• Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
  • 100 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
  • Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
A-Merk voor al uw schroeven, bouten en andere ijzerwaren
Goedkoper dan bouwmarkten
Gratis bezorging vanaf 79 euro
A-Merk voor al uw schroeven, bouten en andere ijzerwaren

Veelgestelde vragen

Een betonboor kunt u herkennen aan de botte en vrij platte kop. Betonboren hebben een geharde punt, die op de boor gezet is. Betonboren zijn in diverse varianten te verkrijgen. De aansluiting van de boor is er in 3 soorten, te weten; cylindrisch, SDS-Plus en SDS-Max. Deze aansluiting is belangrijk voor het gebruik op de juiste machine. De boorpunt van een betonboor is er ook in verschillende varianten. Een standaard betonboor met een cylindrische aansluiting heeft altijd 2 snijkanten. Betonboren met een SDS-Plus en SDS-Max aansluiting zijn er in 2 varianten. Deze betonboren zijn er met 2 snijkanten en met 4 snijkanten. De SDS boor met 4 snijkanten heeft een langere levensduur. Daarnaast boort de betonboor met 4 snijkanten mooiere ronde gaten ten opzichte van de betonboor met 2 snijkanten. De kop van een goede betonboor is gehard.

Een goede betonboor is een boor met een geharde kop. Dit kan zijn met 2 snijkanten of met 4 snijkanten. Het voordeel van een betonboor met 4 snijkanten, is dat deze mooiere ronde gaten boort. Daarnaast is de levensduur van deze boor vele malen langer. Een goede betonboor heeft een SDS-Plus aansluiting. Bij Wovar koopt u betonboren van zeer hoge kwaliteit, tegen een scherpe prijs. De betonboren van Wovar beschikken namelijk over een kop met een zeer hoge hardheidsgraad. De boren zijn daarnaast in vele verschillende maten verkrijgbaar, zodat u voor elke klus een geschikte betonboor in huis hebt. Het zou kunnen dat er bij het boren stukjes beton wegschieten. Gebruik dus altijd een veiligheidsbril voor bescherming.

We raden af om de boor te gebruiken bij zachtere steensoorten, zoals baksteen, deze kunnen dan namelijk breken. Hiervoor kunt u het beste een steenboor gebruiken.

Voor het boren in beton wordt over het algemeen een boor aangeraden met een SDS-plus aansluiting. Voor deze bren dient u in het bezit te zijn van een boormachine met een SDS-plus aansluiting. De SDS-plus boor kenmerkt zich door de aansluiting met uitsparingen aan de opnamekant. Deze uitsparingen vallen precies in de kop van de boormachine. Door deze uitsparingen in de SDS-plus boor blijft er wat speling op de boor zitten en hierdoor roteert de boor niet alleen, maar beweegt deze ook op en neer. Hierdoor vergruist de kop van de boor het beton. De kop van een goede SDS-plus betonboor, had van origine altijd 2 snijkanten, maar tegenwoordig zijn er ook SDS-plus boren verkrijgbaar met 3 of 4 snijkanten. Hoe meer snijkanten een SDS-plus boor heeft, hoe meer snijvlakken de boor heeft om beton te vergruisen. Hierdoor krijgt u mooie ronde gaten en zal de boor soepel door het beton snijden.

Voor het boren in gewapend beton is een SDS-plus betonboor met 4 snijkanten aan te raden. Doordat deze betonboor meer snijvlakken heeft, snijdt deze door de wapening van het beton. Een SDS-plus boor met 2 snijkanten heeft meer ruimte tussen de snijvlakken, hierdoor zal de betonboor snel vastslaan in het beton. Wanneer u  dus wilt boren in gewapend beton, dient u gebruik te maken van een SDS-plus betonboor met 4 snijvlakken.

Het korte antwoordt hierop is; Nee, met een steenboor kun je niet in beton boren. Een steenboor is in de regel een boor die bestaat uit 1 stuk. De punt van de steenboor is wel harder dan de rest van de steenboor. Bij een betonboor is de punt van de boor er speciaal opgezet, omdat deze punt van extra gehard materiaal is gemaakt. Voor het boren in beton is het van belang dat de punt van de betonboor extra gehard is. 

Wovar Blog
Alle laatste trends op klusgebied!
Lees meer
Zakelijke klant worden

Steeds meer klusbedrijven, hoveniers en houthandels ontdekken Wovar

  1. Extra korting voor grootverbruikers;
  2. Direct contact met opgeleide specialist;
  3. Een handige bestelgeschiedenis;
Lees meer

Betonboren

Dient u gaten te boren in steen of beton? Met de betonboren van Wovar is het boren in beton en hard steen geen enkel probleem! Wovar levert diverse soorten boren, van sds boren met 2 snijkanten, sds boren met 4 snijkanten, tot steenboren.

Steenboor gebruiken

Wovar steenboren zijn standaard boren met een zeer harde punt en een ronde opname. Het handige van deze steenboortjes is dat ze dankzij de ronde opname passen op vrijwel iedere standaard boormachine. De harde boorkop maakt het mogelijk om met de steenboor in baksteen, kalkzandsteen of gipsblokken te boren. Een steenboor wordt niet geschikt geacht voor het boren in hard beton, hiervoor gebruikt u sds boren.

SDS boren voor beton

Voor het boren van gaten in beton of gewapend beton gebruikt u een SDS boor. Een SDS boor wordt gekenmerkt door de sleuven aan de kant van de opname. Met deze sleuven klikt de boor zichzelf als het ware vast in de boorhamer. Op deze manier zal de betonboor niet losschieten uit de kop van de machine. Doordat de boorhamer naast een roterende beweging, ook een hamerende beweging maakt, komt er meer kracht vrij op de kop van de boor. Doordat er extra kracht vrijkomt op de kop van de boor, zult u makkelijker door het harde beton gaan. Wij zullen dan ook altijd aanraden om bij de aanschaf van een boorhamer, te kiezen voor een boorhamer met een sds-kop!

Betonboor SDS Plus met verschillende snijpunten

De meeste mensen kennen de betonboor met SDS plus aansluiting in de variant met 2 snijkanten. Naast deze SDS boor met 2 snijkanten, heeft Wovar ook de betonboor met SDS plus aansluiting en 4 snijkanten. De betonboor met 4 snijkanten heeft een langere levensduur dan de betonboor met 2 snijkanten. Daarnaast boort de SDS boor met 4 snijkanten exactere gaten in beton.

Let op: Doordat deze SDS betonboren zijn bedoeld voor harde oppervlaktes kunnen zachte steensoorten zoals baksteen breken als u deze betonboren gebruikt op de klopstand in combinatie met een klopboormachine. Veel boorhamers hebben de mogelijkheid om de hamerstand uit te schakelen en de boorhamer enkel in de boorstand te gebruiken. Mocht u deze mogelijkheid niet hebben, dan raden wij aan onze steenboren te gebruiken.

Wovar heeft een uitgebreid assortiment boren voor beton en steen op voorraad. 

Video: Welke boor heb ik nodig?

Betonboren van Wovar zijn dus te gebruiken voor vrijwel iedere steensoort. Zoals hiernaast beschreven dient u wel voorzichtig te zijn met het boren in zachte steensoorten zoals baksteen. Er bestaat namelijk een kans dat de baksteen breekt wanneer u gaat boren op de klopstand.

Betonboren universeel

Doordat de steenboren van Wovar voor zoveel verschillende steensoorten kan worden gebruikt, worden ze ook wel universele betonboren of universele steenboren genoemd. Ook doet de ronde opname van deze steenboren de naam betonboor universeel eer aan. Hierdoor passen de boortjes namelijk op vrijwel iedere boormachine. Beton boren worden veel gebruikt om onze nylon pluggen voor te boren. Ook bestelt u deze betonboren eenvoudig mee wanneer u objecten wilt verankeren met onze betonschroeven.

Hoe kies ik de juiste dikte betonboor voor mijn klus?

De juiste diameter van uw betonboor kiezen is eenvoudiger dan u denkt. Gaat u iets verankeren aan de muur met behulp van onze nylon pluggen? Neem dan dezelfde diameter boor als de diameter van de plug. Voor onze 6 x 30 mm pluggen neemt u onze betonboor 6 x 100 mm en voor onze pluggen 8 x 40 mm kiest u onze betonboor 8 x 120 mm. Hetzelfde geldt voor onze betonschroeven. Het eerste getal duidt op de dikte van de boren en het tweede getal geeft de lengte in mm aan. 

Om betonschroeven voor te boren geldt dezelfde regel als bij onze pluggen. De dikte van de boor is gelijk aan de dikte van de betonschroef. Wilt u onze betonschroeven 8 x 60 mm gebruiken? Dan neemt u dus de betonboor 8 x 120 mm. Wovar is uw online borenwinkel met advies en veel keuze in boren voor beton en stenen muren.

Betonboren of steenboren kopen

Ontdek de online borenshop van Wovar. Bestel de hoogwaardige betonboren universeel van Wovar. Bij een bestelling van 10 gelijke boortjes profiteert u van onze staffelkorting. Heeft u vaak steenboren of andere schroeven/ijzerwaren nodig? Bedrijven in de bouw, klus en hoveniers branche profiteren van een vaste zakelijke korting met een zakelijk account. Naast steenboren vindt u in de webshop van Wovar ook 1001 andere schroeven, pluggen, bouten en ijzerwaren.

Zijn deze betonboren niet helemaal wat u zoekt? Bekijk al onze boren en bits. Wovar levert ook hoogwaardige hardhout boren, metaalborenvlinderboren en slangenboren voor hout.