• Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
 • 100 dagen recht op retour
 • Veilig achteraf betalen
 • Gratis bezorging vanaf 79 euro
 • Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
A-Merk voor al uw schroeven, bouten en andere ijzerwaren
Goedkoper dan bouwmarkten
Gratis bezorging vanaf 79 euro
A-Merk voor al uw schroeven, bouten en andere ijzerwaren

Populaire producten

Veelgestelde vragen

Voor het boren van gaten in gipsplaat wordt een bi-metalen gatenzaag aangeraden. Door de variabele vertanding boort u mooie ronde gaten in uw gipsplaten. De juiste maat gatzaag voor een inbouwdoos in uw wand met gipsplaten, is 76 millimeter.

Voor het boren van gaten in hout kunt u zowel een bi-metalen gatenzaag gebruiken, als een TCT gatenboor. De bi-metalen gatenzagen worden gebruikt voor hout, gipsplaat en PVC. Door de variabele vertanding van een bi-metalen gatenboor krijgt u mooie en zuivere gaten. Voor hardere houtsoorten wordt een TCT gatenzaag geadviseerd. De TCT gatzaag heeft veel minder tanden, maar deze tanden zijn wel van hardmetaal en blijven hierdoor langer scherp. Een TCT gatzaag is zelfs te gebruiken voor steen.

Voor het boren van gaten in roestvast staal, ook wel RVS, gebruikt u een bi-metalen gatenzaag van Wovar. Voor het beste resultaat kunt u hierbij het beste een goede boor- en snijolie gebruiken, dit zorgt voor voldoende koeling van uw gatenzaag.

Voor het boren van gaten voor inbouwdozen kunt u kiezen uit twee maten. Deze twee maten zijn afhankelijk van het soort wand waar u de inbouwdozen wilt plaatsen. Voor het boren van gaten voor inbouwdozen in een holle wand gebruikt u een 76 millimeter gatenboor. Voor het boren van gaten voor inbouwdozen in massieve wanden gebruikt u een 83 millimeter gatenboor. 

Voor het boren van gaten met een bi-metalen gatenzaag en TCT-gatzagen gebruikt u een accuboormachine of een boormachine met snelspankop. Let er bij een zwaardere boormachine goed op dat u deze niet op de klopstand gebruikt. Voor het boren van gaten in beton gebruikt u een gatenboor met geharde tanden en/of diamant. Deze gatenboren zijn beschikbaar in varianten met SDS-plus aansluiting voor een boorhamer en met M14 aansluiting voor een haakse slijper.

Wovar Blog
Alle laatste trends op klusgebied!
Lees meer
Zakelijke klant worden

Steeds meer klusbedrijven, hoveniers en houthandels ontdekken Wovar

 1. Extra korting voor grootverbruikers;
 2. Direct contact met opgeleide specialist;
 3. Een handige bestelgeschiedenis;
Lees meer

Gatenzagen

U bent bij Wovar aan het juiste adres voor gatenboren en gatenzagen in diverse soorten en maten. Wovar biedt u gatenboren voor het boren van gaten in diverse materialen. U kunt hierbij denken aan gatenboren voor: 

 • Hout
 • Metaal
 • Steen
 • Gips(platen)
 • Beton
 • Kunststof
 • Metselwerk

U gebruikt een bi-metaal gatzaag bijvoorbeeld voor het boren van gaten voor spots in uw plafond of als dozenboor in gipsplaat.

TCT gatenboren gebruikt u voor het boren van gaten in (hard)hout, metselwerk of beton.

Waar gebruik je een gatenzaag voor?

Een gatenzaag wordt gebruikt voor het boren van gaten die te groot zijn om met een vlinderboor of slangenboor te boren. Ook is een gatenzaag handig wanneer u een gat wilt boren waarvoor u anders een decoupeerzaagje voor nodig heeft. Voorbeelden van een ideale toepassing van een gatenzaag zijn onder andere; Een gat boren voor kabeldoorvoer in een bureablad, een gat boren in een keukenblad voor een keukenkraan of voor het boren van een gat voor een inbouwdoos voor elektra. 

Levensduur gatzagen

De levensduur van onze gatzagen is uiteraard afhankelijk van het soort materiaal waar u gaten in wilt zagen. U kunt zich voorstellen dat een gatenzaag sneller zal slijten wanneer u er hardere materialen mee wilt zagen. Ook is het toerental dat u gebruikt tijdens het boren van gaten van belang. Hoe groter het gat dat u wilt zagen, hoe lager het toerental dat u nodig heeft. Wanneer u onze bi-metalen gatzagen gebruikt voor het boren in metaal of RVS, dan raden wij aan om boor- en snijolie te gebruiken. De boor- en snijolie zorgt voor koeling van de gatenzaag. Naast alle genoemde variabelen is uiteraard de omgang van de gebruiker ook van belang. Wanneer u zuinig bent op uw gatzagenset, bergt u deze altijd netjes weer op in de koffer van de gatzagenset. Zo blijven uw gatenboren het langst goed!

Gatenzaag voor inbouwdoos

Voor het bepalen van de maat van uw gatenboor is het van belang dat u weet in wat voor wand u gaat boren. Voor het boren van een gat voor een inbouwdoos voor in een holle wand, gebruikt u een gatenboor met een diameter van 76 millimeter. Een holle wand bestaat in de regel uit hout of gipsplaat, hiervoor kunt u een bi-metalen gatzaag gebruiken. Voor het boren van een gat voor een inbouwdoos in een massieve wand gebruikt u een 83 millimeter gatenboor. Hierbij is het van belang dat u een gatenboor met geharde tanden gebruikt. Voor een stenen muur is een TCT gatzaag voldoende, wilt u boren in beton, dan is het aan te raden om een boor met extra geharde tanden of diamant te gebruiken. 

Gatenzaag voor RVS

Voor het boren van gaten in RVS, ook wel roestvrij staal, gebruikt u een bi-metaal gatzaag. Deze gatzagen hebben een variabele vertanding van 4/6 tanden per inch en positief nageslepen tanden. Wanneer u deze gatzagen in combinatie met de juiste snijolie gebruikt, heeft deze een zeer lange levensduur.

Gatenboor voor metaal

Bent u op zoek naar een gatboor voor het boren van gaten in metaal? Voor het boren van gaten in metaal gebruikt u de Bi-metaal gatzagen van wovar. Deze gatenboor heeft 4/6 variabele tanden per inch (TPI). De tanden van de gatenzaag zijn positief nageslepen, dit zorgt er voor dat de zaag trillingsarm en rsutig boort, dit komt de levensduur van de gatboor ten goede. De bi-metaal gatzagen van Wovar zijn geschikt voor het zagen van gaten in hout, staal en roestvast staal.

De juiste gatenzaag voor steen

Voor het boren van een gat in baksteen heeft u al een TCT gatzaag voldoende. Een TCT gatenzaag heeft carbide tanden die het mogelijk maken om gaten te boren in steen. Naast het boren van gaten in steen kunt u met deze gatenboor ook gaten boren in hout en gaten boren in kunststof.

Gatenboor kopen

Bestel uw gatenboor snel en voordelig bij Wovar! Als particulier profiteert u altijd van een zeer voordelige prijs. Ook als ondernemer bent u bij Wovar aan het juiste adres voor de beste kwaliteit en de scherpste prijzen! Wanneer u een zakelijk account opent krijgt u als ondernemer een vaste zakelijke korting! Wij leveren uit eigen voorraad, deze voorraden geven wij per product aan. Vandaag besteld, is morgen in huis!