• Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
 • 100 dagen recht op retour
 • Veilig achteraf betalen
 • Gratis bezorging vanaf 79 euro
 • Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!

Filters

Sorteren
Keurmerk
Dikte
Voorraad
Prijs
tot

Doorslijpschijven

Zoekt u hoogwaardige doorslijpschijven die lang meegaan? Zoek niet verder, a-merk Wovar levert professionele slijpschijven voor de laagste prijs! Met de slijpschijven slijpt u eenvoudig en snel door stalen materialen en ook RVS! Er zullen geen brandplekken ontstaan en de schijven zorgen zlecths voor een geringe braamvorming. De slijpschijven kunt u in de volgende afmetingen bestellen:

 • Doorslijpschijven 115 mm, 1 mm dik
 • Doorslijpschijven 125 mm, 1 mm dik
 • Doorslijpschijven 230 mm, 1,9 mm dik

De afmeting betreft de diameter van de schijf. Alle schijven hebben daarnaast een asgat van 22,23 mm en zijn geschikt voor gebruik op haakse slijpers.

Zijn doorslijpschijven niet helemaal wat u zoekt? Bekijk ons gehele assortiment zaagbladen en doorslijpschijven.

3 producten
Sorteren op voorraad
1-3 van de 3 producten

Veelgestelde vragen

Met een doorslijpschijf kunt u metalen materialen doorslijpen. De slijpschijven van Wovar zijn niet geschikt als afbraamschijf. De schijven kunnen dan namelijk uit elkaar spatten. De doorslijpschijven van Wovar zijn geschikt voor bijna alle haakse slijpers. U slijpt er eenvoudig metalen materialen mee door, waaronder RVS.

Welke doorslijpschijf u moet gebruiken hangt af van het materiaal wat u wilt doorslijpen. De slijpschijven van Wovar zijn geschikt voor metalen. Hoe dikker het materiaal dat u wilt doorslijpen, hoe dikker de doorslijpschijf dient te zijn. Bij Wovar kiest u tussen schijven van 1 mm en 1.9 mm dikte. Schijven van 1 mm kunt u gebruiken voor materialen met een dikte tot 5 mm. Voor dikkere materialen dan 5 mm kiest u een dikkere schijf. Let op, de doorslijpschijven van Wovar zijn niet geschikt voor afbraamtoepassingen. Naast dikte kunt u ook kiezen tussen verschillende diameters doorslijpschijven. Welke diameter u kunt gebruiken staat vermeld op uw haakse slijper.

 • Trek vanwege de veiligheid altijd eerst de stekker uit het stopcontact. Vervang nooit een schijf met een aangesloten stekker want dan kan de schijf tijdens de vervanging wegschieten.
 • Daarna kunnen we de schijf gaan verwijderen. Dat doet u door de vergrendelknop in te drukken en de slijpschijf te bewegen tot deze vastklikt. Houd de vergrendelknop ingedrukt en verwijder de spanmoer met de sleutel die bij uw slijper zit.
 • Verwijder de oude schijf en plaats de nieuwe schijf op uw machine. Let op: Als u een wat dikkere schijf plaatst, moet u ook de verhoogde kant van de spanmoer op de schijf monteren. Bij een dunnere schijf moet u gebruik maken van de platte of verzonken kant van de spanmoer.
 • U moet, terwijl u de spanmoer aandraait, de vergrendelknop inhouden. Daarmee vergrendelt u de as van de slijper.

Elke doorslijpschijf is breekbaar en daardoor is het van belang om deze te vervangen wanneer nodig. Wanneer de schijf bijvoorbeeld breuklijnen vertoont, of wanneer er stukjes zijn afgebrokkeld, dient u de schijf onmiddellijk te vervangen door een nieuwe. Daarnaast raden we ook ten zeerste aan om de schijf te vervangen wanneer deze nat is geworden of op de grond is gevallen. Daarnaast zijn de schijven van Wovar voorzien van een vervaldatum. Na deze datum dient u de schijf te vervangen door een nieuwe.

Wovar Blog
Alle laatste trends op klusgebied!
Lees meer
Zakelijke klant worden

Steeds meer klusbedrijven, hoveniers en houthandels ontdekken Wovar

 1. Extra korting voor grootverbruikers;
 2. Direct contact met opgeleide specialist;
 3. Spoedleveringen mogelijk;
Lees meer

Van plan om staal door te slijpen? Met de doorslijpschijven van Wovar slijpt u eenvoudig en snel door stalen materiaal heen, ook geschikt voor RVS! Bij ons bestelt u doorslijpschijven in verschillende maten, allen geschikt voor haakse slijpers en allemaal met een standaard asgat maat van 22,23 mm. Let op, de slijpschijven zijn alleen geschikt voor het doorslijpen van staal, niet voor het afvlakken of schuren ervan.

Doorslijpschijf metaal

Er zijn een aantal dingen waar u op dient te letten voor het gebruik van doorslijpschijven voor metaal. Zo zijn de slijpschijven voorzien van een vervaldatum. Om de veiligheid en een goede werking te garanderen, raden wij af om slijpschijven na het verstrijken van de vervaldatum nog te gebruiken. Daarnaast is het ook belangrijk om slijpschijven die (licht) beschadigd zijn of vochtig, niet meer te gebruiken. Deze zouden tijdens het slijpen uit elkaar kunnen spatten. Laat u dus een slijpschijf vallen? Gebruik deze bij voorkeur niet meer. 

Naast dat het belangrijk is om op de staat van de slijpschijf te letten, is het ook belangrijk om veiligheidsgereedschap te gebruiken tijdens het slijpen. Denk hierbij aan werkhandschoenen en een veiligheidsbril. 

Soorten slijpschijven

Er bestaan vele soorten doorslijpschijven, geschikt voor verschillende toepassingen en bruikbaar op verschillende apparaten. De doorslijpschijven van Wovar zijn uitsluitend te gebruiken op haakse slijpers. Daarbij dient u in een hoek van 90 graden te slijpen, dus loodrecht op het te slijpen materiaal. Bij Wovar kiest u uit schijven met een diameter van 115, 125 en 230 mm. U kunt de benodigde maat bepalen aan de hand van de dikte van het te slijpen materiaal. Zorg ervoor dat de dikte van het te slijpen materiaal niet meer dan 10% van de diameter van de schijf is. Alle schijven in ons assortiment zijn zwavel-, ijzer- en chloorvrij, daarnaast zorgen ze slechts voor een geringe braamvorming en vonkenregen. Dit komt doordat de slijpschijven zeer dun zijn, namelijk maximaal 1,9 mm!

Slijpschijf vervangen

Graag voorzien wij u van een instructie over hoe u slijpschijven op een veilige manier van uw haakse slijper kunt vervangen. 

 • Trek vanwege de veiligheid altijd eerst de stekker uit het stopcontact. Vervang nooit een schijf met een aangesloten stekker, dan kan de schijf tijdens de vervanging wegschieten.
 • Daarna kunnen we de schijf gaan verwijderen. Dat doet u door de vergrendelknop in te drukken en de slijpschijf te bewegen tot deze vastklikt. Houd de vergrendelknop ingedrukt en verwijder de spanmoer met de sleutel die bij uw slijper zit.
 • Verwijder de oude schijf en plaats de nieuwe schijf op uw machine. Let op: Als u een wat dikkere schijf plaatst, moet u ook de verhoogde kant van de spanmoer op de schijf monteren. Bij een dunnere schijf moet u gebruik maken van de platte of verzonken kant van de spanmoer.
 • Houd, terwijl u de spanmoer aandraait, de vergrendelknop in. Daarmee vergrendelt u de as van de slijper.

Doorslijpschijven kopen

Koop uw doorslijpschijven nu voordelig bij Wovar! Naast een scherpe prijs profiteert u ook van staffelkorting bij aankoop van grotere aantallen doorslijpschijven. Zo kunt u ze snel vervangen, wanneer ze te versleten zijn of zijn beschadigd. Daarnaast krijgen ondernemers met eigen bouwbedrijven, klusbedrijven en tuinbedrijven extra voordeel, zoals korting, met behulp van een zakelijk account.

Zoekt u andere soorten zaagbladen? Neem een kijkje in ons totale assortiment zaagbladen en doorslijpschijven.