• Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
  • 100 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
  • Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!

Filters

Sorteren
Materiaal
Dikte
Lengte
Kleur
Breedte
Voorraad
Prijs
tot

Isolatiemateriaal

Bij Wovar hebben allerlei soorten isolatiemateriaal in het assortiment. Zoals onze compribanden en brandwerende voegbanden. Compriband, ook wel zwelband genoemd, wordt veel gebruikt door aannemers en gevelbouwers. De compriband zet uit en neemt de vorm aan van de omgeving waar het wordt aangebracht. Dat bevordert de isolatie en waterdichtheid van bijvoorbeeld kozijnen. 

De compribanden worden ook gebruikt in voegconstructies om die stof- lucht of slagregendicht te maken. De band is voorgecomprimeerd en zet na verloop van tijd tot wel drie tot vier maal de oorspronkelijke dikte uit, zodat het eventuele kieren prima afdicht. Compriband gaat wel tot vijf jaar lang mee. We hebben ook voegbanden met een sterk brandwerende functie.

Wilt u isolatiemateriaal kopen? Bekijk ons assortiment isolatiemateriaal voor wanden, vloeren en gevels.

 

6 producten
Sorteren op voorraad
1-6 van de 6 producten

Veelgestelde vragen

Compriband wordt ook wel zwelband genoemd en is een hoogwaardige, blijvend elastische polyurethaan-schuimstofband. Het wordt gebruikt in allerlei voegconstructies om het stof, lucht of regendicht te maken. Zo kunt u de band bijvoorbeeld gebruiken op en om kozijnen, ter bevordering van de isolatie. Compriband kan dan zelfs geluid van buiten tegenhouden. Gebruik combriband dus in voegen of gaten en zorg zo voor een goede betrouwbare isolatie.

Zoals aangegeven wordt compriband ook wel zwelband genoemd. Dit komt doordat de gecomprimeerde band na het aanbrengen uitzet en zo de vorm van zijn omgeving aanneemt. De band kan wel tot 3 a 4 keer dikker worden dan de oorspronkelijke dikte. Na een uur is het gewenste resltaat meestal al zichtbaar. Voor de mooiste afwerking brengt u de band ver genoeg aan in de opening. De warte kleur van het materiaal zal de band in de meeste gevallen mooi laten wegvallen. 

Wovar Blog
Alle laatste trends op klusgebied!
Lees meer
Zakelijke klant worden

Steeds meer klusbedrijven, hoveniers en houthandels ontdekken Wovar

  1. Extra korting voor grootverbruikers;
  2. Direct contact met opgeleide specialist;
  3. Spoedleveringen mogelijk;
Lees meer

We hebben enkele verschillende afmetingen compressieband in ons assortiment. Compriband is geimpregneerd polyurethaanschuim wat voorgecomprimeerd is. Wanner u compriband uitrolt over bijvoorbeeld een kozijn, zal die na ongeveer een half uur tijd beginnen met uitzetten. Het is eigenlijk een soort samengeperste schuimbad. Compriband wordt vaak gebruikt om voegen aan te vullen of helemaal af te dichten.

Compriband

U kunt compressieband het beste gebruiken om aansluitingen luchtdicht te maken. Het wordt gebruikt als voegband voor metselwerk, kozijnen, sponningen, muurplaten, dak- en gevelelementen, dilatatievoegen, metalen profielen en beglazing. Vrij handig spul om bij de hand te hebben dus! Ook te combineren in gebruik met purschuim. Onze schuimbanden zijn goed bestand tegen weersinvloeden en is slagregendicht. Het is in vergelijking met purschuim een stuk schoner, en dicht ook een stuk beter af.

Isolatiemateriaal kopen?

Bestel isolatiemateriaal bij Wovar voor een snelle levering en een mooie prijs. Als u uw eigen onderneming heeft in de klus- of bouwsector kunt u gebruik maken van een zakelijk account. Met behulp van een zakelijk account geniet u extra voordeel zoals een vaste korting op al uw bestellingen en een handig overzicht daarvan. Kijk ook even bij de productpagina's naar onze bulkkorting voor een lagere prijs bij aanschaf van meerdere producten tegelijkertijd.