CURRENT LOCALE nl-nl

  • Voor 23:59 besteld, levering binnen 1-2 dagen
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 59 euro

Filters

Bommerscharnieren

8 producten
A-MERK VOOR AL UW SCHROEVEN, BOUTEN EN ANDERE IJZERWAREN
GOEDKOPER DAN BOUWMARKTEN
BETROUWBARE LEVERING UIT EIGEN VOORRAAD

Bommerscharnieren

Bent u van plan om klapdeuren of saloondeuren te maken? Dan hebben wij goed nieuws voor u! Want ook bij Wovar kunt u nu terecht voor bommerscharnieren, ook wel klapdeur scharnieren en deurveerscharnieren genoemd. Wij leveren deze functionele scharnieren in meerdere verschillende kleuren zoals ook de zwarte bommerscharnieren. Naast dat deze scharnieren door cowboys in het wilde westen gebruikt worden, zijn deze voornamelijk te vinden op plekken waar een grote doorstroom van mensen is. Denk bijvoorbeeld aan keukens en toiletten bij horecagelegenheden, gebruik bij zorginstellingen en in scholen.

Onze bommerscharnieren zijn dubbelwerkend, dit betekent dat u uw deur van beide kanten kunt openen hij vanzelf weer dicht gaat. Omdat deze klapscharnieren de deur ook weer sluiten, worden zij ook wel het alternatief voor deurdrangers genoemd. Let er wel op dat u aan beide kanten van de deur voldoende ruimte nodig heeft voor het openslaan van de deur.

Bestel uw bommerscharnieren super voordelig bij Wovar! Wovar levert A-kwaliteit klapdeur scharnieren uit eigen voorraad in 24 uur bij u thuis in heel Nederland en België. 

Toepassing bommerscharnieren 

Bommerscharnieren zijn een zeer populaire en eenvoudige manier om uw deur steeds weer te laten sluiten. Daarbij zijn bommerscharnieren verkrijgbaar in enkel- en dubbelwerkend. De dubbelwerkende modellen treft u bij ons aan daar dit de meest gebruikte varianten zijn, enkelzijdige bommerscharnieren worden in de praktijk maar zelden toegepast. Door de ingebouwde veer, welke u op spanning brengt tijdens de montage, zullen deuren automatisch weer terug vallen in gesloten positie, hierdoor zijn deurvangers en deurdrangers niet meer nodig. Wat wel handig is om aan beide kanten van de deur zogenaamde deurstoppers te plaatsen, hiermee vangt u de deur open wanneer deze openzwaait. Dit beschermt uw muren, lak van de deur en het kostbare deurbeslag

Bommerscharnier monteren

Bij de montage van deze scharnieren is het belangrijk om rekening te houden met de deurdikte. De deur moet namelijk dezelfde breedte hebben als het middenstuk van het scharnier.

Daarnaast maakt het bij dit type scharnier niet uit of het om een binnen- of buitendraaiende deur gaat, gezien de deur van beide kanten geopend kan worden. Dit maakt de montage vrij eenvoudig.

Stap 1: Bepaal de positie van het bovenste scharnier
Stap 2: Stip de schroefgaten aan met een potlood
Stap 3: Boor de schroefgaten lichtelijk voor, ongeveer 30 mm diep
Stap 4: Schroef het bovenste scharnier vast
Stap 5: Herhaal stap 1 t/m 4 voor het onderste scharnier
Stap 6: Schroef de scharnieren nu aan het frame
Stap 7: Gebruik de borgpinnen en stelpen om in te stellen hoe zwaar uw deur open en dicht gaat

Combineer uw bestelling van bommerscharnier sets met bijpassende sloten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan onze loopsloten al dan niet met magnetische dagschoot zodat uw deuren automatisch in het slot terug vallen.

Bommerscharnieren bestellen

Bestel uw bommerscharnieren voor een aantrekkelijke prijs bij Wovar. En bij een bestelling van 4 stuks of meer, maakt u al gebruik van onze staffelkorting op deze set van deurveerscharnier.

Bent u een hovenier of hebt u een bouw- of klusbedrijf? Meld u zich dan aan voor een zakelijk account en geniet van extra voordelen, zoals een vaste korting en een eigen contactpersoon!

Bekijk naast onze bommerscharnieren ook onze paumelle scharnieren, kogelscharnieren, normale vierkante scharnieren en pianoscharnieren. Voor zwarte scharnieren bent u ook bij Wovar aan het juiste adres. Ook op zoek naar bijpassend deurbeslag op schild of deurbeslag op rozet?