CURRENT LOCALE nl-nl

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro

Filters

Bamboe Olie

7 producten
A-MERK VOOR AL UW SCHROEVEN, BOUTEN EN ANDERE IJZERWAREN
GOEDKOPER DAN BOUWMARKTEN
GRATIS BEZORGING VANAF 79 EURO

Bamboe Olie

Op deze pagina vindt u hoogwaardige olie voor het behandelen van uw bamboe. Verschillende producten voor verschillende soorten bamboe kunt u bij ons vinden. Bent u dus op zoek naar een goede olie voor uw bamboe planken? Zoek niet verder! Naast bamboe olie vindt u hier ook bamboe beits. Dit is speciale beits voor bamboe en ligt over het algemeen qua structuur erg dicht bij bamboe olie. Wovar bezorgt razendsnel bamboe olie en beits in heel Nederland uit eigen voorraad!

Ook al uw andere soorten hout kunt u beschermen met de beits of olie van Wovar. In het assortiment verf en beits vindt u ons totale aanbod. 

Bamboe is natuurlijk anders dan andere houtsoorten. Toch geldt ook voor bamboe dat na verloop van tijd vergrijzing gaat optreden. Dit is natuurlijk erg zonde en willen we graag voorkomen. De grote veroorzaker van vergrijzing is de zon. Daarnaast kan vocht het proces doen versnellen. Een goede bamboe olie beschermt dus uw bamboe tegen zonlicht en tegen vocht. Naast deze standaard olie en beits voor bamboe, vindt u op deze pagina ook speciale renovatie producten. Dit zijn producten die de oude bamboe kleur terug doen komen. Ook vindt u op deze pagina speciale ontgrijzers. Dit is olie waarmee u de grijze kleur van bamboe doet verdwijnen en de originele kleur weer terugbrengt. Ook voor andere soorten hout bieden wij verschillende ontgrijzers.

Bamboe olie buiten

Het is belangrijk om bamboe olie te gebruiken om verschillende redenen. De belangrijkste reden, is om uw bamboe mooi te houden! Wanneer u donker of licht bamboe koopt, doet u dat waarschijnlijk omdat u het mooi vindt! Helaas kan het buiten snel lelijker worden. Denk bijvoorbeeld aan vergrijzing en lelijke vlekken. Met een goede olie kunt u dit bestrijden. Daarnaast biedt de juiste olie ook bescherming tegen toekomstige verkleuring en vochtgerelateerde problemen. Het gebruiken van een goede olie op uw bamboe is dus cruciaal!

Bamboe beschermen

Om te voorkomen dat uw bamboe gaat vergrijzen, is het belangrijk om goed te behandelen en te onderhouden. Net als bij elke houtsoort gaat ook bamboe namelijk na verloop van tijd vergrijzen. Wij adviseren om altijd een olie of beits te gebruiken die speciaal ontwikkeld is voor bamboe. Dan weet u namelijk zeker dat de hechting goed is en de stof goed aansluit op uw bamboe. In onze webshop vindt u alles voor bamboe. Om te beginnen adviseren wij altijd om nieuw bamboe te behandelen met onze transparante bamboe UV beits. Zo vertraagt u het vergrijzingsproces enorm en beschermt u het bamboe ook nog eens tegen vocht en viezigheid. Dit is te gebruiken op alle soorten bamboe in de tuin, ook op donker en zwart bamboe.

Voor bamboe stokken kunt u het beste bamboe booster olie gebruiken. Deze olie voedt en beschermt uw bamboe stokken gedurende een lange tijd. Het is dan wel van belang om deze behandeling jaarlijks te herhalen. Het voorkomt vergrijzing en andere vlekken.

Bamboe onderhoud

Wanneer uw bamboe al vergrijsd is, kunt u dit gelukkig nog terugdraaien. Daar zijn speciale artikelen voor. Ten eerste zijn daar de renovatie beitsen. Deze is verkrijgbaar in 2 kleuren: ´Bamboe - Donkere bamboe renovatie UV beits voor zwarte en donkere bamboe´ en ´Bamboe - Naturel bamboe renovatie UV beits voor lichte bamboe´. Deze beits zorgt ervoor dat de kleur terugkomt en tegelijkertijd beschermt het tegen toekomstige verkleuring. Een win-winsituatie dus! De beitsen zijn zeer makkelijk te gebruiken en dit kunt u dus gemakkelijk zelf doen met een kwast, spons of doek.

Voor meer info verwijzen wij u graag naar onze blog. Wij beschrijven in onze blog over het uitgebreid behandelen van bamboe, waar u om moet denken en hoe u voorkomt dat uw bamboe lelijk wordt. Zo geniet u maximaal van uw tuinafscheiding, meubel of bijvoorbeeld vlonderplank gemaakt van prachtig bamboe!