CURRENT LOCALE nl-nl

  • Voor 20:00 uur besteld, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 59 euro

Filters

Betonpoeren

16 producten
A-MERK VOOR AL UW SCHROEVEN, BOUTEN EN ANDERE IJZERWAREN
GOEDKOPER DAN BOUWMARKTEN
BETROUWBARE LEVERING UIT EIGEN VOORRAAD
A-MERK VOOR AL UW SCHROEVEN, BOUTEN EN ANDERE IJZERWAREN
GOEDKOPER DAN BOUWMARKTEN
BETROUWBARE LEVERING UIT EIGEN VOORRAAD

Betonpoeren

Gaat u een schuur, overkapping, carport of andere soortgelijke constructie maken? Deze bouwt u waarschijnlijk op houten palen en betonnen poeren. Om ervoor te zorgen dat uw constructie zo stevig mogelijk staat, is een goede basis erg belangrijk. Als fundering voor uw houtbouw project kunt u het beste gebruik maken van betonpoeren. Dit zijn grote blokken steen die stevig op hun plaats blijven staan. De beton blokken plaatst u deels in de grond, waarna u de palen op de betonpoeren kunt plaatsen. Dit vormt een stevig fundament voor iedere constructie.

De (houten) paal bevestigt u vervolgens met een hoogteverstelling, wat een metalen plaat op schroefdraad is. Op beton poeren blijven uw staanders mooi droog en gaan zo langer mee. Betonpoeren komen met de mogelijkheid voor metrisch draad M16 en M20. M16 is voor lichte en normale constructies, M20 voor de grote en zware overkappingen en constructies.

Toch op zoek naar een andere vorm van fundering? Bekijk eens onze schroeffunderingen. Daarmee plaatst u eenvoudig en snel een stevige fundering voor uw tuinhuis, vlonder of pergola. 

Betonpoeren zijn gemakkelijk in gebruik en vormen een krachtige fundering voor iedere overkapping en andere constructies. Beton poeren zijn enorm populair voor overkappingen bij zithoeken in de tuin, maar ook voor carports. Met betonpoeren vormt u een sterke basis voor uw overkapping. Een belangrijke reden om voor betonpoeren te kiezen, is niet alleen de stevigheid, maar ook om houtrot te voorkomen. Doordat u geen houten palen in de grond hoeft aan te brengen, worden de palen minder blootgesteld aan langdurige vochtigheid. Het water kan bij een regenbui helemaal van de paal afstromen, waardoor het hout sneller droog is. Los van de duurzaamheid en kracht zijn betonpoeren ook populair omdat het een unieke uitstraling geeft aan iedere constructie. Het hout van de paal wordt namelijk vroegtijdig onderbroken voor het metaal van het draadeind. Het betonblok steekt een stukje boven de grond uit, wat mooi wegvalt bij uw stenen of grind. 

Hulp nodig bij het plaatsen van uw betonpoeren? Bekijk de onderstaande video:

Betonnen poeren 

Depoeren van Wovar komen in diverse soorten en maten. Zo zit er altijd een geschikte betonpoer voor uw overkapping tussen. Betonpoer overkapping is een fenomeen dat u steeds meer terugziet. Kies voor een betonpoer antraciet of een betonpoer grijs wit. Naast deze twee kleuren, zijn betonnen poeren verkrijgbaar in de lengtes 40 cm, 50 cm en 60 cm. Daarbij zijn de diktes variërend van betonpoer 15 x 15 tot betonpoer 22 x 22 centimeter. Een tussenmaat 18 x 18 is ook mogelijk. Hiernaast heeft u ook de mogelijkheid voor een aflopende betonpoer met afgeronde hoeken. Deze begint boven met een betonpoer 15 x 15 maat, welke afneemt tot poer maat 18 x 18 op de bodem. Onze betonpoeren zijn gemaakt met aandacht voor kwaliteit. Dit betekent dat het beton van hoge kwaliteit is, dus erg stevig. Hierbij maken we gebruik van glad beton, waar anderen beton met gaten structuur veel verkopen. Dit is echter minder stevig en trekt veel vuil, waardoor de poeren snel lelijk worden.

Hoogteverstelling betonpoer

De hoogte waarmee de paal op uw betonpoer wordt aangebracht is te verstellen. De hoogteverstelling betonpoer bestaat uit een metrisch draadeind samen met een metalen plaat welke u aan de paal vastschroeft. Het draadeind plaatst u in zowel de metalen plaat als de inwendige bout van de betonpoer. Zo draait u de houten paal naar de door u gewenste hoogte. De plaat staat ook wel bekend als stelplaat betonpoer. Dit maakt de poeren overkapping verstelbaar in hoogte. Zo plaatst u uw overkapping altijd op de gewenste hoogte. 

Betonpoeren plaatsen

Om een betonpoer te plaatsen, heeft u een aantal dingen nodig. Als eerste heeft u een goede schep, schop of spade nodig. Hiermee graaft u ruimte voor de betonpoer uit. Hierbij is een handige maatstaf om aan te houden, de omtrek van de betonpoer maal twee of drie. Zo heeft u voldoende ruimte voor uw betonpoer bijstellen. Werkt u met een zachte ondergrond, dan is het verstandig om een grote tegel onder de betonpoer te plaatsen. Vervolgens stort u een kleine laag ophoogzand rondom de poeren. Wilt u een stevige bevestiging van uw poeren beton, dan is het verstandig om snelbeton te storten. Zo zorgt u voor een muurvaste fundering bij uw overkapping. Zorg ervoor dat uw beton poer goed is uitgelijnd en waterpas staat. Om uw betonpoeren evenwijdig aan elkaar te plaatsen, maakt u gebruik van uitzettouw. 

Paal op betonpoer bevestigen

Terwijl u de betonnen poer in het snelbeton laat uitdrogen, kunt u verder met de paal gereed maken. Hiervoor heeft u een vlinderboor nodig die breder is dan het metrische draadeind. Voor een M16 draadeind gebruikt u een vlinderboor van 18 of 20 mm. Dit gat boort u circa 5 centimeter diep, zodat het draadeind bij het aandraaien ruimte heeft in de paal. De montagegaten van onze betonpoer paalhouder hoogteverstelling zijn 9 mm breed. Hiervoor kunt u het beste gebruik maken van houtdraadbouten M8 x 70. Om deze bouten in uw houten paal te draaien, boort u voor met een hardhoutboor van 6 mm. Als het snelbeton is uitgehard, kunt u het gat opvullen met ophoogzand en eventueel tegels plaatsen. Nu draait u gemakkelijk de paal op de betonpoer. Nu kunt u verder met de bouw van een overkapping. 

Tip! Om de hoogteverstelling betonpoer precies in het midden te monteren, trekt u diagonale lijnen onder de paal. Het midden is waar u de speedboor in boort. De schroefgaten lijnen zich precies op de diagonalen uit. 

Betonpoeren kopen

Goedkope beton poeren vindt u bij Wovar. Geniet van scherpe prijzen op hoogwaardige prefab betonpoeren. Twijfel daarom niet langer en bestel uw betonpoeren vandaag nog bij Wovar!