CURRENT LOCALE nl-nl

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Voor 18:00 uur besteld, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro

Tapbouten

De ijzersterke tapbouten van Wovar beschikken over een zeskant kop. Hierdoor worden onze tapbouten ook wel zeskant bouten genoemd. Wovar levert tapbouten compleet met moer en ring in verzinkt staal en RVS. Dit is ontzettend handig omdat je deze nodig hebt bij het verbinden en bevestigen van onderdelen. De kwaliteit van deze tapbouten is 8.8. Dit zorgt voor een enorme draagkracht. De zeskantkop maakt het mogelijk de tapbouten sterk aan te draaien. Onder de zeskantkop is het vlak. Tapbouten M8 worden aangedraaid met sleutelmaat 13 en M10 tapbouten met sleutelmaat 17.

Bout moer ring volgorde

Bij het monteren van een bout gebruikt u een moer en een ring. U kunt een bout zowel in houten als in stalen constructies monteren. U doet dat heel eenvoudig. U steekt de bout door het te verbinden onderdeel. Vervolgens duwt u de sluitring aan de kant van de moer om de bout. Daarna gebruikt u de moer. Draai de moer aan op de bout en zorg ervoor dat deze stevig tegen de sluitring klemt. De sluitring zorgt ervoor dat uw constructie niet beschadigd raakt. 

Bout en moer

Tapbouten zijn eigenlijk gewoon normale bouten met een moer. Ze zijn erg gemakkelijk te monteren. Dit geldt voor zowel in hout als metaal. Vooral voor metaal worden tapbouten veel gebruikt. Tapbouten zijn een enorm populair om staalconstructies op een stevige manier met elkaar te verbinden. Om de tapbouten te monteren, is het belangrijk om eerst een geschikt montagegat te gebruiken. Is er nog geen schroefgat aanwezig? Dan kunt u deze zelf maken. Hiervoor kunt u een keuze maken uit ons brede aanbod boren. Denk aan metaalboren of hardhoutboren. De breedte van het schroefgat is gelijk aan de breedte van de bout. Voor een Tapbout M8 maakt u dus gebruik van een 8 mm breed montagegat. 

Tapbouten kopen

Koop uw tapbouten bij Wovar tegen de laagste prijs. Daarnaast geniet u van het gemak dat onze bouten inclusief moer en ring worden geleverd. Let bij uw bestelling ook op onze staffelkortingen, waarbij u geniet van een extra lage stuksprijs bij een grotere afname. Voor zakelijke klanten heeft Wovar een zakelijk account. Hiermee komen verschillende bedrijven in de bouw-, klus en tuinbranche in aanmerking voor aanvullende voordelen. Denk hierbij aan een vaste zakelijke korting, een compleet besteloverzicht en een vast contactpersoon. 

Zijn onze tapbouten niet geschikt voor uw klus? Wovar heeft naast de zeskantbout ook een breed aanbod in houtdraadhouten en slotbouten