• Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
  • 100 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
  • Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!

Filters

Sorteren
Materiaal
Dikte
Lengte
Kleur
Breedte
Voorraad
Prijs
tot

Bouwfolie

Zoekt u bouwfolie voor op de bouwplaats of voor gebruik binnenshuis? Met Wovar bouwfolie transparant T100 en T200 beschermt u eenvoudig uw materialen die u laat liggen op de bouwplaats of voorkomt u verfvlekken op uw meubels. Daarnaast worden transparante bouwfolies ook veel gebruikt voor het afschermen van open ruimtes. Bijvoorbeeld bij een aanbouw waar de gevel nog niet helemaal afgesloten kan worden. Ook bij open isolatie en houtwerk dat bescherming nodig heeft tegen regen, condens, stof of viezigheid gebruikt u deze bouwfolie.

Bouwfolie T100 of T200?

Voor binnenshuis gebruik zijn beide bouwfolies uitermate geschikt. Zowel de T100 als T200 is sterk genoeg en zal uw spullen probleemloos beschermen tegen stof, vocht en andere externe invloeden. De T100 is een dunnere variant 35 μm (0,035 mm) dan de T200 60 μm (0,06 mm) en iets voordeliger.

Voor buitengebruik raden wij de T200 aan, deze is bijna 2 keer zo dik en dus ook veel steviger. Bij stevige wind is de kans dat de bouwfolie scheurt een stuk lager. Vanwege de extra dikte is de T200 iets prijziger per vierkante meter.

 

8 producten
Sorteren op voorraad
1-8 van de 8 producten
A-Merk voor al uw schroeven, bouten en andere ijzerwaren
Goedkoper dan bouwmarkten
Gratis bezorging vanaf 79 euro
A-Merk voor al uw schroeven, bouten en andere ijzerwaren

Veelgestelde vragen

Bouwfolie is een verzamelnaam van allerlei folies gebruikt in de bouw. Bij Wovar bedoelen wij hiermee afdekfolie, dit is een folie die wordt gebruikt binnen of buiten om tijdelijk uw meubelen, gereedschap of andere spullen af te dekken.

Het gebruik van bouwfolie kunt u een hoop tijd en schade schelen. U moet er niet aan denken om isolatie opnieuw te moeten plaatsen omdat dit is nat geregend, of dat een hele nieuwe aanbouw vol staat met regenwater. Laat staan dat u gereedschap kapot gaat door vocht, condens of stof.

Voor het plaatsen rolt u de bouwfolie uit tot de gewenste lengte en snijdt u deze af met een afbreekmes.
Vervolgens klemt u deze met een lijmklem of zeilklem, plakt u deze vast met een goede tape of niet u deze vast. Belangrijk is dat u geen scherpe voorwerpen gebruikt die u door de bouwfolie heen steekt om deze als het ware te monteren. De kans dat de folie dan scheurt is groot. 

De T100 is een bouwfolie die 0.35 μm is, dit is een bouwfolie die dankzij de lagere prijzen en waterdichtheid ideaal is voor het klussen in huis en het tijdelijk afdekken van uw meubels of bouwmaterialen voor het beschermen tegen stof of verf.

De T200 is een bouwfolie die een dikte heeft van 0.60 μm. Dankzij de dikkere folie is deze véél sterker en is deze bestand tegen weersinvloeden en harde wind. Deze is zowel geschikt voor binnen als buiten en kunt u ook gebruiken om tijdelijk uw regelwerk van uw gevel af te schermen.

Wovar Blog
Alle laatste trends op klusgebied!
Lees meer
Zakelijke klant worden

Steeds meer klusbedrijven, hoveniers en houthandels ontdekken Wovar

  1. Extra korting voor grootverbruikers;
  2. Direct contact met opgeleide specialist;
  3. Een handige bestelgeschiedenis;
Lees meer

Het voornamelijkste doel van bouwfolie transparant, is het voorkomen van schade door regen, condens of stof. Natuurlijk kan transparante bouwfolie voor veel meer toepassingen gebruikt worden. Denk aan het afdekken van meubels als u gaat schilderen of auto die u voor langere tijd opslaat, maar graag netjes wilt houden. Het verschil in type T100 en T200 zit hem in de dikte van de folie. Bij voorwerpen afdekken binnenshuis zonder scherpe randen of punten kiest u voor bouwfolie T100. Voor buiten en voorwerpen met uitstekende punten en scherpe randen kiest u voor bouwfolie T200.

Bouwfolie T100 en T200 aanbrengen

Het monteren of eigenlijk aanbrengen van bouwfolie ter bescherming van uw bouwplaats of klusprojecten dient u te doen zonder pennen of haringen. U maakt dan namelijk een gat in de bouwfolie waardoor deze een stuk kwetsbaarder wordt. Bij een windvlaag is de kans dan namelijk groot dat de folie gaat scheuren. Gebruik altijd klemmen, bijvoorbeeld zeilklemmen, of (semi) zware materialen/ objecten zoals stenen om de folie op zijn plek te houden.

Bouwfolie transparant van Wovar is ideaal voor op de bouwplaats. Met de folie dekt u namelijk eenvoudig gereedschap en andere materialen af. U kunt zelf bepalen welke breedte u nodig heeft. Zelf snijdt of knipt u de folie eenvoudig op maat met een schaar of afbreekmes.

Bouwfolie transparant bestellen

Bestel uw dakfolie en gevelfolie vandaag nog voor een scherpe prijs bij Wovar. En hebt u een bouw- en klusbedrijf of bent u een hovenier? Dan krijgt u extra voordeel met een zakelijk account! Ontvang zo bijvoorbeeld direct een vaste zakelijke korting en een handig order overzicht.

Is bouwfolie niet helemaal wat u zoekt? Kijk dan eens in ons assortiment dak- en gevelfolie.