Filter op:
Het A-merk voor o.a. (tuin) schroeven en bouten
Veilig achteraf betalen na ontvangst
Maarliefst 100 dagen retourrecht

Wovar Plankdragers

Opzoek naar stevige plankendragers? Wovar levert plankdragers zwaar van gegalvaniseerd staal en in het zwart. Plankdragers van Wovar zijn gemaakt van ijzersterk verzinkt staal en hebben een hoge draagkracht. Plankendragers van Wovar worden ook wel plankhouders zwaar genoemd. Kies voor onze zwarte plankdragers om een landelijke sfeer in uw woonkamer te creëren. Voor een moderne uitstraling kiest u voor de blauw gegalvaniseerde plankdragers. Wovar levert pankdragers in de maten 20 x 30 cm, 25 x 40 cm en 33 x 50 cm.

Iedere plankdrager van Wovar beschikt over 6 montagegaten en is geschikt voor universeel gebruik. U monteert de kortste zijde van de plankdrager aan de muur. Deze schroefgaten hebben een diameter van circa 9 mm. Bevestig de plankdrager aan uw muur met behulp van onze pozidrive schroeven 5 x 50 mm.  Om de schroeven vast te verankeren in de muur dient u een nylon plug 8 x 40 mm te gebruiken. Boor een 50 mm diep gat in het steen. Vul de gaten met de pluggen en schroef de plankdragers vast.

De montagegaten aan de lange zijde van de plankhouders hebben een diameter van 7 mm. U schroeft de planken eenvoudig vast met onze 4.0 mm dikke pozidrive schroeven verzinkt. afhankelijk van de plankdikte bepaald u de lengte van de schroef. De kop van onze pozidrive schroeven is breed genoeg om uw planken stevig aan te trekken. Pozidrive schroeven van Wovar sluiten mooi aan op de plankdragers waardoor een nette afwerking ontstaat.

De breedte van de plankhouders is circa 30 mm. Het wordt geadviseerd plankdragers maximaal 180 cm uit elkaar te plaatsen. Zo blijft een hoge draagkracht behouden.

Plankdragers zwart zwaar

De zwarte plankdragers zijn bijna identiek aan de gegalvaniseerde plankdragers. Het verschil is dat de zwarte plankdragers beschikken over een hoogwaardige poedercoating en zwarte toplaag. De poedercoating dringt diep in het zinkwerk door en zorgt voor een goede hechting en hoge bescherming tegen roest en carrosie. De zwarte toplaag heeft een hoge slijtvastheid en zorgt voor een chique glans.

De montagegaten zijn gelijk aan de gaten van de gegalvaniseerde plankdragers. Gebruik zwarte schroeven 5 x 50 mm om zwarte plankdragers te bevestigen aan de muur. U kiest voor verzinkte schroeven zwart verzinkt 4 mm dik om de planken vast te schroeven.

Bestel de universele zware plankdragers bij Wovar. Bouw- en klusbedrijven krijgen met een zakelijk account extra voordelen zoals kortingen

Wist u dat zwarte plankdragers prachtig te combineren zijn met lariks douglas planken?