Bevestigt het, keer op keer!
Filters openklappen:
Voor 21:30 besteld, bezorging binnen 1 dag in heel Nederland
Het A-merk voor o.a. 1001 schroeven en bouten
Maar liefst 100 dagen retourrecht
Voor 21:30 besteld, bezorging binnen 1 dag in heel Nederland
Het A-merk voor o.a. 1001 schroeven en bouten
Maar liefst 100 dagen retourrecht

Wovar Betonboren

Dient u gaten te boren in hard steen of beton? Met de betonboren van Wovar is het boren in beton en hard steen geen enkel probleem! Vandaar dat deze boren ook wel steenboren worden genoemd, du geschikt voor stenen muren tot betonnen vloeren.

Wovar betonboren zijn standaard boren met een zeer harde punt en een ronde opname. Het handige van deze betonboortjes is dat ze dankzij de ronde opname passen op vrijwel iedere standaard boormachine. De harde boorkop maakt het mogelijk door hard beton te boren. Afhankelijk van uw machine zal blijken of u ook daadwerkelijk door het harde materiaal kunt boren. U dient bijvoorbeeld een zwaardere klopboor te gebruiken bij extreem hard beton of steen. Voor het boren in extreem harde oppervlaktes raden wij aan een SDS-plus boor te gebruiken. Hier horen onze hamerboren SDS-plus bij.

Let op: Doordat deze betonboren zijn bedoeld voor harde oppervlaktes kunnen zachte steensoorten zoals baksteen breken als u deze betonboren gebruikt op de klopstand in combinatie met een klopboormachine. Wij raden dan aan onze steenboren te gebruiken.

Wovar heeft een uigebreid assortiment boren voor beton en steen op voorraad. Op werkdagen voor 22:00u besteld = morgen geleverd! In het weekend besteld? Dan kunt u de boortjes maandag in huis verwachten.

Betonboren van Wovar zijn dus te gebruiken voor vrijwel iedere steensoort. Zoals hierboven beschreven dient u wel voorzichtig te zijn met het boren in zachte steensoorten zoals baksteen. Er bestaat namelijk een kans dat de baksteen breekt wanneer u gaat boren op de klopstand.

Betonboren universeel

Doordat de betonboren van Wovar voor zoveel verschillende steensoorten en betonsoorten kan worden gebruikt, worden ze ook wel universele betonboren genoemd. Ook doet de ronde opname van deze steenboren de naam betonboor universeel eer aan. Hierdoor passen de boortjes namelijk op vrijwel iedere boormachine. Beton boren worden veel gebruikt om onze nylon pluggen voor te boren. Ook besteld u deze betonboren eenvoudig mee wanneer u objecten wilt verankeren met onze betonschroeven.

Hoe kies ik de juste dikte betonboor voor mijn klus?

De juiste diameter van uw betonboor kiezen is eenvoudiger dan u denkt. Gaat u iets verankeren aan de muur met behulp van onze nylon pluggen? Neem dan dezelfde diameter boor als de dimater van de plug. Voor onze 6 x 30 mm pluggen neemt u onze betonboor 6 x 100 mm en voor onze pluggen 8 x 40 mm kiest u onze betonboor 8 x 120 mm. Hetzelfde geldt voor onze betonschroeven. Het eerste getal duidt op de dikte van de boren en het tweede getal geeft de lengte in mm aan. 

Om betonschroeven voor te boren geldt dezelfde regel als bij onze pluggen. De dikte van de boor is gelijk aan de dikte van de betonschroef. Wilt u onze betonschroeven 8 x 60 mm gebruiken? Dan neemt u dus de betonboor 8 x 120 mm. Wovar is uw online borenwinkel met advies en veel keuze in boren voor beton en stenen muren.

Betonboren voor steen en beton zakelijk kopen

Ontdek de online borenshop van Wovar. Bestel de hoogwaardige betonboren universeel van Wovar. Bij een bestelling van 10 gelijke boortjes profiteert u van onze staffelkorting. Heeft u vaak steenboren of andere schroeven/ijzerwaren nodig? Bedrijven in de bouw, klus en hoveniers branche profiteren van extra voordeel met een zakelijk account. U krijgt als terugkerend 'bouw' bedrijf korting en een eigen contactpersoon. Naast steenboren vindt u in de webshop van Wovar ook 1001 andere schroeven, pluggen, bouten en ijzerwaren.

Zijn deze betonboren niet helemaal wat u zoekt? Bekijk al onze boren en bits. Wovar levert ook hoogwaardige hardhout boren, metaalborenvlinderboren en slangenboren voor hout.

Veelgestelde vragen

Hoe ziet een betonboor eruit?

Een betonboor kunt u herkennen aan de botte en vrij platte kop. De schroef van de boor is ook bot, bij een metaalboor is deze bijvoorbeeld scherp. Betonboren dienen te worden gebruikt met een klopboormachine, waarbij het beton als het ware wordt weggeslagen in plaats van weggeschaafd. De kop van een betonboor heeft daardoor een zeer grote hardheid. 

Wat is een goede betonboor?

Bij Wovar koopt u betonboren van zeer hoge kwaliteit voor een redelijke prijs. De universele betonboren beschikken namelijk over een kop met een zeer hoge hardheidsgraad. De boren zijn daarnaast in vele verschillende maten verkrijgbaar, zodat u voor elke klus een geschikte betonboor in huis hebt. Het zou kunnen dat er bij het boren stukjes beton wegschieten. Gebruik dus altijd een veiligheidsbril voor bescherming. We raden af om de boor te gebruiken bij zachtere steensoorten, zoals baksteen, deze kunnen dan namelijk breken.