CURRENT LOCALE nl-nl

  • Voor 23:59 besteld, levering binnen 1-2 dagen
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 59 euro

Filters

Diamantschijven

7 producten
A-MERK VOOR AL UW SCHROEVEN, BOUTEN EN ANDERE IJZERWAREN
GOEDKOPER DAN BOUWMARKTEN
BETROUWBARE LEVERING UIT EIGEN VOORRAAD

Diamantschijven

Wanneer u op zoek bent naar diamantzaagbladen, dan bent u bij Wovar aan het juiste (web)adres. U gebruikt een diamantschijf voor het slijpen van diverse soorten steen of beton. De diamantzaagbladen van Wovar zijn leverbaar in verschillende maten. De meest gangbare maten van de diamant slijpschijf zijn diamant slijpschijf 125 mm en diamant slijpschijf 230 mm. Met de diamantschijven van Wovar slijpt u zeer eenvoudig door metselwerk, beton, graniet of andere bouwmaterialen heen.

Voor het slijpen van badkamer tegels of andere keramische materialen kunt u het beste gebruik maken van een slijpschijf voor tegels, deze vindt u in onze volledige categorie slijpschijven, hier vindt u ook onze doorslijpschijven voor metaal en RVS. 

Opsluitband afkorten met een diamant slijpschijf

In onderstaande video laten wij u zien hoe u een opsluitband of meerdere opsluitbanden kunt afkorten door gebruik te maken van onze diamantzaagbladen. 


Slijpschijf steen

Bent u op zoek naar slijpschijven voor steen, dan bent u bij Wovar aan het juiste adres. Voor het doorslijpen van baksteen of het slijpen van ander metselwerk met een haakse slijper gebruikt u een slijpschijf met diamant segmenten. U kunt diamantzaagbladen in diverse maten verkrijgen. Voor het kiezen van de juiste slijpschijf is het van belang dat u weet welke haakse slijper u gaat gebruiken. De meest gangbare maten zijn diamantschijf 115 millimeter, diamantschijf 125 millimeter en diamantschijf 230 millimeter. 

Slijpschijf beton

De diamantschijven van Wovar zijn voorzien van lasergelaste segmenten. Door de gesegmenteerde snijrand combineert u een lange standtijd met hoge snijsnelheden. Deze slijpschijven zijn zeer geschikt voor het slijpen in beton of gewapend beton. Ook voor het slijpen van betonbanden en betonklinkers zijn onze diamantzaagbladen geschikt. Door het ontwerp van de diamant slijpschijf is een goede stofafvoer gegarandeerd, dit zorgt voor een lange levensduur van de slijpschijf.

Diamantzaagblad gebruiken

Om een diamantzaagblad zo lang mogelijk te kunnen gebruiken, is het van belang dat u goed met uw diamantschijf omgaat. Om de levensduur van een diamantschijf te kunnen verlengen is het goed dat u onderstaande tips goed in acht neemt.

  • Laat de diamantschijf het werk doen, druk de slijpschijf niet te hard op het te snijden materiaal.
  • Voorkom oververhitting van uw diamantzaagblad. Merkt u dat uw diamantschijf toch te heet begint te worden? Laat uw diamantzaagblad dan even vrij draaien, door de lucht zal het zaagblad afkoelen. Ook kunt u uw slijpschijf koelen met water.
  • Zet het te slijpen object goed vast. Wanneer het object dat u wilt slijpen beweegt wanneer u dit wilt slijpen, dan is dit niet alleen gevaarlijk, maar zorgt het bewegen ook voor snellere slijtage van uw diamantzaagblad. 

Diamantschijf kopen

Bestel u diamantschijf of diamantschijven vlot en voordelig bij Wovar. Wanneer u meerdere diamantschijven in een keer besteld, kunt u gebruik maken van onze staffelkorting. Bent u zakelijke klant, dan nodigen wij u uit om een zakelijk account bij ons te openen. Hiermee koopt u niet alleen diamantschijf voordelig, maar profiteert u van een vaste zakelijke korting op ons gehele assortiment.

Uiteraard is het van belang dat u zichzelf en anderen goed beschermd tijdens het werken met een diamant slijpschijf, neem daarom ook een een kijkje bij onze persoonlijke beschermingsmiddelen, hier vindt u onder andere veiligheidsbrillen en gehoorbescherming