• Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
  • 100 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
  • Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!

Filters

Sorteren
Keurmerk
Kleur
Voorraad
Prijs
tot

Stofmaskers

Bent u op zoek naar goede stofmaskers? Bij Wovar bent u aan het juiste adres! Wij verkopen diverse soorten stofmaskers. Of u nu stofmaskers FFP1, FFP2 of FFP3 nodig heeft, bij ons vindt u ze. Stofmaskers zijn onmisbaar wanneer u wilt schuren, slijpen of lassen. De laagste klasse is FFP1, deze heeft een maximale doorlaatbaarheid van 22%. Een stofmasker FFP3 mag maximaal 1% van de deeltjes doorlaten.

Hoogwaardige Stofmaskers kopen voor uw boor-, schuur- of zaagklus? Vandaag besteld, morgen in huis. Bestel meteen andere handgereedschappen, boren, gatenzagen, schuurpapier, oorbeschermers en oogbeschermers mee. Ontdek Wovar, uw bouwshop voor bevestigingsmaterialen en handige klusartikelen.

4 producten
Sorteren op voorraad
1-4 van de 4 producten

Veelgestelde vragen

Wanneer u asbest wilt verwerken, dan volstaat enkel het stofmasker klasse FFP3. Een stofmasker FFP3 heeft een maximale doorlaatbaarheid van 1%. Let op; Zorg dat uw mondmasker altijd goed aangesloten is op uw gezicht.

Stofmaskers zijn onder te verdelen in drie klasses, te weten;

  • Stofmasker FFP1
  • Stofmasker FFP2
  • Stofmasker FFP3

Een FFP1 stofmasker heeft een minimale bescherming van 80%, een FFP2 stofmasker heeft een minimale bescherming van 94% en een FFP3 stofmasker heeft een minimale bescherming van 99%. Een stofmasker FFP3 biedt u dus de beste bescherming.

Wovar Blog
Alle laatste trends op klusgebied!
Lees meer
Zakelijke klant worden

Steeds meer klusbedrijven, hoveniers en houthandels ontdekken Wovar

  1. Extra korting voor grootverbruikers;
  2. Direct contact met opgeleide specialist;
  3. Een handige bestelgeschiedenis;
Lees meer

Wanneer u aan het klussen bent geslagen, is het van belang dat u goed zorgt voor uw eigen gezondheid en de gezondheid van omstanders. Om ervoor te zorgen dat uw luchtwegen goed schoon blijven is het belangrijk dat u de juiste adembescherming gebruikt. Meest voorkomende adembescherming is een goed stofmasker. Gaat u bijvoorbeeld uw kozijnen, deuren of plinten schuren, zorg er dan voor dat u niet alleen het juiste schuurpapier gebruikt, maar maak ook gebruik van een stofmasker met minimaal veiligheidsklasse FFP2, dit soort stofmasker zorgt er voor dat uw longen schoon blijven van het fijne schuurstof.

Welk stofmasker bij glaswol?

Wanneer u isolatie gaat aanbrengen door middel van glaswol of steenwol, is het van belang dat u gebruik maakt van een goed stofmasker. Wij raden aan om tijdens het werken met steenwol, glaswol of andere fijne isolatie materialen gebruik te maken van een stofkapje met een veiligheidsklasse van minimaal FFP2. Dit houdt de schadelijke deeltjes voldoende tegen om veilig te kunnen werken. Gebruik tijdens het werken met glaswol niet alleen een goed stofkapje, maar gebruik ook goede werkhandschoenen voor uw handen en een veiligheidsbril om uw ogen te beschermen. Deze artikelen vindt u bij onze persoonlijke beschermingsmiddelen in de categorie gereedschap.

Stofmaskers kopen?

Bestel uw stofmaskers snel en eenvoudig bij Wovar. Met de stofmaskers van Wovar bent u altijd goed beschermd tegen stof of andere deeltjes tijdens het schuren, slijpen of vegen. Voor het verwerken van asbest neemt u onze FFP2 stofmaskers. Bestelt u in grote oplage dan kunt u profiteren van onze staffelkorting. Zakelijke klanten nodigen wij van harte uit om een zakelijk account bij Wovar te openen. Met een zakelijk account profiteert u van een vaste zakelijke korting op al uw bestellingen.