• Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
  • 100 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
  • Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!

Filters

Sorteren
Materiaal
Dikte
Lengte
Kleur
Hoogte
Breedte
Voorraad
Prijs
tot

Plaatduimen

Wovar levert plaatduimen in verschillende soorten, maten en kleuren (verzinkt staal of zwart). Voor elke heng is er een geschikte duim beschikbaar. Zo kiest u bijvoorbeeld voor onze verstelbare plaatduimen die ervoor zorgt dat u uw tuindeuren of tuinpoorten makkelijk afstelt. Een verstelbare plaatduim is, zoals de naam het al zegt, verstelbaar. Of ga voor onze zwarte plaatduim 16 mm. Deze past bij al onze zwart duimhengen met een 16 mm oog. Online ijzerwarenwinkel Wovar bezorgt bovendien uw duimen, scharnieren en hengen snel en vakkundig in heel Europa. Bestel meteen uw hengen met verzet, hengen met bocht of hengen recht mee. Bekijk ook de pagina met moderne zwarte hengen. Ook vindt u hier RVS plaatduimen, welke veel gebruikt worden met onze hengen RVS.

Naast plaatduimen lever Wovar ook een ruim assortiment schroefduimen voor onze hengen.

16 producten
Sorteren op voorraad
1-16 van de 16 producten
A-Merk voor al uw schroeven, bouten en andere ijzerwaren
Goedkoper dan bouwmarkten
Gratis bezorging vanaf 79 euro
A-Merk voor al uw schroeven, bouten en andere ijzerwaren
A-Merk voor al uw schroeven, bouten en andere ijzerwaren
Goedkoper dan bouwmarkten
Gratis bezorging vanaf 79 euro
A-Merk voor al uw schroeven, bouten en andere ijzerwaren

Veelgestelde vragen

Een plaatduim is een houder voor hengen, welke aan tuindeuren, poorten of hekken wordt gemonteerd. De plaatduim bestaat, zoals de naam het al zegt, uit een plaat met een duim. De plaat bevestigt u aan het oppervlak waar u het hek of poort aan vast wilt maken. Vaak is dit een houten staander van een schutting of hek. Ook is het mogelijk een plaatduim in de muur te monteren. De duim, die aan de plaat vastzit, staat rechtop en is de houder voor de heng. Het oog van een heng plaatst u in de duim, waarmee u een scharnierend geheel creëert en een hek, poort of deur kunt ophangen. 

Het bevestigen van een plaatduim is eenvoudig. Een plaatduim beschikt over verschillende montagegaten, hiermee plaatst u met schroeven een plaatduim gemakkelijk aan een paal of muur. De meest gebruikte plaatduim van 16 mm heeft montagegaten van 6 mm groot, hiervoor gebruikt u schroeven van 5 mm dik. Maakt u gebruik van hardhout? Boor dan de gaten in de paal even voor met een 3.5 mm hardhoutboor. Komt de plaatduim aan de muur? Dan boort u gaten in de muur van 5 mm dik en gebruikt u nylon pluggen van 5 mm. Plaats de pluggen in de muur, houd de plaatduim op zijn plek en draai de schroeven aan. 

Een normale plaatduim is niet verstelbaar, hiervoor zijn er verstelbare plaatduimen. Hiermee is het mogelijk de duim naar binnen of buiten te verstellen, zodat uw hek of poort altijd goed staat.

De plaatduim die u nodig heeft, hangt af van de hengen die u gebruikt. Het is belangrijk de juiste plaatduim te kiezen bij de juiste heng. De standaard hengen hebben een 19 mm oog, waar de plaatduim 16 mm bij hoort. Het oog van 19 mm past precies op de duim van 16 mm heen. Er bestaan ook kleine hengen met een oog van 13 mm, hiervoor gebruikt u een plaatduim 10 mm. 

Het type plaatduim hangt af van uw eigen voorkeur. Normale plaatduimen zijn het populairst, maar wilt u achteraf de plaatduim nog kunnen verstellen? Kies dan voor verstelbare plaatduimen in plaats van normale plaatduimen. 

Daarnaast is het uiteraard belangrijk te kijken naar het materiaal, de kleur en de stijl van de hengen. Kies bijvoorbeeld bij RVS hengen ook voor een RVS plaatduim. Of bij zwarte hengen ook een zwarte plaatduim.

Wovar Blog
Alle laatste trends op klusgebied!
Lees meer
Zakelijke klant worden

Steeds meer klusbedrijven, hoveniers en houthandels ontdekken Wovar

  1. Extra korting voor grootverbruikers;
  2. Direct contact met opgeleide specialist;
  3. Een handige bestelgeschiedenis;
Lees meer

Wovar levert plaatduimen van verzinkt staal en zwart gepoedercoat staal. Beide soorten plaatduimen zijn goed beschermd tegen roest, corrosie en oxidatie. Dit zorgt ervoor dat u jaren lang geniet van prachtige deurbeslag van Wovar.

Plaatduim verzinkt 10 mm (lichtgewicht)

De plaatduimen voor hengen met 10 mm ogen zijn leverbaard in blauw verzinkt staal en zwart gepoedercoat staal. Plaatduimen met een duimdikte van 10 mm zijn alleen geschikt voor hengen met een oog van 10 mm. Deze hengen zijn smaller en kunnen minder gewicht aan. Vaak worden deze plaatduimen gebruik voor kleine (kast) deurtjes.

Plaatduim verzinkt 16 mm (meest verkocht)

Deze stalen plaatduim van verzinkt staal is geschikt voor hengen met een oog van 16 mm. De hengen worden veel besteld in combinatie met onze verzinkte hengen. Tussen de plaat en de duim zit 19 mm. Dit zorgt ervoor dat bij gebruik van rechte hengen uw deur of poort iets uit het deur kader komt.

Hengen met een verzet vallen 19 mm terug en laat uw deur en poort in combinatie met deze hengen precies in uw deurkader vallen. De plaatduimen 16 mm zijn verkrijgbaar van blauw verzinkt staal en in verzinkt zwart gepoedercoat staal.

Verstelbare plaatduim Verzinkt 16 mm

De verstelbare plaatduimen van verzinkt staal zijn altijd flexibel bij het plaatsen van een tuindeur of tuinpoort. Doordat de plaatduim verstelbaar is kunt u uw deur precies afstellen zodat deze mooi in het deurkader valt. De verstelbare plaatduimen zijn er in het zwart, thermisch verzinkt en RVS. Een verstelbare plaatduim beschikt over twee zeskantmoeren, deze bepalen hoever de duim naar binnen of buiten staat.

Bestellen bij online ijzerwarenwinkel Wovar

Bestel de ijzersterke plaatduimen bij Wovar voor de laagste prijs. Groen- en bouwbedrijven, denk aan klusbedrijven, bouwbedrijven tot hoveniers, krijgen bij Wovar extra voordeel zoals kortingen met een zakelijk account. Monteer uw duimhengen met onze slotbouten of houtdraadbouten.

Zie naast onze plaatduimen ons gehele aanbod hengen en duimen. Gebruik onze hoogwaardige paalhouders om uw schutting of tuinpoort te plaatsen. 

Zoekt u ook scharnieren voor binnendeuren? Bekijk dan ook onze kogelscharnierenpaumelle scharnieren, pianoscharnieren of zwarte scharnieren.