CURRENT LOCALE nl-nl

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Voor 18:00 uur besteld, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
Blinde PlankdragersPlankdragersDragers en Houders

Filters

Blinde Plankdragers

5 producten

Blinde Plankdragers

Wilt u plankendragers onzichtbaar monteren? Met de handige onzichtbare plankendragers van Wovar is dat zo geregeld. De blinde plankendragers zorgen voor een sterke bevestiging van uw plank aan de muur, waarbij de dragers van de plank na montage niet meer zijn te zien. Dit zorgt voor een prachtig uiterlijk, doordat de planken zwevend worden gemonteerd. Ze worden daardoor ook wel plankendragers blind genoemd. 

Wovar levert twee verschillende soorten onzichtbare plankdragers: een blinde plankdrager welke bestaat uit een pen met muurplaat en een onzichtbare plankdrager met schroefdraad. Beide dragers hebben natuurlijk dezelfde functie, alleen zit er een klein verschil in montage. De verzinkte plankdragers kunnen wel tot 85 kg dragen! Let op: draagvermogen is altijd afhankelijk van de kwaliteit van de wand en de wijze van montage.

Blinde plankdragers zijn erg populair bij gebruik in bijvoorbeeld winkels of woonkamers, doordat een zichtbare plankdrager soms te veel afsteekt bij het interieur. Naast blinde plankdragers verkoopt Wovar ook leren plankdragers en plankdragers industrieel, welke juist zeer mooi kunnen aansluiten op uw interieur. Met blinde plankdragers en andere plankdragers kunt u gemakkelijk spullen opbergen. Blinder plankdragers vormen ook een mooie aankleding van uw muur. Doordat de blinde plankdragers geen zichtbaar draagsysteem hebben, krijgt u een strakke look bij uw plank aan muur. Heeft u een modern interieur met donkere tinten? Dan is onze plankdrager zwart de perfecte keus voor uw plank! 

Wovar heeft verschillende soorten blinde plankdragers, met schroefdraad en met een muurplaat. Het enige verschil zit hem in de wijze van montage en de draagkracht. Beide varianten zijn nog lichtelijk verstelbaar terwijl ze al een de muur zitten. Op deze manier kunt u ervoor zorgen dat de plank precies over de dragers heen valt. Met de blinde plankdragers, ook wel onzichtbare schapdragers genoemd, monteert u uw planken strak en stevig tegen de muur. 

Draagkracht van onzichtbare plankdragers

Een veelgestelde vraag is: hoeveel kunnen onzichtbare plankdragers dragen? Daarom geven we per blinde schapdrager aan wat het draagvermogen is, deze informatie vindt u dus terug bij de producten zelf. U zult zien dat het maximaal aantal kilo's uiteenloopt tussen de 10 en 85 kilogram. Let op: dit zijn schattingen en geen garanties. Het draagvermogen van een blinde plankdrager hangt natuurlijk af van veel factoren, zoals wat de kwaliteit van de wand is, hoeveel plankdragers u gebruikt en op welke manier u de dragers monteert. 

Onzichtbare plankendrager met schroefdraad

De onzichtbare plankendrager met schroefdraad is zeer eenvoudig te monteren omdat er geen schroeven nodig zijn. De drager zelf is namelijk al voorzien van schroefdraad. Doordat de plankendrager 1 verzinkt geheel is, is deze zeer sterk en heeft dus relatief een vrij hoog draagvermogen. Wij zetten een paar voordelen van deze blinde plankendrager voor u op een rij:

  • Totale onzichtbare montage
  • Verstelbaar
  • Geen schroeven nodig
  • Zeer sterk
  • Eenvoudig en snel in de muur te monteren
  • Verkrijgbaar in 2 varianten

Monteren blinde plankdrager

Om de blinde plankdrager met schroefdraad te monteren hoeft u alleen maar een gat in uw muur te boren met een 8 mm boor. Voor hardhout gebruikt u een 5 mm boor, zodat het schroefdraad zich goed in het hout vast kan zetten. Vergeet bij steen en beton niet om een plug te gebruiken. Zorg er met een waterpas voor dat u de plankdragers mooi recht monteert en stip de boorgaten aan met een timmermanspotlood. Een goede voorbereiding geeft het mooiste resultaat bij een onzichtbare plankdrager. Door precies te werk te gaan krijgt u een prachtige blinder plankdrager die onzichtbaar is. 

De onzichtbare plankdragers met muurplaat worden iets anders gemonteerd, namelijk met behulp van schroeven. Het handige is dat alle schroeven en pluggen bij de set worden meegeleverd. In dit geval boort u gaten in de wand om de muurplaat te monteren. Vervolgens kunt u de drager aan de muurplaat klemmen en vastzetten met schroeven. Op de productpagina´s kunt u een uitgebreidere uitleg en een tekening vinden van de montage. Tevens kunt u daar zelf het draagvermogen van de plankdragers berekenen, deze is namelijk afhankelijk van de plankdiepte van de plank die u gebruikt. 

Video: Blinde Plankdrager Monteren

Blinde plankdragers bestellen

Bestel uw onzichtbare plankdragers met schroefdraad of muurplaat en monteer vanaf nu uw planken zonder dat de montage en de dragers te zien zijn. Naast de scherpe prijs ontvangt u bij aankoop van 10 of 20 stuks, van dezelfde plankdragers, een aantrekkelijke staffelkorting. Hebt u een bouw- of klusbedrijf of bent u hovenier? Met een zakelijk account profiteert u van vele voordelen, waaronder een vaste zakelijke korting en een vast contactpersoon.

Zoekt u toch een ander soort plankdrager? Geen probleem! Bij Wovar hebt u ook keuze uit vele verschillende zichtbare plankdragers. Zo kunt u bij ons terecht voor plankdragers zwart metaal, plankdragers aluminium en plankdragers wit. Ook verkopen wij zeer stijlvolle industriele plankdragers en zelfs leren plankdragers