CURRENT LOCALE nl-nl

  • Voor 23:59 besteld, levering binnen 1-2 dagen
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 59 euro

Filters

Espagnoletten

4 producten

Espagnoletten

Espagnoletten treft u doorgaans aan op dubbele openslaande deuren naar een patio, tuin of terras. Hierbij is de espagnolet bevestigt op de 'vaste deur' en zorgt ervoor dat de 'loopdeur' een goede verankering in deze deur kent. Espagnoletten zitten aan de buitenzijde op deuren gemonteerd en zijn eenvoudig zelf te plaatsen. Hierdoor is een espagnolet hét alternatief voor kantschuiven en overige oplegsloten. Wij leveren deze deursluitingen in kant-en-klare sets of in losse onderdelen. Daarbij zit het verschil hem in de dikte van de stang en de manier van sluiten. Denk los van dubbele deuren ook aan openslaande ramen, de stangen zijn namelijk eenvoudig op maat in te korten.

Pompespagnoletten worden bedient met een hendel welke naar boven geklapt kan worden om de stangen uit de sluitkommen te trekken. Bij espagnoletsluitingen zonder pomp sluiting geschiedt de bediening middels een draaigreep welke de stangen aansturen. 

Wovar levert beide soorten espagnoletten in heel Nederland en België. 

Wanneer u espagnoletten op uw tuindeur wilt plaatsen, dan heeft u bij ons de keus uit kant en klare sets waar alles bij zit inbegrepen of u kunt zelf een set samenstellen. Het verschil zit hem met name in de dikte van de stang en de greep waarmee de stang wordt bediend. Daarin maken wij onderscheid in pompespagnoletten en krukespagnoletten, hiermee wordt gelijk duidelijk wat de manier van aandrijven is.

Pompespagnolet

Pompespagnoletten zijn echte eyecatchers en geven uw deur een zeer robuuste uiterlijk. Met de robuuste stalen greep creëert u in een handomdraai een veilige sluiting op uw deur. Deze vorm van sluitingen zien we vaak terug in bijvoorbeeld de horeca waar een dubbele deur de toegang tot het terras verschaft. Deze pompespagnoletten leveren wij in sets of in losse onderdelen. Zo kunt u ook onderdelen vervangen indien dat nodig is.

Espagnolet deursluiting per set met SKG keurmerk

De meest populaire espagnoletten zijn onze zeer subtiele kruk espagnoletten. Deze sluitingen worden geleverd met afgedekte stangen wat een esthetisch mooie afwerking geeft aan uw deur. Deze setjes zijn eenvoudig zelf op maat te maken en te gebruiken voor een maximale deurhoogte van 250 cm hoog. Het minimale formaat is 53 cm, hiermee is hij dus ook goed geschikt voor openslaande ramen. Wij leveren deze complete sets inclusief alle bevestigingsmaterialen en handige montage handleiding. Het enige wat u nog moet voorzien is een cilinderslot van 30-10 mm met SKG keurmerk. Zo is dit slot bijvoorbeeld ook in uw sleutelplan mee te nemen. Eventueel kunt u het cilinderslot wel mee bestellen uit ons assortiment cilindersloten.

Raam espagnolet

De subtiele espagnoletten zijn ook perfect te gebruiken bij ramen. En dan in het bijzonder dubbele openslaande ramen. Deze zijn wel is waar niet zo hoog als dubbele openslaande terrasdeuren, maar aangezien de espangolet stangen in te korten zijn op de gewenste afmeting krijgt u dit altijd passend. De raamespagnoletten zijn tevens, doordat Wovar u drie verschillende kleuren levert, perfect te combineren met ons overige raambeslag zoals oerdegelijk maar simpel valraambeslag, een SKG gekeurde raamsluiting of wat te denken van de immens populaire raamuitzetters.

Video: Espagnolet monteren

Espagnolet monteren

Espagnoletten worden aan de binnenkant van de deuren of ramen bevestigd. Hierbij wordt alles op de deur zelf bevestigd waarbij de schroefgaten voorboren aan te raden is. In de boven- en onderdorpel van het kozijn worden zogenaamde sluitkommen geplaatst waarin de stangen van de sluiting zullen vallen. Dit zorgt voor een goede verankering van het de deur in het kozijn. Voor een esthetisch mooie afwerking is het belangrijk om de stangen goed waterpas te monteren, zo voorkomt u dat de sluitstangen scheef op uw deuren geplaatst worden wat er natuurlijk niet fraai uitziet. Het gebruik van een waterpas is dus zeker aan te raden. Uiteraard leveren wij bij elk product een handige montagehandleiding aangezien de montage van alle producten net weer anders te werk gaat.

Door de verschillende kleuren espagnoletten welke Wovar levert, treft u ongetwijfeld een passende combinatie aan met ons extreem veilige, SKG goedgekeurd veiligheidsbeslag aan. Kiest u bijvoorbeeld voor het populaire deurbeslag zwart dan zijn ook overige deurbeslag accessoires zoals deurstoppers zwart, zwarte scharnieren en bijpassende deurdrangers

Messing en zwarte espangoletten bestellen

Bij afname van meerdere espagnolet sluitingen, of kortweg spanjoletten genoemd, profiteert u van een interessante staffelkorting. Heeft u een bedrijf in de bouw- of groensector? Dan geniet u met een zakelijk account van extra voordelen zoals een handig order overzicht en een vaste zakelijke korting.