CURRENT LOCALE nl-nl

 • Voor 23:59 besteld, levering binnen 1-2 dagen
 • 30 dagen recht op retour
 • Veilig achteraf betalen
 • Gratis bezorging vanaf 59 euro
Plankdragers IndustrieelPlankdragersDragers en Houders

Filters

Plankdragers Industrieel

8 producten
A-MERK VOOR AL UW SCHROEVEN, BOUTEN EN ANDERE IJZERWAREN
GOEDKOPER DAN BOUWMARKTEN
BETROUWBARE LEVERING UIT EIGEN VOORRAAD

Plankdragers Industrieel

Op zoek naar exclusieve plankdragers die een ruimte in of om uw huis meteen stijlvol maken? De industriële plankdragers van Wovar zijn voorzien van een mat zwarte premium coating, waardoor ze bestand zijn tegen extreme omstandigheden. Hierdoor gebruikt u ze zowel binnen als buiten. Al onze plankdragers industrieel worden geleverd in complete sets van 2, met alle benodigde bevestigingsmaterialen. De plankdragers zijn gemaakt van staal, waardoor ze bij juiste montage ontzettend sterk zijn. 

Daarnaast zijn ze voorzien van de juiste montagegaten, waardoor bevestiging van deze industriële plankdragers zo is gedaan. U plaatst na montage van de industriële planksteunen eenvoudig een plank van maximaal 20 cm breed en 4 cm dik op de steunen. 

Ze zijn zowel in hout, steen als beton te plaatsen. Monteert u ze op hout? Dan plaatst u de schroeven direct door de plankdrager in het hout. Plaatst u ze op steen of beton? Boor dan een gat en plaats hierin de meegeleverde pluggen. In beide gevallen geeft de industriële plankdrager een ruige, stoere uitstraling aan uw interieur, of op welke andere plaats dan ook.

Industriële plankdragers van Wovar worden binnen 1 werkdag in heel Nederland en België geleverd. Op zoek naar een andere soort plankdrager? Bekijk dan onze plankdragers zwart metaal, plankdragers wit metaal, plankdragers aluminium, blinde plankdragers, plankdragers zwaar verzinkt en zelfs leren plankdragers

Een opkomende trend in veel woonkamers, keukens, slaapkamers en buitenruimtes: de industriële plankendrager. Industriële plankendragers onderscheiden zich door hun uiterlijk en zijn daarom razend populair. De plankendragers industrieel zijn bij Wovar beschikbaar in twee verschillende maten: 150 x 200 mm en 200 x 250 mm. Ze worden geleverd met alle benodigde bevestigingsmaterialen: schroeven 6 x 40 mm TX30, 8 x 40 pluggen en een handige torx bit. Beide varianten verschillen in design erg van elkaar, dit leggen we hieronder uit.

Video: Alles over industriële plankdragers

Plankdrager zwart industrieel L-vorm

De 150 x 200 mm is een L-vormige plankendrager die niet geheel opvalt, doordat de plankendrager voor een gedeelte precies onder de plank valt. Het gedeelte wat tegen de muur aanzit valt daarentegen weer mooi op, waarbij de premium mat zwarte coating goed tot zijn recht komt. Deze schapdrager mat zwart beschikt over twee montagegaten van 7 mm, waardoor de schapdrager gemakkelijk is te monteren.

Robuuste plankendrager industrieel 

De andere variant, de 200 x 250 mm, is een wat meer opvallende plankendrager door zijn robuuste uiterlijk. De industriële plankensteun heeft een sierlijk gedeelte 4 cm dik staal dat over de plank heenvalt en er prachtig uitziet. De plankendrager monteert u eenvoudig aan de muur door zijn handige montagegat aan de bovenkant. Kies zelf met welke schroeven u de plank monteert, de set bevat namelijk zowel zwarte schroeven als donkergrijze AR (antiroestcoating) schroeven. 

Het bevestigen van een plankdrager industrieel

Montage van deze plankendragers is gemakkelijker dan u denkt en leggen we u hieronder in duidelijke stappen uit. De manier van bevestigen hangt erg af van de ondergrond waar u de plankendrager op monteert. Komen deze aan hout? Dank kunt u de schroeven 6 x 40 mm direct door het montagegat van de plankendrager in het hout bevestigen. Let op: bevestigt u deze aan hardhout? Zorg er dan voor dat u het hout even voorboort met een hardhoutboor 4 mm. Deze vindt u onder onze categorie hardhoutboren

Monteren in stenen of betonnen muur

Plaatst u de plankdrager in een stenen of betonnen muur? Volg dan deze stappen: 

 • Bepaal allereerst de plek van de plankdrager, houd deze tegen de muur aan en bekijk of dit de juiste plek is; 
 • Na het vinden van de juiste plek, houdt u de plankdrager op de plek en stipt u de montagegaten aan met een timmermanspotlood. Deze vindt u onder ons handgereedschap
 • Boor een gat van 40 mm diep met een betonboor 8 mm, deze vindt u onder onze betonboren;
 • Plaats de meegeleverde 8 x 40 nylon puggen in het geboorde gat; 
 • Houd de plankdrager op zijn plek en plaats de schroeven 6 x 40 mm Torx 30 door de plankdrager in de plug; 
 • Draai de schroeven aan met een accuboormachine en de meegeleverde Torx 30 bit. Gebruik voor eenvoudige montage een magnetische bithouder, te vinden onder onze bitjes;
 • Wanneer beide plankdragers aan de muur zitten, legt u de plank erop. Let op: de plank mag maximaal 20 cm breed en 4 cm dik zijn, anders past deze niet in deze plankdragers; 
 • Versier de plank met uw eigen spullen en u bent klaar. 

Houd er rekening mee dat wanneer u een langere plank wilt plaatsen, u dan ook meer plankdragers nodig heeft. We raden aan per 50 cm plank een plankdrager te plaatsen. Wilt u een plank van 2 meter lang plaatsen? Gebruik dan in totaal 4 plankdragers. 

Industriële plankdragers kopen

Maak uw keuze uit de verschillende varianten landelijke plankdragers van Wovar en bestel deze voor een scherpe prijs. Bouw-, klus- of hoveniersbedrijven krijgen bij ons een extra zakelijke korting met een zakelijk account. 

Op zoek naar een andere soort plankdrager? Bekijk dan ons gehele aanbod plankdragers. Hier vindt u onder andere zwart metalen plankdragers, plankdragers wit metaal en plankdragers zwaar verzinkt, voor extra zware belasting.