CURRENT LOCALE nl-nl

  • Voor 20:00 uur besteld, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 59 euro

Filters

Rietmatten

8 producten
A-MERK VOOR AL UW SCHROEVEN, BOUTEN EN ANDERE IJZERWAREN
GOEDKOPER DAN BOUWMARKTEN
BETROUWBARE LEVERING UIT EIGEN VOORRAAD

Rietmatten

Met een rietmat zorgt u voor een zeer mooie tuinafscheiding. De matten met riet zijn bij Wovar te bestellen op rol en zijn in verschillende maten verkrijgbaar. Zo kunt uzelf de de breedte en de hoogte van de mat bepalen. Onze rietmatten hebben een afschermgraad van maximaal 80%. Het riet is samengebonden met verzinkt ijzerdraad. Dit maakt de matten zeer stevig. De mat beschermd uw tuin daardoor niet alleen tegen zon, maar ook tegen wind. 

De rietmatten dienen boven de grond te worden bevestigd. Dit is belangrijk, zodat er geen water vanuit de grond in de mat naar boven trekt. De matten van riet dienen hierbij aan een steun te worden bevestigd. Dit kan bijvoorbeeld een raster, reling of hekwerk zijn. Het is het best om de mat tegen de meestvoorkomende windrichting in te bevestigen, zodat de afscherming bestand is tegen eventuele rukwinden. 

Op zoek naar een ander soort mat op rol? Bij Wovar kunt u ook kiezen uit heidematten, wilgenmatten en bamboematten. Alle soorten vindt u terug in het assortiment tuinafscheiding

Een rietmat is een veel gebruikte mat om afscheidingen te maken in de voor- en achtertuin. Deze mat is bij Wovar in vele verschillende maten verkrijgbaar. Zo zijn er rollen van 3 en van 5 meter breed. Ook de hoogte verschilt van 1 tot en met 2 meter. Zo gebruikt u de mat als volwaardige schutting met een 2 meter hoge mat. U kunt de kortere versie, bijvoorbeeld die van 1 meter hoog, ook als omheining gebruiken. Zo kunt u bijvoorbeeld een zwembad, zitplaats of bloemenperk gedeeltelijk omheinen. Montage is zeer gemakkelijk en gaat met ijzerdraadjes of tyraps .

Rietmatten bevestigen aan schutting

Een rietmat is zeer eenvoudig aan een bestaand hekwerk, rails of raster te bevestigen. Met de ijzerdraadjes van Wovar in combinatie met de draaddraaier is deze klus zo gedaan. U haakt de draaddraaier door de lussen aan de uiteinden van de ijzerdraadjes, waarna u met 1 trek- en duwbeweging de uiteinden met elkaar verdraait. U kunt ook tyraps gebruiken om de mat aan een hekwerk vast te zetten. U buigt deze om een stukje ijzerdraad van de mat heen en om het hekwerk. Daarna zet u deze vast. De mat is namelijk samengebonden met ijzerdraad. 

Zorg er wel voor dat u de mat niet op de grond monteert. Er kan dan vocht vanaf de grond in de mat trekken. Om dit te voorkomen monteert u de mat dus een stukje boven de grond. 

Rietmatten op rol bestellen

Bestel uw rietmatten op rol nu voor een scherpe prijs bij Wovar! Wilt u meerdere plekken of uw gehele tuin voorzien van deze rietmat? Bij bestelling van 10 rollen profiteert u van een aantrekkelijke staffelkorting. Vergeet niet om de handige bevestigingsmaterialen mee te bestellen. Klanten met een eigen klus- bouwbedrijf en hoveniers kunnen met een zakelijk account profiteren van vele voordelen, waaronder een vaste zakelijke korting.

Toch op zoek naar een ander soort mat op rol? In het assortiment tuinafscheidingen vindt u ook heidematten, wilgenmatten en bamboematten