CURRENT LOCALE nl-nl

  • Voor 20:00 uur besteld, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 59 euro
GaasTuin

Gaas

Op zoek naar gaas voor in uw tuin? Wovar levert gaas op rol met verschillende maaswijdtes. U kiest daarnaast uit gaas van verschillende lengtes en hoogtes. Gaas kan gebruikt worden voor vele verschillende doeleinden. Zo gebruikt men het bijvoorbeeld als afrastering voor dieren, maar ook voor het beschermen van planten en bomen. Gaas is eenvoudig op maat te knippen met een nijptang. Zo zorgt u altijd voor de perfecte hoeveelheid gaas voor uw project. Het monteren van gaas is ook niet moeilijk als u over het juiste gereedschap beschikt. Bij Wovar kunt u direct alle benodigdheden meebestellen. Denk aan klauwhamers, krammetjes, draadzadels en waterpassen.

Maaswijdte gaas

Bij het kiezen van de maaswijdte van uw gaas is het belangrijk om te bedenken waarvoor u het gaas precies wilt gebruiken en welke dieren er niet doorheen moeten kunnen komen. Om het zekere voor het onzekere te nemen kunt u het beste kiezen voor gaas met een kleine maaswijdte. Wovar levert gaas met een maaswijdte van 13 mm en 25 mm. Gaas bij Wovar is gemaakt van verzinkt staal en dus ijzersterk. Ondanks dat het gaas flexibel is, zal geen dier er zomaar doorheen kunnen breken. Tevens zal het gaas niet snel roesten, doordat het voorzien is van een zinklaag. Let op, beschadigd gaas kan gaan roesten en daardoor na lange duur zijn stevigheid verliezen.

Rol gaas

Wovar levert gaas op rol. Per product ziet u hoe lang en hoe breed de rollen zijn. Het gaas is eenvoudig uit te rollen door de hoge flexibiliteit. Wilt u bijvoorbeeld een vierkante kippenren maken, dan is het niet per se nodig om het gaas per kant op maat te knippen. U kunt het gaast dan namelijk ook gewoon om de houten palen heen vouwen en zo bevestigen. 

Gaas bevestigen

Een veelgebruikt hulpmiddel voor het bevestigen van gaas zijn krammetjes. Dit is een soort omgevouwen spijker met 2 scherpe uiteinden. U plaatst de krammen om een stuk ijzerdraad van het gaas heen en slaat deze vervolgens vast in een houten paal. Hoe steviger u het gaas wilt bevestigen, hoe meer krammetjes u moet gebruiken. Belangrijk is dat u de krammetjes goed diep in het hout slaat. Zorg voor het juiste gereedschap om het gaas te bevestigen, waterpas te plaatsen en eventueel op maat te knippen. Voor een uitgebreidere beschrijving van de bevestiging van gaas, neemt u een kijkje op de productpagina's.

In plaats van gaas op houten palen te bevestigen, kunt u het ook op ijzeren palen vastzetten. In dat geval maakt men vaak gebruik van popnagels en een popnageltang. Boor op verschillende plaatsen in de ijzeren paal een gat met een metaalboor, plaats het gaas tegen de paal aan en bevestig deze met een popnagel. Zorg er wel voor dat de kop van de popnagel goed over het draad van het gaas valt.

Gaas kopen

Koop uw gaas nu bij Wovar en voorzie uw planten, bomen of dieren in de tuin van een sterke afrastering. Bouw- klusbedrijven en hoveniers profiteren van vele voordelen met een zakelijk account. Denk hierbij aan een vaste zakelijk korting, een handig besteloverzicht en nog vele andere voordelen! Heeft u nog niet al het benodigde gereedschap in huis? Vergeet deze dan niet direct mee te bestellen uit ons assortiment handgereedschap