CURRENT LOCALE nl-nl

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Vandaag besteld, levering binnen 1-2 werkdagen
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro

Karabijnhaken

Op zoek naar karabijnhaken? Wovar levert een sterke karabijnhaak rvs en verzinkt voor iedere snelle verbinding. Een karabijnhaak wordt ook wel carabiner, bergbeklim haak of festonhaak genoemd. Een karabijnhaak maakt het mogelijk om bijvoorbeeld razendsnel kettingen of schaduwdoeken vast te zetten. Het scharnierende deel sluit zichzelf geheel af waardoor losschieten vrijwel onmogelijk is. Daarnaast zijn er nog vele manieren te bedenken waarvoor een karabijnhaak geschikt is.

Waar u de karabijnhaak ook voor wilt gebruiken, Wovar levert de juiste karabijnhaak razendsnel bij u thuis! Zo kiest u bij ons uit karabijnhaken verzinkt, rvs of zelfs in het zwart. Daarnaast levert Wovar naast traditionele karabijnhaken ook karabijnhaken met schroefsluiting en karabijnhaken met kous.

Wovar levert karabijnhaken binnen 24 uur in heel Nederland en België. Ook bezorging op zaterdag en maandag.

Diverse maten karabijnhaken

De karabijnhaken van Wovar zijn beschikbaar in rvs en verzinkt staal. De maten zijn erg divers. Hoe dikker de karabijhaak, hoe sterker de karabijnhaak is. Verzinkte karabijnhaken zijn sterker dan karabijhaken rvs. Dit komt omdat roestvast staal zachter is dan verzinkt staal. Het voordeel van rvs karabijnhaken is dat deze niet oxideren. Ook niet na kleine beschadigingen. Karabijnhaken verzinkt kunnen wel roesten nadat de zinklaag is aangetast, dus wees hier voorzichtig mee.

Karabijnhaken verzinkt

Onze populairste karabijnhaken zijn de traditionele karabijnhaken van verzinkt staal. Deze haken zijn namelijk ideaal voor snelle verbindingen dankzij het soepele scharnierende deel. Ze worden vooral veel gebruikt in combinatie met onze touw en kettingen.

Let op: deze karabijnhaken zijn niet geschikt voor heisdoeleinden of persoonsbeveiliging. Daar dient u professionele karabijnhaken voor te gebruiken. Wel gebruikt u deze karabijnhaken voor uw hondenriem, trekhaak, handtas, sleutels of hangmat. Deze karabijnhaken zijn gemaakt van staal en vervolgens verzonken. De diktes van de haken veriëren van 4 tot en met 15 mm dik.

Karabijnhaken zwart

De zwarte karabijnhaken zijn, op de zwarte coating na, hetzelfde als onze karabijnhaken verzinkt. Ook is de basis hiervan verzinkt staal. Daarnaast zijn ook deze karabijnhaken niet geschikt voor hijsdoeleinden of persoonsbeveiliging. Karabijnhaken zwart zijn leverbaar in diktematen van 4 tot en met 8 mm.  

Karabijnhaken RVS

RVS karabijnhaken hebben als voordeel dat ze niet roesten. RVS staat namelijk voor roestvast staal. Vaak wordt het ook gelezen als roestvrij staal. RVS karabijnhaken zijn gemaakt volgens AISI 316. Deze rvs soort heeft een hoge corrosieweerstand als eigenschap. Daarnaast is deze staalsoort zeer onderhoudsvriendelijk en niet magnetisch. Zoekt u dus karabijnhaken voor buiten die niet roesten? Ga dan voor karabijnhaken RVS. Karabijnhaken rvs zijn leverbaar in materiaaldiktes 4 t/m 13 mm.

Karabijnhaken met schroefsluiting

Wilt u een karabijnhaak met een extra beveiliging op het sccharnierende deel? Dan kiest u voor een karabijnhaak met schroef of schroefsluiting. De schroefsluiting zorgt namelijk voor een extra beveiliging waardoor het scharnierende gedeelte niet onverwachts open kan gaan. 

Karabijnhaken met kous

Een karabijnhaak met kous of oog heeft als voordeel dat er door het oog een lijn of touw gehaald kan worden. Hier wordt vaak aan boord van een boot gebruik van gemaakt. Karabijnhaken met oog zijn leverbaar in RVS en verzinkt. De diktematen variëren tussen de 5 tot en met 10 mm. Karabijnhaken met kous worden veel gebruikt voor het op de plaatshouden of aanknopen van touw. 

Karabijnhaken en veiligheid

Veiligheid staat voorop bij het toepassen van karabijnhaken. De plaats en de wijze waarop de karabijnhaak wordt ingezet zijn belangrijke aspecten waar rekening mee moet worden gehouden. Voor een veilige toepassing mag in geen geval de Working Load Limit (WLL) overschreden worden. Deze wordt per karabijnhaak aangegeven op de productpagina.

De genoemde WLL's gelden bij een rechte belasting en statisch gebruik en zijn van toepassing op nieuwe en ongebruikte producten die onder normale omstandigheden gebruikt worden. In verband met de werking van externe factoren zoals slijtage, weersinvloeden of overbelasting is regelmatige inspectie van tenminste elke 6 maanden een vereiste. Dit volgens de veiligheidsnormen die in het land van gebruik gelden.

Karabijnhaken bestellen

Bestel karabijnhaken rvs, karabijnhaken zwart of van verzinkt staal voor de laagste prijs bij Wovar. Profiteer van onze hoge staffelkorting en bestel minimaal 10 stuks. Bedrijven in de bouw- en tuinbranche worden aangeraden zich aan te melden voor een zakelijk account om te profiteren van extra voordelen zoals kortingen.

Wist u dat een karabijnhaak vaak onterecht verward wordt met een musketonhaak? Musketonhaken bestaan uit een haak met een schuivend gedeelte die volledig wordt afgesloten.