• Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
  • 100 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
  • Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!

Filters

Sorteren
Materiaal
Dikte
Lengte
Kleur
Breedte
Voorraad
Prijs
tot

Dampopen folie voor gesloten dak en gevel

Zoekt u dampopen folie voor gesloten dak en gevel? Deze damp-open spinvlies folies voor gesloten daken en gevels worden geleverd per volle rol van 1.5 x 25 meter en 1.5 x 50 meter. U kiest uit twee verschillende varianten. Namelijk de standaard variant en de zelfklevende variant. Deze worden ook wel de Wovar folie 120 of de Wovar folie 120 PLUS genoemd. De PLUS uitvoering is voorzien van 2 kleefstroken. Dit is de dampopen folie voor gesloten dak en gevel zelfklevend. Dit wordt gebruikt om de overlappen aan elkaar te laten kleven. Vergeet niet de bijpassende lijm voor deze spinvlies folie mee te bestellen. Mocht u de fassade folie met spijkers of nieten willen bevestigen gaat onze voorkeur uit naar RVS spijkers of nieten. U dient dan ook onze tape voor folie mee te bestellen. Deze zorgt er namelijk voor dat de bevestiging van de fassadefolie wordt afgedicht.

Wanneer kiezen voor Dampopen folie voor gesloten dak en gevel

De beige dampopen folie is uitsluitend te gebruiken voor gesloten gevels en daken vanaf 25 graden en hoger. Bij daken met een dakhelling onder de 25 graden is er namelijk geen garantie dat iedere dakpan waterdicht is. Vandaar dat wij deze regel hanteren. Dampopen houdt in dat het vocht of condens dat ontstaat door temperatuur wisselingen in de achter constructie wel naar buiten kan, maar het water van buitenaf geen kans krijgt om naar binnen te gaan. Hierdoor wordt deze dampopen folie ook wel waterkerende folie voor gesloten gevels genoemd.

Dampopen folie voor gesloten dak en gevel van Wovar worden ook wel Wovar 120 of Wovar 120 PLUS genoemd. De PLUS uitvoering is voorzien van twee zelfklevende strips.

6 producten
Sorteren op voorraad
1-6 van de 6 producten
A-Merk voor al uw schroeven, bouten en andere ijzerwaren
Goedkoper dan bouwmarkten
Gratis bezorging vanaf 79 euro
A-Merk voor al uw schroeven, bouten en andere ijzerwaren

Veelgestelde vragen

Dampopen folie wordt ook wel waterkerende folie of dampdoorlatende folie genoemd. De folie is namelijk voorzien van kleine gaatjes waardoor vocht naar buiten kan. Door regen kan er vocht in uw constructie komen, denk aan overkappingen, tuinhuisjes etc. Helemaal wanneer uw dak minder dan 25% afloopt is er kans dat bijvoorbeeld uw dakpannen niet geheel waterdicht zijn. Met dampopen folie houdt u het water tegen en eventueel condens dat onder de folie zit, verdwijnt door de folie naar buiten. 

Bij Wovar raden we aan om dampopen folie toe te passen bij daken welke minder dan 25% aflopen. Bij een afschot minder dan 25% is er namelijk kans dat er toch vocht van regenwater in uw constructie komt. U kunt de folie ook voor wanden gebruiken. U kunt de dampopen folie bijvoorbeeld ook toepassen op bakstenen muren. Voorzie de muur dan wel eerst van houten regelwerk. 

Dampopen folie kunt u aanbrengen op houten regelwerk. Werk van links naar rechts en begin altijd onderaan. U kunt de folie eenvoudig vastnieten met RVS nietjes, we raden aan om dit om de 25 cm te doen. Bij dampopen folie met zelfklevende strips hoeft u geen lijm te gebruiken. Zorg voor een overlap van zo´n 10 cm en druk de folie met de kleefranden op elkaar. Bij folie zonder kleefrand gebruikt u lijm en nietjes. Al deze bijbehorende bevestigingsproducten kunt u terugvinden op de productpagina´s van de dampopen folie. U kunt de folie bijsnijden met een afbreekmesje. 

Door dampopen te bouwen ontstaat er eigenlijk een constructie die ademd. Dampopen folie zorgt namelijk voor dampafvoer uit een gebouw en laat tegelijkertijd geen vocht naar binnen. Wanneer u dampopen folie aanbrengt wordt uw constructie, inclusief onderliggende isolatie warmer. Vocht zal verdampen en verdwijnt zo via de folie naar buiten.

Wovar Blog
Alle laatste trends op klusgebied!
Lees meer
Zakelijke klant worden

Steeds meer klusbedrijven, hoveniers en houthandels ontdekken Wovar

  1. Extra korting voor grootverbruikers;
  2. Direct contact met opgeleide specialist;
  3. Spoedleveringen mogelijk;
Lees meer

Het aanbrengen van de dampopen folie voor gesloten dak en gevel is vrij eenvoudig. Omdat wij begrijpen dat dit geen voor de hand liggende werkzaamheden zijn als u dit voor de eerste keer doet, leggen wij hieronder uit hoe u deze dampopen folie het beste kan aanbrengen. Wij raden aan altijd te kiezen voor de hoogwaardige tape en lijm van Wovar zelf. 

Dampopen folie voor gesloten dak en wand aanbrengen

Breng de folie aan van links naar recht. Begin altijd onderaan. Zet de folie vast met rvs nieten min lengte 20 mm. Schiet een niet om de 250mm. Hierdoor voorkomt u dat weersinvloeden (wind) de folie los trekken. Ons advies is de folie altijd met nieten te bevestigen, alleen lijm is niet voldoende en kan leiden tot klachten.. Voor de overlap gebruikt u folie lijm uit koker. Werk naden en nieten altijd wel met onze speciale folie tape!  Zorg altijd voor 100 – 150mm  overlap. Gebruik een handig afbreekmes om de folie op maat te snijden.

Doordat de lijm wordt geleverd in handige kokers is het aanbrengen van de lijm met behulp van een kitspuit super handig om te doen. Naast de standaard bouwfolie voor gesloten dak en gevels levert Wovar ook folie met een dubbele kleefstrip (zelfklevend, ook wel PLUS uitvoering genoemd) voor gesloten dak en gevel. De zelfklevende uitvoering is voorzien van 2 kleefstroken ten behoeve van het verkleven van de overlap. Bij deze folie hoeft u dus geen lijm te gebruiken. Denk er wel aan om de nieten en naden weg te werken met tape voor dak en gevel folie zwart 60 mm breed.

Wat heb ik nodig om Dampopen folie voor gesloten dak en gevel te monteren

Wat u allemaal nodig heeft hangt deels af van de folie die u besteld. Bij de dampopen folie voor gesloten dak en gevel zelfklevend is het niet nodig om folie lijm mee te bestellen. Indien u kiest voor de standaard dampopen folie voor gesloten dak en gevel raden wij aan dit wel te doen. Daarnaast bevestigt u de bouwfolie met behulp van RVS nieten. Welke nieten dit precies zijn hangt af van het apparaat dat u gebruikt. Meest gebruikte zijn nieten van min 20 mm lengte. Werk de nieten af met onze tape voor dak en gevel folie zwart 60 mm breed. 

Kan ik deze dampopen folie ook aanbrengen op mijn bakstenen buitenmuur?

Om de folie op een stenen buitenmuur te bevestigen dient u de buitenmuur te voorzien van houten regelwerk. Zorg ervoor dat de folie kan worden vastgeniet om de 60 cm. De regels brengt u aan op de muur met behulp van onze slagpluggen of kozijnpluggen. Eerlijk is eerlijk het strakste en mooiste resultaat krijgt u als de folie wordt gemonteerd op harde platen.

Dampopen folie voor gesloten dak en gevel bestellen

Bestel Wovar dampopen folie voor gesloten dak en gevel. Dak- en wandfolie wordt geleverd uit eigen voorraad vrijwel altijd de volgende dag bij u thuis. Bouwbedrijven, hoveniers en klusbedrijven profiteren van extra korting met een zakelijk account.

Is dak en wandfolie voor gesloten gevels niet helemaal wat u zoekt? Bekijk dan ook onze uv werende gevelfolie. Daarnaast levert Wovar ook afdekzeil, worteldoek en simpele transparante bouwfolie