Tijdens de bouwvak gewoon geopend!
Filters openklappen:
Voor 21:30 besteld, bezorging binnen 1 dag in heel Nederland
Het A-merk voor o.a. 1001 schroeven en bouten
Maar liefst 100 dagen retourrecht
Voor 21:30 besteld, bezorging binnen 1 dag in heel Nederland
Het A-merk voor o.a. 1001 schroeven en bouten
Maar liefst 100 dagen retourrecht

Wovar Deurklinken

Bent u op zoek naar een deurklink die mooi bij uw interieur aansluit? Wovar levert losse deurklinken en zelfs deurklinken met rozet. Naast onze standaard sets, welke u kunt vinden bij deurbeslag op schild en complete deurbeslag sets, is het dus ook mogelijk om uw eigen set te combineren. Op deze manier creëert u deurbeslag welke perfect bij uw interieur past. 

Kies bij Wovar uit zwarte en aluminiumkleurige deurklinken in verschillende vormen. Meestal heeft men meerdere sets nodig om alle deuren in huis mooi op elkaar af te stemmen. Daarom ontvangt u alleen bij Wovar, al een mooie staffelkorting bij aanschaf van 10 sets!

Naast het feit dat deurklinken essentieel zijn, hebben ze zeker ook invloed op het interieur binnenshuis. Voorzie uw deuren dus van deurklinken die een verzorgde en nette toevoeging zijn aan uw gekozen stijl. Elke deurklink is voorzien van een handige beschrijving. Daarbij geven we ook aan welke materialen u nodig hebt om de montage uit te voeren en te vergemakkelijken. Heeft u toch nog vragen? Neem dan contact op en wij helpen u zo snel mogelijk. 

Deurklink kopen

Koop uw deurklink(en) nu bij Wovar voor een zeer scherpe prijs! Hoveniers en klanten met een bouw- of klusbedrijf ontvangen bij Wovar altijd een vaste korting. Maak hiervoor snel een zakelijk account aan! Naast korting zult u ook van vele andere voordelen profiteren. 

Vergeet niet naast een nieuwe deurklink ook het insteekslot te vervangen. Kies een mooi loopslot, kastslot of dag en nachtslot!

Veelgestelde vragen

Hoe werkt een deurklink?

Een deurklink zit vast aan een viekante as, de deurkrukstift, welke door uw deurslot zit. Door de deurkruk naar beneden te bewegen gaat de schoot naar binnen. Wanneer u de kruk loslaat zal een veer de deurkruk weer in de originele stand duwen en zo komt de schoot weer naar buiten, welke de deur op zijn plek houdt. Bij Wovar kunt zowel losse deurklinken kopen als complete sets deurbeslag. 

Hoe een deurklink monteren?

Een deurklink monteert u aan uw deur met een deurkrukstift. Soms is de deurkrukstift al voorgemonteerd in 1 van de krukken. De deurkrukstift steekt u door uw deur heen, druk de kruk(ken) erop en zet de krukken vast met het bevestigingskogeltje, ook wel de inbusbout genoemd. U draait deze aan met een inbussleutel. Voor extra stevigheid draait u de inbusbout aan in de zaagsnede van de deurkrukstift.

Op welke hoogte zit een deurklink?

Standaard wordt een slotgat gemaakt op zo´n 105 cm hoogte (hart van het krukgat). Dit is gemeten vanaf de onderzijde van de deur. De afstand tussen het hart van het krukgat en het hart van het slotgat wordt ook wel de PC-maat genoemd. Bij deurschilden is deze maat belangrijk, omdat een slot dezelfde PC-maat dient te hebben.

Hoe deurklinken ontsmetten?

Het is belangrijk om je deurklinken af en toe te reinigen. Dit is goed voor de hygiëne en de deurklinken blijven langer mooi. Dit kunt u simpelweg doen met een vochtige doek. Om echt te ontsmetten dient u een alcoholhoudende vloeistof te gebruiken. Vervaagt de kleur van uw deurbeslag door langdurig gebruik? Gebruik dan een dun laagje vaseline of zuurvrije blanke was om de originele kleur weer te herstellen.