CURRENT LOCALE nl-nl

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
 • Vandaag besteld, levering binnen 1-2 werkdagen
 • 30 dagen recht op retour
 • Veilig achteraf betalen
 • Gratis bezorging vanaf 79 euro
Laminaat gereedschapGereedschapGa terug naar home

Filters

Laminaat gereedschap

9 producten
A-MERK VOOR AL UW SCHROEVEN, BOUTEN EN ANDERE IJZERWAREN
GOEDKOPER DAN BOUWMARKTEN
GRATIS BEZORGING VANAF 79 EURO

Laminaat gereedschap

Bent u van plan om zelf laminaat te leggen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Wovar biedt een ruim assortiment gereedschappen en toebehoren die bij het leggen van laminaat niet mogen ontbreken. Zo kunt u bij ons terecht voor complete legsets, aanslagijzers, laminaatsnijders en afstandhouders. De onderdelen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Neem bijvoorbeeld de driedelige professionele legset of kies uit verschillende maten afstandhouders. Bij Wovar vindt u alles om zelfstandig uw laminaat te leggen!

Laminaat leggen

Wanneer u recent bent verhuisd of uw woning gewoonweg van een nieuwe vloer wilt voorzien, kunt u er voor kiezen om laminaat te leggen. Hiermee voorziet u uw woning zelf van een nieuwe uitstraling zonder daarbij veel kosten te maken aan het uitbesteden van de vervanging. Het proces van laminaat leggen begint vaak in de hoek van de ruimte. Vervolgens snijdt u het laminaat op de gewenste maat en begint het leggen. Dit zal resulteren in een gloednieuwe vloer die u zelf op een kosteneffectieve wijze heeft gelegd. 

Wat heb ik nodig om laminaat te leggen?

Voor het leggen van laminaat heeft u een aantal materialen en gereedschappen nodig om de klus succesvol uit te kunnen voeren. Allereerst gaat u op zoek naar een passend laminaat voor in uw woning. Hierbij schaft u tevens een ondervloer aan, welke onder het laminaat zal worden geplaatst. Wanneer u de volgende gereedschappen en toebehoren bij de hand heeft, bent u goed voorbereid op het leggen van laminaat:

 • Aanslagijzer
 • Klauwhamer
 • Legset voor laminaat
 • Rolmaat
 • Timmermanspotlood
 • Laminaatsnijder
 • Afstandhouders
 • Aftekenhulp
 • Zwaaihaak

Laminaat leggen; hoe doe je dat?

Nu u de juiste gereedschappen en materialen in de aanslag heeft, kunt u beginnen met het leggen van laminaat. Let er goed op dat u laminaat eerst minstens 48 uur na aankoop laat acclimatiseren in de ruimte waar het komt te liggen. Zo kan het materiaal wennen aan de temperatuur en de vochtigheid van de ruimte. Om u een eindje in de goede richting te helpen, hebben we het volgende stappenplan voor u opgesteld, zodat u stapsgewijs uw ruimte zelfstandig van een nieuwe vloer kunt voorzien:

Stap 1: U begint met het leggen van de ondervloer. Door het plaatsen van deze vloer kunt u gaat het laminaat langer mee en kunt u langer plezier hebben van uw vloer.

Stap 2: Nu de ondervloer geplaatst is, kunt u beginnen met het leggen van het laminaat. U begint altijd in de hoek van de ruimte en legt de eerste baan met laminaat planken. Plaats vervolgens de afstandhouders tegen de muur en leg de eerste plank in de hoek. Lees voordat u begint met leggen altijd goed de gebruiksaanwijzing van het laminaatpakket door.

Stap 3: Bij het leggen van de eerste baan dient u ongetwijfeld het laminaat op maat te snijden. Met behulp van een laminaatsnijder kunt u dit eenvoudig uitvoeren, aangezien deze voor een perfecte snede zorgt en de toplaag niet beschadigt. Meet de laminaatplank op, teken af met een timmermanspotlood en snij op maat.  

Stap 4: Breng nu de tweede baan met laminaat aan. Start met het afgezaagde deel van de laatste plank van de eerste baan, zodat de naden in de banen steeds verspringen ten opzichte van elkaar. Zorg ervoor dat het eerste gedeelte niet korter is dan 30 cm. Mocht dat wel het geval zijn, dan neemt u een nieuwe plank.

Stap 5: Het kan voorkomen dat u bij het leggen van laminaat lastige obstakels tegenkomt, zoals bijvoorbeeld leidingen. Met behulp van een aftekenhulp teken je de laminaatplank af. Duw het hulpstuk tegen het obstakel aan en teken de ontstane vorm over. 

Stap 6: Hoeken die niet haaks zijn kun je met een zwaaihaak aftekenen. U draait de fixeerschroef los en legt de handgreep van de zwaaihaak vervolgens tegen de ene muur en het andere deel van de zwaaiheek tegen de andere muur. Draai de schroef vast en teken de hoek over.

Wilt u een uitgebreider stappenplan bij de hand hebben? Dan verwijzen we u graag naar onze blog over het laminaat leggen.

Gereedschap voor laminaat aanschaffen

Voor iedereen die zijn laminaatvloer zelf wil gaan leggen biedt Wovar de juiste handvaten. Met een compleet assortiment, waaronder legsets, afstandhouders en laminaatsnijders, is het voor iedereen mogelijk om zelf laminaat te leggen. Bestel daarom vandaag nog en profiteer naast onze kwalitatieve producten tegen zeer scherpe prijzen van onze razendsnelle levering. Zo kunt u morgen al beginnen met leggen indien u vandaag besteld!

Bent u actief in de klus- of bouwbranche en wilt u zakelijk bestellen? Registreer uzelf dan eerst als zakelijke klant door een zakelijk account bij ons te openen. U komt dan in aanmerking voor extra voordelen, waaronder een vaste korting op iedere bestelling.