CURRENT LOCALE nl-nl

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Voor 18:00 uur besteld, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro

Filters

Balkdragers

91 producten
A-MERK VOOR AL UW SCHROEVEN, BOUTEN EN ANDERE IJZERWAREN
GOEDKOPER DAN BOUWMARKTEN
BETROUWBARE LEVERING UIT EIGEN VOORRAAD
A-MERK VOOR AL UW SCHROEVEN, BOUTEN EN ANDERE IJZERWAREN
GOEDKOPER DAN BOUWMARKTEN
BETROUWBARE LEVERING UIT EIGEN VOORRAAD

Balkdragers

IJzerwarengroothandel Wovar levert een ruime voorraad aan metalen balkdragers met lip en balkdragers zonder lip. Deze sterke balkdragers worden ook wel balkdragers zwaar genoemd. Het meest verkocht zijn onze ijzeren balkdragers voor 38x89, 45x90, 50x100, 50x150, 70x200 en 63x175 mm houten balken. Bij Wovar bent u er bovendien zeker van dat stalen balkdragers voor 21:30u besteld de volgende dag al geleverd worden. Bij ons geniet u van veel keuze. Kies uit balkdragers met lip, balkdragers zonder lip, extra zware varianten en balkhouders in het zwart.

Zie naast onze balkdragers ook onze raveeldragers met CE keurmerk of onze zwarte balkhouders. Daarnaast levert Wovar ook onzichtbare balkdragers voor een verborgen verbinding. Bestel onze verzinkte balkdragers en geniet van levering in 24 uur. Dit geldt ook voor onze hoogwaardige slotbouten, houtdraadbouten en tellerkopschroeven

De balkdragers, ook wel balkschoenen genoemd, zijn gemaakt van verzinkt staal. Dit maakt de balkdragers ijzersterk. De vele schroefgaten zorgen ervoor dat u de balkdragers stevig monteert. Dit maakt ze geschikt voor zwaar belastende constructies. De balkdragers van Wovar hebben geen CE-keurmerk en zijn daardoor ook niet getest op hun draagvermogen. Wilt u persé balkhouders gebruiken die zijn gestest? Kies dan voor onze raveeldragers. Het voordeel van deze balkdragers ten opzichte van onze raveeldragers is dat balkdragers veel smaller zijn. Dit maakt het mogelijk een balk vlak langs een staande wand te plaatsen. 

Balkdragers met lip

De lange lip van de balkdragers met lip maakt het mogelijk de balkdragers in te metselen bij het optrekken van muren. Daarna wordt met behulp van een plug de balkdrager in de volle steen vast gezet. Bij houtskeletbouw is het niet mogelijk de balkdragers in te metselen. In dat geval maakt u de balkdragers aan de bovenkant vast met behulp van onze verzinkte spaanplaatschroeven.

Balkdragers zonder lip

Een balkdrager zonder lip is eenvoudig te monteren op staande muren. Het maakt niet uit of het nu een (rood)stenen muur of een tegelmuur gaat. De balkdragers zonder lip maken het mogelijk om balken te plaatsen tussen muren en spanten. Net als de balkdragers met lip bevestigt u de balkdragers zonder lip met onze verzinkte schroeven. Balkdragers zonder lip worden vaak vergeleken met onze raveeldragers. Het voordeel van de balkdragers zonder lip is dat deze veel smaller zijn. Zo is het met de balkdragers mogelijk om een balk strak naast een wand te monteren. Raveeldragers zijn hiervoor te breed.

Online verzinkte balkdragers kopen

Koop oerdegelijke ijzeren balkdragers met lip of zonder van A-merk Wovar in verschillende maten. Ontdek het gemak van de metalen regeldragers tijdens het bouwen van uw overkapping. Bent u een overkapping aan het bouwen? Bekijk ook onze handige tellerkopschroeven. 

Video: Wat is het verschil tussen balkdragers en raveeldragers? 

In onderstaande video krijgt u alles te weten over de balkdragers van Wovar. Ook wordt uitgelegd wat precies het verschil is tussen balkdragers en raveeldragers. 

Wovar levert ook hoogwaardige hoekverbinders, koppelplaten en schommelverbinders. Mocht u een plat dak gaan bouwen raden wij ook eens te kijken naar onze epdm folie

Naast deze balkdragers levert Wovar ook plankdragers, daktrimmen en paalhouders. Voor het dragen van onderbalken voor een houten vlonder zijn onze tegeldragers een uitstekende keuze.