• Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
 • 100 dagen recht op retour
 • Veilig achteraf betalen
 • Gratis bezorging vanaf 79 euro
 • Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
A-Merk voor al uw schroeven, bouten en andere ijzerwaren
Goedkoper dan bouwmarkten
Gratis bezorging vanaf 79 euro
A-Merk voor al uw schroeven, bouten en andere ijzerwaren

Veelgestelde vragen

Slijpschijven voor het gebruik met een haakse slijper of slijptol zijn verkrijgbaar in de maten 115 millimeter, 125 millimeter, 180 millimeter en 230 millimeter. Voor het gebruik van een bandenzaag of betonzaag gebruikt u slijpschijven van 300 millimeter, 350 millimeter of 400 millimeter.

Welke doorslijpschijf u moet gebruiken hangt af van het materiaal wat u wilt doorslijpen. U gebruikt een slijpschijf voor metaal wanneer u RVS, metaal of koper wilt slijpen. Voor het slijpen van steen, beton of metselwerk, gebruikt u een diamantschijf. Wilt u tegels of andere keramische materialen slijpen, dan is de tegel slijpschijf wat u nodig heeft. Voor het grof schuren of licht afbramen gebruikt u een lamellenschijf.

 • Trek vanwege de veiligheid altijd eerst de stekker uit het stopcontact. Vervang nooit een schijf met een aangesloten stekker want dan kan de schijf tijdens de vervanging wegschieten.
 • Daarna kunnen we de schijf gaan verwijderen. Dat doet u door de vergrendelknop in te drukken en de slijpschijf te bewegen tot deze vastklikt. Houd de vergrendelknop ingedrukt en verwijder de spanmoer met de sleutel die bij uw slijper zit.
 • Verwijder de oude schijf en plaats de nieuwe schijf op uw machine. Let op: Als u een wat dikkere schijf plaatst, moet u ook de verhoogde kant van de spanmoer op de schijf monteren. Bij een dunnere schijf moet u gebruik maken van de platte of verzonken kant van de spanmoer.
 • U moet, terwijl u de spanmoer aandraait, de vergrendelknop inhouden. Daarmee vergrendelt u de as van de slijper.

Er zijn een aantal dingen waar u op dient te letten bij het gebruik van doorslijpschijven.. Zo zijn de slijpschijven voorzien van een vervaldatum. Om de veiligheid en een goede werking te garanderen, raden wij af om slijpschijven na het verstrijken van de vervaldatum nog te gebruiken. Daarnaast is het ook belangrijk om slijpschijven die (licht) beschadigd of vochtig zijn geweest, niet meer te gebruiken. Deze zouden tijdens het slijpen uit elkaar kunnen spatten. Wanneer u gebruik maakt van een diamantschijf, kunt deze vervangen wanneer de laag met diamant van de schijf bijna versleten is. 

Wovar Blog
Alle laatste trends op klusgebied!
Lees meer
Zakelijke klant worden

Steeds meer klusbedrijven, hoveniers en houthandels ontdekken Wovar

 1. Extra korting voor grootverbruikers;
 2. Direct contact met opgeleide specialist;
 3. Een handige bestelgeschiedenis;
Lees meer

Slijpschijven

Bij Wovar bent u aan het juiste adres voor de aanschaf van uw slijpschijven. Of u nu zoekt naar een diamantschijf, een metaal slijpschijf, een tegel slijpschijf of een lammellenschijf, wij hebben het voor u in huis. Wovar levert uit eigen voorraad en levert zeer snel! 

Welke slijpschijf voor welke klus?

Om te kiezen voor de juiste slijpschijf voor uw klus, is het van belang om te weten welke soorten slijpschijven er zijn. Hieronder zullen wij uitleggen welke slijpschijven er zijn en welke slijpschijf u het beste kunt gebruiken voor uw klus.

 • Doorslijpschijf
  Een doorslijpschijf gebruikt u voor het door snijden van metaal en RVS. U kunt hierbij denken aan metalen buizen zoals steigerbuis, koperbuis of radiatorbuis. Ook voor het doorslijpen van stalen plaatmateriaal of aluminium profielen zijn doorslijpschijven geschikt.
 • Diamantschijf
  U gebruikt een diamantschijf voor het doorslijpen van steen en/of beton. U kunt hierbij denken aan het slijpen van klinkers, betonbanden of stoeptegels. Ook worden diamantschijven gebruikt voor het slijpen in baksteen of ander metselwerk. Een diamantschijf is rondom onderbroken, dit in tegenstelling tot de slijpschijf voor tegels, hierbij loopt het diamant rondom door.
 • Slijpschijf tegels
  Voor het op maat slijpen van tegelwerk in uw toilet of badkamer gebruikt u een diamant slijpschijf voor tegels. Een slijpschijf voor tegels is net als een gewone diamant slijpschijf voorzien van diamant. In tegenstelling tot de gewone diamantschijf is de slijpschijf voor tegels volledig rondom gesloten. Hierdoor is de slijpschijf geschikt voor zeer harde, keramische, materialen.
 • Lamellenschijf
  Een lamellenschijf is een ronde schijf, die voorzien is van lamellen van schuurpapier. U gebruikt een lamellenschijf voor het zwaardere schuurwerk, meestal op metalen. U kunt hierbij denken aan het opschuren van lasnaden of het wegwerken bij kleine bramen.
 • Afbraamschijf
  Een afbraamschijf is in feite een dikkere variant van een gewone slijpschijf. Het grote verschil hiermee is dat een afbraamschijf wél geschikt is voor lichte schuurwerkzaamheden. U kunt met een afbraamschijf grote bramen verwijderen.

Diamantschijf voor afkorten opsluitbanden

Wanneer u zich afvraagt wat u nu zoal kunt met een diamantschijf, laten wij hieronder zien hoe bijvoorbeeld een opsluitband met een diamantschijf kunt afkorten.

 

Slijpschijf steen

Voor het doorslijpen van steen of beton gebruikt u een diamantschijf. Een diamant schijf is verkrijgbaar in verschillende maten. De meest gebruikte schijven zijn de diamantschijf 125 mm en de diamantschijf 230 mm. Daarnaast zijn ook nog verkrijgbaar, de diamantschijf 115 mm en de diamantschijf 180 mm. Heeft u een grote diamantzaag, ook wel een betonzaag of bandenzaag genoemd, dan komt u uit op de diamantschijf in de maten 300 mm, 350 mm of 400 mm. U bepaalt de grootte van u zaagblad op basis van de machine die u gebruikt, en uiteraard op het materiaal dat u wilt zagen. Op uw machine staat meestal aangegeven welke maat voor u geschikt is. 

 

Slijpschijf metaal

Er zijn een aantal dingen waar u op dient te letten voor het gebruik van doorslijpschijven voor metaal. Zo zijn de slijpschijven voorzien van een vervaldatum. Om de veiligheid en een goede werking te garanderen, raden wij af om slijpschijven na het verstrijken van de vervaldatum nog te gebruiken. Daarnaast is het ook belangrijk om slijpschijven die (licht) beschadigd zijn of vochtig, niet meer te gebruiken. Deze zouden tijdens het slijpen uit elkaar kunnen spatten. Dus ziet u een beschadiging is uw doorslijpschijf voor metaal? Gebruik deze dan bij voorkeur niet meer. 

Slijpschijf kopen

Of u nu op zoek bent naar een steen slijpschijf, een diamant schijf 125 mm of een tegel slijpschijf, deze besteld u snel en voordelig bij Wovar! Neemt u bij ons slijpschijven in grotere hoeveelheden af, dan profiteert u van onze staffelkorting! Bedrijven in de metaalsector, hoveniers, stratenmakers of andere ondernemers nodigen wij uit om een zakelijk account bij Wovar te openen, hiermee profiteert u direct van een vaste zakelijke korting!

Naast dat het belangrijk is om op de juiste slijpschijf in huis te hebben, is uw veiligheid ook van groot belang. Bezoek hiervoor onze pagina met persoonlijke beschermingsmiddelen, hier vindt u onder andere gehoorbescherming en veiligheidsbrillen.