CURRENT LOCALE nl-nl

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Voor 18:00 uur besteld, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro

Filters

Valdorpels

3 producten

Valdorpels

Valdorpels zijn een soort dorpels die worden gebruikt bij deuren om de tocht en het geluid van buitenaf te verminderen. Wovar heeft verschillende typen valdorpels in haar assortiment te vinden, zowel voor opbouw als inbouw. Valdorpels worden aan de deur bevestigd met RVS schroeven en zijn ontworpen om te sluiten op het moment dat de deur gesloten wordt, waardoor er een afdichting ontstaat tussen de deur en de drempel.

De valdorpels van Wovar zijn gemaakt van het sterke materiaal aluminium. De voordelen van valdorpels zijn dat ze zorgen voor geluidsisolatie en het voorkomen van tocht. Valdorpels worden vaak gebruikt in commerciële gebouwen en woningen waar geluidsisolatie en energie-efficiëntie belangrijk zijn. Ze kunnen helpen bij het verminderen van geluidsoverlast van buitenaf en het voorkomen van tocht, wat kan leiden tot energiebesparing en een hoger comfortniveau binnenshuis.

Last van tocht in huis? Bij Wovar vindt u ook verschillende maten tochtstrips.  

Valdorpels zijn een belangrijk onderdeel van deuren in gebouwen en huizen. Ze helpen bij het verminderen van tocht en geluidsoverlast van buitenaf en verbeteren daarmee de energie-efficiëntie en het comfortniveau van de bewoners. Wovar biedt verschillende soorten valdorpels. Zowel voor op als onder de deur.

Hoe werken valdorpels?

Valdorpels werken door het creëren van een afdichting tussen de drempel en de deur. Wanneer de deur gesloten wordt, komt de valdorpel naar beneden en sluit de opening tussen de drempel en de deur. Sommige valdorpels hebben een borstel of afdichtingsstrip die helpt bij het verbeteren van de afdichting tussen de deur en de drempel. Dit zorgt ervoor dat er geen tocht of geluid van buitenaf kan binnendringen.

Waarom zijn valdorpels belangrijk?

Valdorpels zijn belangrijk om verschillende redenen. Ten eerste helpen ze bij het verminderen van tocht en geluidsoverlast van buitenaf. Dit is vooral belangrijk in gebouwen en huizen waar mensen wonen of werken. Tocht kan namelijk leiden tot energieverlies en een oncomfortabele leefomgeving. Geluidsoverlast kan leiden tot afleiding en stress.

Ten tweede kunnen valdorpels helpen bij het verbeteren van de energie-efficiëntie van een gebouw of huis. Doordat de valdorpel de opening tussen de drempel en de deur afsluit, wordt er minder warme of koude lucht van buitenaf binnengelaten. Dit kan leiden tot een vermindering van het energieverbruik en daarmee tot lagere energiekosten.

Ten derde kunnen valdorpels bijdragen aan een betere luchtkwaliteit binnenshuis. Doordat er minder tocht is, kunnen er ook minder allergenen en verontreinigende stoffen van buitenaf binnendringen. Dit kan vooral belangrijk zijn voor mensen met allergieën of ademhalingsproblemen.

Valdorpel inbouw

Een valdorpel inbouw is een mechanisme dat wordt gebruikt om de opening onder een deur af te dichten. Het is een soort val die zich bevindt in de onderkant van een deur en automatisch sluit wanneer de deur wordt gesloten. Een valdorpel inbouw kan zowel gebruikt worden voor binnen- en buitendeuren om te voorkomen dat wind, regen, stof en insecten binnendringen en om de isolatie te verbeteren. Het wordt ook gebruikt om te voorkomen dat geluid, licht en geuren vanuit aangrenzende ruimtes de kamer binnendringen.  

Valdorpel opbouw

Een valdorpel opbouw heeft veel overeenkomsten met een valdorpel inbouw. Het verschil is echter dat de valdorpel opbouw niet in de deur wordt ingebouwd, maar aan de onderkant van de deur wordt gemonteerd. De valdorpel opbouw is dus zichtbaar aan de buitenkant van de deur. Wilt u deze bestellen? Zorg er van voor dat u de opbouw valdorpel en de cassette bestelt, dus zowel de opbouw als de inbouw. Het geheel maakt de opbouw valdorpel compleet. 

Stappenplan valdorpel monteren:

Hieronder leest u in een paar stappen hoe u een valdorpel inbouw of opbouw moet monteren.

De benodigde gereedschappen die u nodig heeft bij deze montageklus zijn: een timmermanspotlood, zaag of slijpmachine met slijpschijf, rolmaat, schuurpapier, schroeven.

  • Stap 1: De eerste stap bestaat uit het plaatsen van de valdorpel tegen of onder de deur.
  • Stap 2: Markeer de plaats waar de sleuf gemaakt moet worden. Voor het monteren van de opbouw valdorpel markeert u de plek waar u de dorpel wilt plaatsen. In dat geval kunt u stap 3 en stap 4 overslaan.
  • Stap 3: Maak met behulp van een zaag of zaagmachine met slijpschijf een sleuf in de deur op de gemarkeerde plek. Het is hierbij belangrijk dat de sleuf zo diep is dat de valdorpel in de sleuf past.
  • Stap 4: Plaats de valdorpel in de gemaakte sleuf en check of deze goed stevig zit.
  • Stap 5: Bevestig nu de valdorpel met behulp van 3,5 x 30 mm spaanplaatschroeven. Boor de dorpel en uw deur wel even voor met een 2 mm boor. 
  • Stap 6: Als uw bovenstaande stappen goed heeft uitgevoerd is uw valdorpel nu gemonteerd! 

Valdorpel kopen?

Koop uw valdorpels nu voordelig bij Wovar en voorkom tocht en geluidsoverlast. Kies tussen een opbouwdorpel of werk de dorpel weg in de onderkant van uw deur met een inbouwdorpel. Zakelijke klant? Profiteer van vele voordelen met een zakelijk account!