CURRENT LOCALE nl-nl

  • Voor 23:59 besteld, levering binnen 1-2 dagen
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 59 euro

Filters

Oplegsloten

10 producten
A-MERK VOOR AL UW SCHROEVEN, BOUTEN EN ANDERE IJZERWAREN
GOEDKOPER DAN BOUWMARKTEN
BETROUWBARE LEVERING UIT EIGEN VOORRAAD

Oplegsloten

Zoekt u een oplegslot? Wovar heeft een breed assortiment oplegsloten. U vindt hier onder andere oplegsloten voor uw voordeur en oplegsloten voor tuindeuren. Populair zijn onze oplegslot grendelsloten en SKG gekeurde voordeursloten. Daarnaast verkoopt onze kelderbandslot ook zeer goed! Dit komt door zijn aantrekkelijke prijs kwaliteit verhouding. Ieder slot wordt compleet geleverd inclusief bijpassende sleutels indien van toepassing. Een dubbele deur sluiten? Bekijk dan ook onze kantschuiven en espagnoletten om de vaste deur te vergendelen.

Wovar is uw online specialist in sloten, wij leveren hoogwaardig deurbeslag in heel Nederland en België. 

Een oplegslot is een type deurslot die, in tegenstelling tot een insteekslot, aan de binnenkant van een buitendeur gemonteerd wordt. Hiervoor kunt u bijvoorbeeld onze verzinkte spaanplaatschroeven gebruiken. De oplegsloten van Wovar zijn geschikt voor deuren tot 40mm dikte en worden geleverd inclusief drie sleutels.

Waarom een oplegslot?

Het voordeel van een oplegslot is hun kracht. Alleen het cilinder wordt namelijk door de deur gestoken, waardoor het slot zijn kracht haalt uit de deur zelf. Daarnaast is een oplegslot eenvoudiger te monteren dan een insteekslot. Er hoeft namelijk alleen een gat voor de cilinder en de sleutel geboord te worden. Dit kan gemakkelijk met de hardhoutboren van Wovar. Overig gereedschap kunt u vinden in de categorie handgereedschap. Een ander voordeel is dat de dagschoot ingetrokken vastgezet kan worden, zo kunt u door de deur blijven lopen zonder dat deze in het slot valt.

Links- of rechtssluitend oplegslot

De oplegsloten van Wovar zijn beschikbaar in twee uitvoeringen: linkdraaiend (DR1) en rechtsdraaiend (DR2). Als de schanieren van uw deur aan de linkerkant zitten terwijl u de deur naar u toe trekt, dan hebt u een rechtssluitend slot nodig. Wanneer de schanieren aan de rechterkant zitten terwijl u de deur naar u toe trekt, kiest u voor een linkssluitend slot.

Is een oplegslot veilig?

Een vraag die wij vaker krijgen is of een oplegslot wel veilig genoeg is. Onze oplegsloten hebben een SKG2 of SKG3 sterren keurmerk. Het aantal sterren geeft aan hoe inbraakwerend een slot is. Tegenwoordig hebben de meestgebruikte cilindersloten SKG2 sterren. Deze zijn echter niet bestand tegen kerntrekken, een veelgebruikte inbraakmethode. Als een cilinderslot SKG3 sterren heeft is deze dat wel. Daarnaast zijn ze dan ook bestand tegen onder andere lockpicking en de klopsleutelmethode.

Is een oplegslot niet helemaal wat u zoekt? Bekijk dan ook onze insteeksloten en inbouw cilindersloten. Bij een insteekslot kiest u uit een mooi loopslot, kastslot of dag en nachtslot