CURRENT LOCALE nl-nl

  • Voor 20:00 uur besteld, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 59 euro

Filters

Butylband

3 producten

Butylband

Butylband, ook wel butyltape genoemd, is een zelfklevende tape uv-bestendige tape van aluminiumfolie met een zelfklevende laag butyl. Deze zwarte tape is blijvend zeer elastisch en wegens het gekozen materiaal dampremmend en waterkerend. Ook kenmerkt het zich dat het eenvoudig overschilderbaar is en zeer goed hecht op bijna elk ondergrond. De Wovar butyltape wordt geleverd in drie breedtes (50 mm, 100 mm & 150 mm) en heeft een lengte van 10 meter. U kunt eenvoudig zelf met een afbreekmesje deze op de gewenste lengte snijden voor gebruik. 

Butylband heeft vanwege de goede hechting en sterke flexibiliteit evenals de materiaalspecifieke (butyl) eigenschappen vele toepassingen. Zo kan butylband zowel binnen als buiten voor diverse klussen worden gebruikt. De meest voorkomende toepassingen van butylband zijn afdichting en reparatie werkzaamheden die lucht en waterdichte afdichting nodig hebben. 

Toepassing butylband

Zo wordt butylband gebruikt voor een waterdichte afdichting na het plaatsen van kozijnen, lichtkoepels en voor (kleine) reparaties aan bijvoorbeeld de goot of aluminium profielen . De waterkerende en dampremmende eigenschappen van de butylband lenen zich hier uitstekend voor en dankzij de elastische eigenschappen kunt u deze tape eenvoudig vormen naar wat u nodig heeft. Zelfs kunt u butylband vanwege de zelfklevende butyllaag gebruiken voor het afdichten van sanitair of elektra.

Hoe breng je butylband aan?

Allereerst bepaalt u welke breedte butylband het beste past bij uw klus, voor kleinere afdichtingen raden wij de 50 mm aan. Voor de meeste klussen is de 100 mm variant het meest geschikt en voor grote verbindingen (bijvoorbeeld het afdichten van een lichtkoepel) kunt u kiezen voor de 150 mm variant. Hierna bepaalt u de lengte en snijdt u de tape op de juiste lengte af met een afbreekmes.

Vervolgens haalt u de witte schutlaag (de folie aan de binnenzijde van de tape nadat u hem afrolt) een stukje los en plakt u deze tape op de juiste plaats. U kunt nu het restant van de witte schutlaag loshalen en de tape goed plakken op het product dat u wilt repareren of afdichten. Zorg hierbij voor een naadloze hechting. Tip: u kunt de tape eenvoudig vormen in de gewenste vorm en een beetje uitrekken waar nodig.

Let op, indien u deze tape laat overlappen is een minimale overlapping nodig van 30 mm om de goede kleefkracht te waarborgen. Bij een kleinere overlapping kan deze namelijk loslaten.

Butylband kopen

Maak u klus af met Butylband van Wovar. Hiermee bent u verzekerd dat uw klus volledig lucht- & waterdicht is. Bent u een zakelijke klant en wilt u gebruik maken van een extra korting? Voor onder andere klus- en bouwbedrijven is er vaste korting beschikbaar, maakt hiervoor enkel een zakelijk account aan. Zoekt u een andere type afdichtingsband? Kijk ook naar onze tengelband en compressieband