CURRENT LOCALE nl-nl

 • Voor 23:59 besteld, levering binnen 1-2 dagen
 • 30 dagen recht op retour
 • Veilig achteraf betalen
 • Gratis bezorging vanaf 59 euro

Filters

Loodvervanger

6 producten
A-MERK VOOR AL UW SCHROEVEN, BOUTEN EN ANDERE IJZERWAREN
GOEDKOPER DAN BOUWMARKTEN
BETROUWBARE LEVERING UIT EIGEN VOORRAAD

Loodvervanger

Wanneer u aansluiting naar uw dak maakt, bijvoorbeeld van uw gevel naar uw dak, een dakkapel of uw schoorsteen, is het belangrijk dat deze volledig waterdicht is. Voorheen werd dit gedaan met traditioneel bladlood. Behalve dat bladlood giftig is als het in het lichaam komt, is dit ook vrij lastig te verwerken, zwaar en diefstal gevoelig. Tegenwoordig is er een vervangend product hiervoor op de markt, namelijk loodvervangers. Zoals de naam al suggereert is het een product die gemaakt is om lood volledig te vervangen.

Onze loodvervangers zijn gemaakt van EPDM versterkt met aluminium strekmateriaal waardoor deze flexibel is en dus zeer gemakkelijk zelf te plaatsen is. De loodvervangers komen in twee soorten, reguliere EPDM loodvervangers die u dient te verlijmen en de zelfklevende (ook wel Fast Flash of 2e generatie EPDM loodvervangers genoemd) EPDM loodvervangers.

De reguliere loodvervangers zijn alleen verkrijgbaar in het zwart op rollen van 10 meter in de breedte maten: 15 cm, 20 cm, 30 cm, 40 cm en 50 cm. De dikte van het EPDM is 2 mm en deze kunt u verlijmen met onze EPDM lijm. De Fast Flash/zelfklevende loodvervangers zijn reeds volledig verlijmd en zijn leverbaar in zowel het zwart als rood op rollen van 5 meter met een breedte van 30 cm. De dikte van deze zelfklevende EPDM is 1.5 mm. 

Voordelen loodvervanger

Hieronder een kort overzicht van alle voordelen die een goede loodvervanger heeft ten opzichte van traditioneel lood:

 • Licht in gewicht, dus eenvoudig te monteren
 • Beschikbaar in complete rollen, waardoor u minder tot niet hoeft te overlappen
 • Het is makkelijk vervormbaar
 • Voorkomt loodstrepen op uw dakpannen, zoals bij bladlood nog wel eens gebeurt
 • Geen gaten bij het inslaan of kloppen bij hoge temperaturen 
 • UV-bestendig

Hoe leg ik loodvervanger?

De manier van het leggen van loodvervanger verschilt natuurlijk per situatie, maar de basis is hetzelfde. Bepaal voor u loodvervanger gaat leggen allereerst de hoeveelheid en welke type of kleur loodvervanger dat u nodig heeft. Zorg er daarna voor dat de ondergrond vet-, vocht- en stofvrij is, zodat de loodvervanger de beste kans heeft om te hechten. Houd bij het leggen van loodvervanger de volgende stappen aan: 

 1. Breng de loodvervanger aan op het oppervlak en knip het eventueel op maat, dit kan eenvoudig met een schaar; 
 2. Overlap de gedeeltes waar nodig, houd een overlap aan van minimaal 10 cm. Tip: vouw aan een gedeelte de uitstekende lap een stuk naar binnen en leg de andere kant eroverheen. 
 3. Druk de loodvervanger goed aan. Dit kan eventueel met een aandrukroller. We raden aan voor de gedeeltes van de overlapping sowieso een aandrukroller te gebruiken, dit verstevigt de twee delen beter.
 4. Valt het bovenste gedeelte op een rechtopstaande muur, zoals bij een schoorsteen, werk dan de bovenste rand af met een lijn EPDM-lijm.

Loodvervanger kopen

Maak uw bouwconstructies volledig waterdicht en bestel loodvervanger vandaag nog bij Wovar voor een aantrekkelijke prijs. Ons assortiment bestaat daarentegen niet alleen uit loodvervanger, kijk bij onze productcategorie dakbedekking voor nog veel meer producten!

Bent u ondernemer? Maak dan nu een zakelijk account aan en profiteer van mooie voordelen zoals een vaste zakelijke korting!