CURRENT LOCALE nl-nl

  • Voor 20:00 besteld, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 59 euro
DakmateriaalDak en Gevel

Dakmateriaal

Hoogwaardig materiaal om uw dak of gevel af te maken bestel je natuurlijk bij Wovar. Zo hebben we diverse materiaal om uw dak waterdicht af te maken, denk hierbij aan een loodvervanger (zoals de naam als suggereert, ter vervanging van regulier daklood of een loodslab) of een ondervorst die u bevestigt onder de nokvorst. Voor het afwerken van uw constructie bieden wij waterdichte DPC-folie aan waarmee u diverse voegen, kozijnen, nokvorsten of funderingen volledig waterdicht afsluit. 

Loodvervanger

Op zoek naar een loodvervanger om uw constructie waterdicht te maken? Onze loodvervanger is gemaakt van hoogwaardig EPDM, maar gedraagt zich als lood dankzij dat het EPDM versterkt is met aluminium. Hierdoor heeft het vele voordelen ten opzichte van origineel daklood. Zo zijn onze loodvervangers onder andere gemakkelijker te plaatsen doordat ze zelfklevend zijn en lichter in gewicht zijn, is deze loodvervanger uv-bestendig en is het vriendelijke voor het milieu. Een bijkomend voordeel is dat loodvervanger in meerdere kleuren voorkomt (zwart & rood).

Ondervorsten

Een ondervorst, ook wel nokvorstband of hoekkeperband genoemd, is een band dat u onder de nokvorst of hoekkeper aanbrengt. Deze band voorkomt dat bladeren, sneeuw en regen onder de nokvorst of hoekkeper komt en zorgt voor ventilatie dankzij de ventilatiegaten. Daarnaast zit er meestal aan de onderzijde zelfklevende butylstrips. De ondervorst is gemaakt van aluminium en dankzij het motief zeer goed buigzaam wat zorgt voor een perfecte pasvorm op uw dak. 

DPC folie

DPC folie staat voor 'Damp Proof Course' en is te gebruiken om vocht in bouwconstructies tegen te gaan. De DPC-folie van Wovar is gemaakt van lagedichtheidpolyetheen (LDPE); dit materiaal is waterafstotend, slagvast en een goede isolator van warmte en elektriciteit. DPC-folie is bestand tegen temperaturen van -40 tot maar liefst +85 graden Celsius! 

Met DPC maakt u diverse voegen, constructies (zoals bijvoorbeeld uw kozijnen) waterdicht of sluit u uw fundering waterdicht af. Het gebruik van DPC-folie voorkomt houtrot wat kan ontstaan zodra vocht in de kozijnen komt doordat het waterdicht is. Ook is het ideaal om te gebruiken voor funderingen doordat het materiaal bestand is tegen de zuren wat in de grond voorkomt en dus uw fundering zal beschermen. De DPC-folie van Wovar is extreem sterk, heeft een dikte van 0,3 mm en heeft een wafelstructuur voor extra sterke hechtingen op de ondergrond.

Dakmateriaal kopen?

Bestel materiaal om uw dak en gevel af te werken of waterdicht te maken vandaag nog voor een scherpe prijs bij Wovar. Heeft u een bouw- en klusbedrijf of bent u een hovenier? Vergeet dan niet om een zakelijk account aan te maken! Zo ontvangt u een kortingscode voor een vaste korting op al uw bestellingen en kunt u uw vorige orders eenvoudig inzien om het bestellen te vereenvoudigen.

Zit hier niet bij wat u zoekt? Kijk dan ook bij onze overige Dak & Gevel assortiment. Zo hebben wij hoogwaardig dakbedekking, diverse afwerklijsten, isolatiemateriaal en afdichtingsbanden