CURRENT LOCALE nl-nl

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
 • Besteld voor 20:00, morgen in huis
 • 30 dagen recht op retour
 • Veilig achteraf betalen
 • Gratis bezorging vanaf 79 euro

Populaire producten

Veelgestelde vragen

Vlonderschroeven

Gebruik bij het plaatsen van uw vlonder deze Wovar vlonderschroeven van RVS 410 kwaliteit. Een vlonder is van zichzelf een investering opzich. Bezuinig daarom nooit op montageschroeven. De schroeven waarmee u uw vlonder monteert krijgen het zwaar te verduren. Hout werkt naarmate het weer verandert. Verzinkte schroeven zijn sterk genoeg om uw vlonder te monteren maar oxideren naar verloop van tijd. Normale rvs schroeven van A2 of C1 kwaliteit oxideren niet maar zijn veel zachter dan verzinkte schroeven. U zult merken dat deze schroeven continu afbreken of de werking van het hout niet aankunnen. Wovar is uw online schroevenwinkel voor RVS hardhoutschroeven. Deze schroeven zijn geschikt voor hardhout vlonderplanken en montage van andere hardhouten planken. Zie naast onze vlonderschroeven rvs410 ook onze verzinkte tuinschroeven met torx aandrijving! Bestellingen worden meestal geleverd binnen 24 uur! Voor klussen in het weekend, leveren wij vlonderschroeven ook op zaterdag.

Kenmerken Wovar vlonderschroeven

De hoogwaardige Wovar vlonderschroeven zijn van rvs 410 kwaliteit. Deze schroeven oxideren niet en zijn net zo sterk als verzinkte schroeven. De speciale warmtebehandeling maakt de vlonderschroeven extra hard. De vlonderschroeven van Wovar worden ook wel terrasschroeven en terrasvijzen in België genoemd. De schroeven beschikken over een extra diepe torx 25 aandrijving. Deze zorgt ervoor dat uw gereedschap niet slipt tijdens het indraaien van de schroef. Uiteraard levert Wovar dit bitje gratis bij elke doos terrasschroeven. De plat verzonken kop is aan de onderkant voorzien van freesribben. Hierdoor trekt de schroef hard in het hout dat zorgt voor een mooie afwerking. Monteert u vlak geschaafde vlonderplanken? Gebruik dan de Wovar verzinkboortjes van bijvoorbeeld 4 mm voor een prachtige verzinking van onze vlonderschroeven.

Welke schroeven voor vlonderplanken

Bij het monteren van vlonders is het belangrijk om de juiste schroeven te gebruiken. Daarom vindt u bij Wovar een ruim assortiment aan vlonderschroeven. Een vlonderschroef van Wovar is gemaakt van RVS of gecoat. Dit zorgt ervoor dat de schroeven goed beschermd zijn en tevens duurzaam. RVS vlonderschroeven zijn vanzelfsprekend bestand tegen corrosie door vocht. Onze vlonderschroeven met coating zijn bestand tegen looizuurhoudende houtsoorten, zoals Eiken, Garapa, Western Red Cedar en Accoya. Hierdoor bent u met de schroeven voor vlonders van Wovar zeker van een stevige en duurzame montage!

Woont u aan de kust of gaat u een vlonder bouwen rondom een zwembad? Geen probleem! Onze RVS A4 schroeven zijn ook bestand tegen lucht met hoge zout- of zuurgehaltes.

Lengte vlonderschroeven

Doordat de vonderschroeven beschikken over deeldraad worden uw vlonderplanken strak tegen uw onderbalken getrokken. De handige snijpunt zorgt ervoor dat u bij zachte houtsoorten niet hoeft voor te boren. Monteert u hardhouten vlonderplanken? Dan wel even voorboren. Gebruik hiervoor onze 3.5 mm hardhout boortjes. De juiste lengte vlonderschroeven kiest u door de dikte van uw vlonderplank te vermenigvuldigen met 2. U plaatst vlonderplanken met een dikte van 25 mm? Kies dan voor onze (25 x 2 = 50 mm) 5 x 50 mm vlonderschroeven. Zorg ook voor de juiste afstand tussen uw planken, met ons aanbod afstandhouders.  

Afstandhouder vlonderplanken

Om uw vlonderplanken op een mooie manier te monteren, zijn de schroeven natuurlijk erg belangrijk. Naast de schroeven, is de afstand tussen de vlonderplanken ook bepalend voor het beeld bij uw vlonder. Scheve planken en verschillende tussenruimtes verpesten een anders mooie vlonder. Zorg voor gelijke tussenruimtes met de Wovar afstandhouders. De afstandhouder is multifunctioneel, dus geschikt voor tussenruimtes van 5, 7, 8 en 10 millimeter. Daarnaast is bij de vormgeving extra aandacht besteedt aan het gebruiksgemak. Hierdoor zal de afstandhouder niet zomaar tussen de vlonderplanken vallen. 

De afstand die u het beste kunt hanteren, verschilt per houtsoort. Wij hebben de meest gebruikelijke afstanden voor populaire houtsoorten op een rij gezet;

 • 5 millimeter: Ipé hout, Padouk hout en thermisch gemodificeerd hout.
 • 7 millimeter: Mukulungu hout, Garapa hout, Bankirai hout en Camaru hout.
 • 8 millimeter: Brede hardhoutdelen vanaf 19 centimeter
 • 10 millimeter: Larikshout, Red Class, geïmpregneerd hout en alle andere naaldhoutsoorten. 

Online vlonderschroeven kopen

U wilt een professionele houten vlonder bouwen? Wovar is het merk met de juiste mix van hoogwaardige kwaliteit en aantrekkelijke prijzen van RVS vlonderschroeven. Profiteer van onze staffelkorting en bestel minimaal 5 dozen vlonderschroeven. Bedrijven krijgen extra korting doormiddel van een persoonlijke kortingscode. Zakelijke klant worden? Maak hier een gratis account aan en ontdek onze vriendelijke prijzen voor A-kwaliteit vlonderschroeven van RVS 410 kwaliteit in 5 x 40 mm 5 x 50 mm, 5 x 60 mm, 5 x 70 mm en 5 x 80 mm. Deze terrasschroeven hebben een Torx kop voor extra grip, snijpunt en vangen werking van hout uitstekend op. Bestel ook andere vlonderbenodigdheden zoals verstelbare terrasdragers en anti worteldoek bij Wovar mee. 

Welke schroeven voor hardhout

Voor hardhoutsoorten zoals eikenhout, Garapa hardhout, Kapur en Red Cedar kiest u altijd voor onze RVS schroeven voor Eiken en Garapa hardhout. Deze zijn speciaal beschermd tegen extreme looizuren.

Houten vlonder bouwen met vlonderschroeven

Bent u van plan een vlonder te bouwen? Naast de juiste schroeven kan Wovar u ook voorzien van alle overige benodigde materialen, waaronder:

 • Worteldoek, voorkomt doorgroei van onkruid tussen uw piketpalen door
 • Slotbouten verzinkt of rvs m8x120 mm bij verbinden van een 6x6 piketpaal met een 45x70 mm onderbalk
 • 3.5 mm hout boortje voor voorboren
 • Verzinkboortje voor het mooi infrezen van uw schroefkoppen
 • Tegeldragers, voor het omhoog brengen van de onderbalken van uw vlonder

Wilt u hout verankeren in steen? Neem dan een kijkje bij onze slagpluggen of kozijnpluggen! Denkt u ook aan het bouwen van een overkapping? Vergeet dan niet ook tellerkopschroeven mee te bestellen!