Bevestigt het, keer op keer!
Filters openklappen:
Voor 21:30 besteld, bezorging binnen 1 dag in heel Nederland
Het A-merk voor o.a. 1001 schroeven en bouten
Maar liefst 100 dagen retourrecht
Voor 21:30 besteld, bezorging binnen 1 dag in heel Nederland
Het A-merk voor o.a. 1001 schroeven en bouten
Maar liefst 100 dagen retourrecht

Wovar Balkdragers

IJzerwarengroothandel Wovar levert een ruime voorraad aan metalen balkdragers met lip en balkdragers zonder lip. Deze sterke balkdragers worden ook wel balkdragers zwaar genoemd. Het meest verkocht zijn onze ijzeren balkdragers voor 38x89, 45x90, 50x100, 50x150, 70x200 en 63x175 mm houten balken. Bij Wovar bent u er bovendien zeker van dat stalen balkdragers voor 21:30u besteld de volgende dag al geleverd worden. Bij ons geniet u van veel keuze. Kies uit balkdragers met lip, balkdragers zonder lip, extra zware varianten en balkhouders in het zwart.

Zie naast onze balkdragers ook onze raveeldragers met CE keurmerk of onze zwarte balkhouders. Daarnaast levert Wovar ook onzichtbare balkdragers voor een verborgen verbinding. Bestel onze verzinkte balkdragers en geniet van levering in 24 uur. Ook zaterdag leveren wij uit. Dit geldt ook voor onze hoogwaardige slotboutenhoutdraadbouten en tellerkopschroeven.

De balkdragers zijn gemaakt van verzinkt staal. Dit maakt de balkdragers ijzersterk. De vele schroefgaten zorgen ervoor dat u de balkdragers stevig monteert. Dit maakt ze geschikt voor zwaar belastende constructies. De balkdragers van Wovar hebben geen CE-keurmerk en zijn daardoor ook niet getest op hun draagvermogen. Wilt u persé balkhouders gebruiken die zijn gestest? Kies dan voor onze raveeldragers. Het voordeel van deze balkdragers ten opzichte van onze raveeldragers is dat balkdragers veel smaller zijn. Dit maakt het mogelijk een balk vlak langs een staande wand te plaatsen. 

Balkdragers met lip

De lange lip van de balkdragers met lip maakt het mogelijk de balkdragers in te metselen bij het optrekken van muren. Daarna wordt met behulp van een plug de balkdrager in de volle steen vast gezet. Bij houtskeletbouw is het niet mogelijk de balkdragers in te metselen. In dat geval maakt u de balkdragers aan de bovenkant vast met behulp van onze verzinkte spaanplaatschroeven.

Balkdragers zonder lip

Een balkdrager zonder lip is eenvoudig te monteren op staande muren. Het maakt niet uit of het nu een (rood)stenen muur of een tegelmuur gaat. De balkdragers zonder lip maken het mogelijk om balken te plaatsen tussen muren en spanten. Net als de balkdragers met lip bevestigt u de balkdragers zonder lip met onze verzinkte schroeven. Balkdragers zonder lip worden vaak vergeleken met onze raveeldragers. Het voordeel van de balkdragers zonder lip is dat deze veel smaller zijn. Zo is het met de balkdragers mogelijk om een balk strak naast een wand te monteren. Raveeldragers zijn hiervoor te breed.

Online verzinkte balkdragers kopen

Koop oerdegelijke ijzeren balkdragers met lip of zonder van A-merk Wovar in verschillende maten. Ontdek het gemak van de metalen regeldragers tijdens het bouwen van uw overkapping. Bestel minimaal 10 stuks en profiteer van onze staffelkorting. Regelmatig balkhouders of andere ijzerwaren kopen? Bedrijven in de bouw- en klusbranche met een zakelijk account krijgen bij Wovar een overzicht van eerdere aankopen en korting op schroeven, bouten en alle soorten regeldragers. 

Bent u een overkapping aan het bouwen? Bekijk ook onze handige tellerkopschroeven.

Video: Wat is het verschil tussen balkdragers en raveeldragers? 

In onderstaande video krijgt u alles te weten over de balkdragers van Wovar. Ook wordt uitgelegd wat precies het verschil is tussen balkdragers en raveeldragers.

Wovar levert ook hoogwaardige hoekverbinderskoppelplaten en schommelverbinders. Mocht u een plat dak gaan bouwen raden wij ook eens te kijken naar onze epdm folie

Naast deze balkdragers levert Wovar ook plankdragers, daktrimmen en paalhouders.

Veelgestelde vragen

Hoe balkdragers bevestigen?

En balkdrager kan op verschillende manieren worden bevestigd. Welke manier voor u het beste is ligt aan de situatie. Indien u de balkdragers vast schroeft op een houten balk dan gebruikt u onze spaanplaatschroeven en houtdraadbouten. Per balkdrager wordt aangegeven hoeveel schroefgaten er zijn en welke dikte schroeven en houtdraadbouten gebruikt dient te worden. Gaat u de balkdrager op steen verankeren? Bestel dan bijpassende nylon pluggen mee. Voor verankering in steen is het ook mogelijk slagpluggen te gebruiken.

Welke balkdragers moet ik gebruiken?

Welke balkdrager u dient te gebruiken hangt af van de situatie. Welke balk wilt u bijvoorbeeld gebruiken? Deze dient precies in de balkdrager te passen. Ook levert Wovar balkdragers met lip en zonder lip. Met lip wordt vaak gebruikt bij het optrekken van de muur en wordt dan mee vastgemetseld. Balkdragers zonder lip worden tegen al staande muren verankerd. Daarnaast dient u ook rekening te houden met de draagkracht van uw constructie. Balkdragers hebben namelijk geen CE-keurmerk en zijn niet getest op maximale draagkracht. Daarvoor dient u te kiezen voor raveeldragers.

Wat zijn balkdragers?

Een balkdrager is een stalen hulpstuk waarin u een balk kunt leggen. Op deze manier kunt u eenvoudig balken aan elkaar verbinden of balken aan wanden bevestigen. Bij Wovar kunt u balkdragers met en zonder lip bestellen. Wanneer een balkdrager voorzien is van een lip, gaat deze over de hoofbalk heen. De lip leunt als het ware op de hoofdbalk, waardoor de verbinding tussen de balken extra stevig wordt.