• Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
  • 100 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
  • Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!

Filters

Sorteren

Materiaal

Keurmerk

Dikte

Lengte

Prijs

tot

Doorslijpschijven

1-4 van de 4 producten

Zoekt u hoogwaardige doorslijpschijven die lang meegaan? Zoek niet verder, a-merk Wovar levert professionele slijpschijven voor de laagste prijs! Wovar levert doorslijpschijven voor onder andere inox. Deze zijn bedoelt om rvs te slijpen zonder brandplekken te krijgen. De inox slijpschijven kunt u bestellen in 3 verschillende maten. Namelijk: 

Het aantal mm staat voor de diameter van de slijpschijven.

Wilt u slijpschijven inox bestellen? Wovar heeft altijd een ruim aantal doorslijpschijven op voorraad, hierdoor is de levertijd doorgaans 1 werkdag. Bekijk per doorslijpschijf welk aantal u dient te bestellen om te profiteren van onze hoge staffelkorting! Bouwbedrijven, klusbedrijven en hoveniers krijgen extra voordeel zoals korting met een zakelijk account.

Zijn doorslijpschijven niet helemaal wat u zoekt? Bekijk ons gehele assortiment zaagbladen en doorslijpschijven. Daarnaast levert Wovar ook handig handgereedschap, schuurpapier en meer.

4 producten

Wovar Blog

Alle laatste trends op klusgebied!

Lees meer

Zakelijke klant worden

Steeds meer klusbedrijven, hoveniers en houthandels ontdekken Wovar

  1. Extra korting voor grootverbruikers;
  2. Direct contact met opgeleide specialist;
  3. Spoedleveringen mogelijk;
Lees meer

Voor het doorslijpen of bijslijpen van bijvoorbeeld een RVS-pijp kunt u gebruik maken van een doorslijpschijf. De Wovar doorslijpschijven zijn gemaakt van een vezelsterke kunsthars gebonden mix. De doorslijpschijven worden soms ook verward voor een afbraamschijf om mee glad te strijken. Dit is echter levensgevaarlijk, omdat deze schijven hier niet voor gemaakt zijn. Mocht u toch gaan gladslijpen met deze schijven, bestaat het risico dat deze uit elkaar spatten, met alle gevolgen van dien. Om deze reden raden we u ook aan dat wanneer u slijpwerk verricht, u altijd een veiligheidsbril en handschoenen draagt. 

Verder zijn alle doorslijpschijven, maar ook vele andere soortgelijke schijven, voorzien van een vervaldatum. De schijven worden na verloop van tijd zachter. Zachtere schijven kunnen ook sneller uit elkaar spatten, dus het is belangrijk dat u met enige regelmaat de schijven vervangt door een nieuwe, verse, schijf zoals die van Wovar. 

De doorslijpschijf RVS/Inox is geschikt om de meeste metalen door te slijpen. Inox staat voor een mix van metalen. Inox bestaat voor het grootste deel uit ijzer, maar ook ongeveer 10% chroom en ongeveer 1% koolstof. Door chroom en koolstof toe te voegen zorg je ervoor dat het metaal een zelfherstellende oxide laag krijgt. De doorslijpschijf zelf is vrij van zwavel, ijzer en chloor. 

De doorslijpschijven zijn geschikt voor bijna alle haakse slijpers. Het verwisselen van een slijpschijf op een haakse slijper is vrij eenvoudig. Dit komt door de bevestigingsstandaard die we voor onze doorslijpschijven hanteren, namelijk een asgat van 22.23mm.

Hoe verwissel ik slijpschijven voor mijn haakse slijper?

1. Veiligheid staat altijd voorop, dus als u van plan bent uw doorslijpschijf te verwisselen trekt u als eerste de stekker van uw haakse slijper uit het stopcontact. Zo voorkomt u dat de haakse slijper op wat voor manier dan ook aan kan schieten wanneer u de slijpschijf probeert te vervangen.

2. Nu de stekker uit het stopcontact is gehaald, kunt u de schijf gaan verwijderen. U doet dit door de vergrendelknop in te drukken en de slijpschijf te bewegen tot deze vastklikt. Houd de vergrendelknop vervolgens ingedrukt en verwijder de spanmoer met behulp van de sleutel die bij uw haakse slijper zit.

3. Haal de oude schijf van de haakse slijper en plaats de nieuwe doorslijpschijf weer op uw machine. Let op, als u een wat dikkere (afbraam)schijf op de haakse slijper monteert, plaatst u de verhoogde kant van de spanmoer op de schijf. Als u een dunnere doorslijpschijf (zoals die van ons) op de haakse slijper zet zorgt u dat de platte of verzonken kant van de spanmoer op de schijf wordt gemonteerd.

4. Houd de vergrendelknop van de haakse slijper ingedrukt bij het aandraaien van de spanmoer. Zo vergrendelt u de as van de haakse slijper. Vergeet niet de vergrendeling ingedrukt te houden als u de spanmoer extra vastdraait met de sleutel van de haakse slijper.