• Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
 • 100 dagen recht op retour
 • Veilig achteraf betalen
 • Gratis bezorging vanaf 79 euro
 • Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
A-Merk voor al uw schroeven, bouten en andere ijzerwaren
Goedkoper dan bouwmarkten
Gratis bezorging vanaf 79 euro
A-Merk voor al uw schroeven, bouten en andere ijzerwaren

Populaire producten

Veelgestelde vragen

Het isoleren van uw huis heeft veel voordelen, zoals:

 • Energiebesparing: Goede isolatie helpt om de warmte in de winter binnen te houden en de warmte in de zomer buiten te houden, waardoor u minder energie hoeft te gebruiken voor verwarming en koeling. Hierdoor kan uw energierekening omlaag gaan.
 • Comfortverbetering: Goede isolatie kan leiden tot een betere temperatuurregeling in uw huis, waardoor het minder snel te warm of te koud is.
 • Geluidsreductie: Isolatie kan ook helpen om buitengeluiden te dempen, waardoor uw huis rustiger wordt.
 • Toename van de woningwaarde: Door uw huis goed te isoleren, kunt u de waarde van uw woning verhogen.
 • Milieuvriendelijk: Door minder energie te gebruiken, draagt u bij aan een groenere planeet.

Door uw huis goed te isoleren, kunt u niet alleen besparen op uw energierekening, maar ook uw comfort en leefkwaliteit verbeteren.

Er zijn verschillende soorten isolatie beschikbaar, zoals:

 • Spouwmuurisolatie: Dit is een manier om de buitenmuur van uw huis te isoleren door middel van een isolatieplaat die in de spouw van de muur wordt geplaatst.
 • Vloerisolatie: Dit is een manier om de vloer van uw huis te isoleren door middel van isolatieplaten of -vlokken die onder de vloer worden gelegd.
 • Dakisolatie: Dit is een manier om het dak van uw huis te isoleren door middel van isolatieplaten of -vlokken die bovenop het dak worden gelegd.
 • Glaswolisolatie: Dit is een manier om de kieren rondom ramen en deuren te isoleren door middel van een speciaal isolatieproduct dat in de kieren wordt gespoten.
 • Muurisolatie: Dit is een manier om de muren van uw huis te isoleren door middel van isolatieplaten of -vlokken die tegen de binnenmuur worden geplaatst.

Er zijn natuurlijk nog veel meer manieren om uw woning te isoleren, denk bijvoorbeeld aan tochtstrips, radiatorfolie en HR ++ glas.

Het isoleren van uw huis kan grotendeels zelf worden gedaan, met behulp van producten zoals tochtstrips voor deuren en ramen, isolatieplaten voor de vloer, dak of muur, of glaswolisolatie voor kieren. Hierdoor kunt u een groot deel van de kosten besparen die gepaard gaan met het inhuren van een professional.

Echter, voor sommige delen van het huis is het aan te raden om een professional in te schakelen. Dit geldt bijvoorbeeld voor de isolatie van de spouwmuur, omdat dit een technisch ingewikkelde klus is waarvoor speciaal gereedschap en kennis nodig is. Ook voor het isoleren van het dak of de vloer kan het verstandig zijn om een professional in te schakelen, omdat dit vaak veiligheidsrisico's met zich meebrengt.

Het is daarom aan te raden om te beginnen met eenvoudige maatregelen die u zelf kunt uitvoeren, zoals tochtstrips plaatsen, en vervolgens een professional in te schakelen voor de technisch ingewikkelde delen van de isolatie.

Er zijn verschillende subsidies beschikbaar voor het isoleren van uw huis. Hieronder een overzicht van enkele veelvoorkomende subsidies:

 • ISDE subsidie (Isolatie Subsidie Duurzame Energie): Deze subsidie is beschikbaar voor huiseigenaren die hun woning willen isoleren.
 • Energiebespaarlening: Deze lening is beschikbaar voor huiseigenaren die hun woning willen isoleren, en kan gebruikt worden om de kosten te dekken.
 • Energiebespaarlening voor huurwoningen: Deze lening is beschikbaar voor verhuurders die hun huurwoning willen isoleren.
 • Overige: er zijn ook andere subsidies beschikbaar afhankelijk van uw locatie, type woning en situatie.

Het is aan te raden om u te informeren bij uw plaatselijke overheid of bij uw energieleverancier welke subsidies er in uw geval van toepassing zijn.

Wovar Blog
Alle laatste trends op klusgebied!
Lees meer
Zakelijke klant worden

Steeds meer klusbedrijven, hoveniers en houthandels ontdekken Wovar

 1. Extra korting voor grootverbruikers;
 2. Direct contact met opgeleide specialist;
 3. Een handige bestelgeschiedenis;
Lees meer

Isolatiemateriaal

Er zijn verschillende manieren om uw woning goed te isoleren. Wovar heeft allerlei soorten isolatiemateriaal in het assortiment. Zoals onze compribanden, brandwerende voegbanden, tochtstrips en radiatorfolie.

Welk isolatiemateriaal

We hebben enkele verschillende afmetingen compressieband in ons assortiment. Compriband is geimpregneerd polyurethaanschuim wat voorgecomprimeerd is. Wanner u compriband uitrolt over bijvoorbeeld een kozijn, zal die na ongeveer een half uur tijd beginnen met uitzetten. Het is eigenlijk een soort samengeperste schuimbad. Compriband wordt vaak gebruikt om voegen aan te vullen of helemaal af te dichten. Ook kunt u verschillende formaten tochtstrips en radiatorfolie vinden in het assortiment, denk erom dat elke tochtstrip geschikt is voor een bepaalde kiergrootte.

Wilt u isolatiemateriaal kopen? Bekijk ons assortiment isolatiemateriaal voor wanden, vloeren en gevels.

Compriband

U kunt compressieband het beste gebruiken om aansluitingen luchtdicht te maken. Het wordt gebruikt als voegband voor metselwerk, kozijnen, sponningen, muurplaten, dak- en gevelelementen, dilatatievoegen, metalen profielen en beglazing. Vrij handig spul om bij de hand te hebben dus! Ook te combineren in gebruik met purschuim. Onze schuimbanden zijn goed bestand tegen weersinvloeden en is slagregendicht. Het is in vergelijking met purschuim een stuk schoner, en dicht ook een stuk beter af. 

De band is voorgecomprimeerd en zet na verloop van tijd tot wel drie tot vier maal de oorspronkelijke dikte uit, zodat het eventuele kieren prima afdicht. Compriband gaat wel tot vijf jaar lang mee. We hebben ook voegbanden met een sterk brandwerende functie.

Hoe werkt radiatorfolie

Het folie is zeer gemakkelijk in gebruik, u plaatst het folie achter de radiatoren van cv-installaties. Druk een aantal radiatorfolie magneten in de hoeken van het folie, door de magneet kaatst de warmte de ruimte in en gaat het niet verloren. Houd er rekening mee dat tijdens het plaatsen de glanzende kant richting de radiator hangt. De reflecterende laag zorgt ervoor dat warmte beter circuleert waardoor warmte niet via het gevel naar buiten lekt. Ontdek de vele voordelen van het radiatorfolie en de magneten, zo blijft onder anderen uw ruimte langer op temperatuur en bespaart u ook nog eens kosten ermee.

Tochtstrips voordeur

Wilt u af van de tocht in uw huis? Geschikt voor uw deur, maar natuurlijk ook de verschillende ramen in uw woning. Wovar levert tal aan tochtstrips om ervoor te zorgen dat tocht niet via deuren en ramen naar binnen kan komen. Het plaatsen werkt eenvoudig, maak het oppervlak van de desbetreffende plek schoon en breng de strip aan op een droge ondergrond. Verwijder rustig het beschermfolie terwijl u de tochtstrip stevig aandrukt. Knip af wanneer het gehele oppervlak bedekt is.

Let echter goed op de beschrijving van ieder product, elke strip is namelijk geschikt voor een bepaalde kiergrootte.

Isolatiemateriaal kopen?

Nog nooit is uw huis isoleren zo eenvoudig geweest, verhoog de temperatuur in uw woning op deze zeer goedkope manier! Houd kou buiten de deur en bestel de tochtstrips of radiatorfolie direct bij Wovar! Als u uw eigen onderneming heeft in de klus- of bouwsector kunt u gebruik maken van een zakelijk account. Met behulp van een zakelijk account geniet u extra voordeel zoals een vaste korting op al uw bestellingen. Kijk ook even bij de productpagina's naar onze bulkkorting voor een lagere prijs bij aanschaf van meerdere producten tegelijkertijd.