makkelijk worden ingekort met een ijzerzaag. Ze zijn tevens verkrijgbaar in verschillende materialen. Bij Wovar vindt u pianoscharnieren RVS, zwart en messing.

Wovar levert pianoscharnieren in Nederland en België altijd binnen 24 uur, mits deze voorradig zijn. Op zoek naar een andere soort scharnier? Bekijk dan ons gehele aanbod scharnieren. Hier vindt u onder andere zwarte scharnieren, kogelscharnieren en paumelle scharnieren

Pianoscharnier inkorten

Zoals aangegeven is het dus gemakkelijk het pianoscharnier naar uw eigen gewenste lengte te zagen. Dit kan eenvoudig met een ijzerzaag. Heeft u geen bankschroef waar het pianoscharnier in kan? Bevestig het pianoscharnier dan alvast op het eerste gedeelte van het te bevestigen materiaal. Zo heeft u houvast aan het scharnier en zaagt u deze eenvoudig door. 

Het bevestigen van een pianoscharnier

Pianoscharnieren zijn eenvoudig te bevestigen, doordat ze beschikken over vele montagegaten. In het assortiment van Wovar zijn de schroeven voor pianoscharnieren RVS en messing te vinden, dit zijn schroeven die speciaal bedoelt zijn voor het bevestigen van de pianoscharnieren. Is het pianoscharnier niet van RVS of messing? Dan worden veelal de spaanplaatschroeven of andere schroeven met een platte kop gebruikt. De dikte van de schroeven hangt af van de montagegaten. Bevestigt u de pianoscharnieren met schroeven? Houd er dan rekening mee dit te doen vanuit het midden. Hiermee houdt u speling op de bladen en gaat u het golven van de bladen tegen. Begin vanuit het midden met het bevestigen van de schroeven en ga vanuit hier verder naar buiten.

Schroeven pianoscharnier plaatsen

Tip: is de kop van de schroef die u gebruikt te groot waardoor de ruimte tussen de twee delen van het pianoscharnier te klein is als deze openstaat? Plaats de schroeven dan om en om aan de twee kanten van het pianoscharnier. Zo komen de koppen van de schroeven niet tegen elkaar aan en sluit het scharnier beter aan.

Plaatsing op zachthout of hardhout

Plaatst u de pianoscharnieren op hout? Houd er dan rekening mee dat er verschil zit in montage op zachthout of montage op hardhout. Plaatst u ze op hardhout? Dan is het belangrijk het hout even voor te boren. Dit kan eenvoudig met een van onze hardhoutboren . De dikte van de hardhoutboor die u gebruikt, hangt natuurlijk af van de dikte van de schroef. Zorg ervoor dat de boor ongeveer 1.5 mm dunner is dan de schroef. Wanneer u de pianoscharnieren bevestigt op zachthout, hoeft u deze niet voor te boren en plaatst u de schroeven direct in het hout.

Voordelen van een pianoscharnier 

Aan het gebruik van pianoscharnieren zitten een aantal flinke voordelen. Doordat de scharnieren een geheel zijn, is het gemakkelijk deze uit te lijnen. De scharnierende gedeeltes zitten al aan elkaar vast, dus het is gemakkelijk de twee onderdelen recht aan elkaar te bevestigen zonder dat de deur gaat hangen.

Pianoscharnieren bestellen

Bestel hoogwaardige pianoscharnieren in het RVS, zwart en messing nu bij Wovar! U kunt de pianoscharnieren de volgende dag nog in huis ontvangen in heel de Benelux. Hoveniers, bouw- en klusbedrijven profiteren van zakelijke kortingen door een zakelijk account aan te maken. 

Bent u op zoek naar andere soort scharnieren? Bekijk dan ook onze kogelscharnieren, paumelle scharnieren en standaard scharnieren.