Bevestigt het, keer op keer!
Filters openklappen:
Voor 22:00 besteld = Bezorging binnen 1 dag in heel Nederland
Het A-merk voor o.a. 1001 schroeven en bouten
Maar liefst 100 dagen retourrecht
Voor 22:00 besteld = Bezorging binnen 1 dag in heel Nederland
Het A-merk voor o.a. 1001 schroeven en bouten
Maar liefst 100 dagen retourrecht

Wovar Bouwfolie

Zoekt u bouwfolie? Wovar levert bouwfolie op rol en per meter. Denk aan hoogwaardige dampopen bouwfolie voor gesloten dak en wand. Maar ook transparante bouwfolie om simpelweg materialen af te dekken. Normale bouwfolies transparant zijn op te delen in T100 en T200. Dit heeft alles te maken met de dikte van de bouwfolies. Daarnaast verschillen deze folies van breedte. Zo kiest u uit bouwfolie transparant 200 cm tot wel 600 cm breed.

Dampopen bouwfolie voor gesloten dak en wand

De dampopen bouwfolie voor gesloten dak en wand zijn niet te vergelijken met de normale bouwfolies. Deze hoogwaardige bouwfolie voor gesloten gevels worden gebruikt bij nieuwbouw en verbouw. De dampopen folie is waterkerend, beige van kleur en verkrijgbaar met zelfklevende strip en zonder. De folie zorgt ervoor dat de binnenmuur aan de kant van de spouw niet vochtig wordt. Wel kan er tussen de spouw condensvorming ontstaan door de wisseling van temperaturen. Hierdoor zijn deze folies dampopen gemaakt. Dit geeft vocht de gelegenheid naar buiten toe te verdampen.

Let op, de dampopen bouwfolie is geschikt voor wanden en voor daken vanaf 25 graden of hoger. Wovar levert naast bouwfolie voor gelsoten gevels ook uv werende gevelfolie voor open gevels.

Bij Wovar bent u aan het juiste adres voor bouwfolies. Van professionele brandwerende dampopen folie voor gesloten dak en wand, tot transparante bouwfolie voor het afdekken van materialen. Ook kiest u eenvoudig tussen een strekkende meter of complete rol. Hieronder gaan we dieper in op de verschillende soorten bouwfolie van Wovar zodat u eenvoudig de juist keuze maakt!

Damp-open dak en wandfolie

De dampopen bouwfolie voor gesloten dak en wand gebruikt u om uw binnenmuur te beschermen. De folie zorgt ervoor dat er geen vocht in de muur trekt en er zo schimmels en andere onprettigheden ontstaan. Dampopen houdt in dat de folie geen water toe laat, maar condensvorming dat ontstaat door temperatuurverschillen in de spouw wel de kans geeft te verdampen.

Dampopen dak en wandfolie is drielaags dik en voorzien van een top- en onderlaag, met daartussen een High Breathable Film (HBF). De bouwfolie is beige van kleur en weegt circa 120 gram per m2. Wovar levert dak en wandfolie voor gesloten daken en gevels zelfklevend en niet zelfklevend. Met zelfklevend moet u niet denken dat de gehele folie zelfklevend is, maar de bouwfolie voorzien is van een zelfklevende rand. Wij raden altijd aan zelfklevende bouwfolie te gebruiken. U zult merken dat de verwerking hiermee een stuk sneller zal gaan.

Verwerking van dampopen bouwfolie voor gesloten gevels

Wanneer u de folie (1.50m hoogte) van links naar rechts aanbrengt, is de meest voor de hand liggende manier van lijmen verticaal. Breng om de 60 cm een ril met lijm aan. Zorg altijd voor minimaal 10 cm overlap. Bij zelfklevende dampopen bouwfolie is het belangrijk dat de zelfklevende strip op elkaar worden geplakt. Vergeet niet een handig afbreekmes bij te bestellen om de folie eenvoudig op maat te snijden. De folie beschikt over brandklasse E en heeft een temperatuurbestendigheid van -20°C | +80°C. Mocht u de dampopen folie gebruiken voor uw dak. Dan dient de helling hiervan 25 graden of hoger te zijn.

Kortom de Wovar dampopen bouwfolie voor gesloten dak en wand zorgt voor een uitstekende bescherming van daken en wanden!

Bouwfolie transparant

Bouwfolie transparant T100 en T200 wordt veel gebruikt in de bouw. Het biedt bescherming tegen buitenstaande materialen, open ruimtes en isolatie of houtwerk. Het helpt schade te voorkomen tegen stof en regen. Natuurlijk kan transparante bouwfolie voor veel meer toepassingen gebruikt worden. Denk aan het afdekken van meubels als u gaat schilderen. Of auto die u voor langere tijd opslaat maar graag netjes wilt houden. Het verschil in type T100 en T200 zit hem in de dikte van de folie. U besteld bouwfolie transparant eenvoudig per rol of strekkende meter. De breedtes variëren van 200 tot 600 cm breed. Doordat het gebruik van bouwfolie vervelende schades kan voorkomen raden wij aan hier nooit op te bezuinigen!

Bouwfolie en dampopen dak en wandfolie bestellen

Bestel hoogwaardige folies bij Wovar voor de laagste prijs. Wovar levert bouwfolie transparant en dampopen dak en wandfolie uit eigen voorraad vrijwel altijd de volgende dag bij u thuis. Bouwbedrijven, hoveniers en klusbedrijven profiteren van extra voordeel zoals korting met een zakelijk account.

Is één van deze bouwfolies niet helemaal wat u zoekt? Bekijk dan eens al ons afdekzeil, worteldoek of grindmatten.